Metro
Metro Entertainment 13 jan 2015 / 14:50 uur

Fashion Police van start na dood Joan Rivers

Het zal geen makkelijke taak worden voor nieuwkomer Kathy Griffin, om Joan Rivers te vervangen in het populaire modeprogramma. Haar collega’s steunen haar in haar afwezigheid. Kelly Osbourne bijvoorbeeld vraagt fans van de show, de ‘Joan Rangers’, om Griffin een kans te geven. „Mensen moeten zich realiseren dat Kathy Joan niet is, en dat ook niet probeert te zijn. Het zijn twee verschillende mensen en ik hoop dat de fans er ook zo naar kijken.”

Boos

Osbourne had het tot kort voor de aankondiging dat Griffin de plek van Rivers zou innemen nog moeilijk met het idee dat iemand de comédienne zou vervangen. „Elke dag vragen mensen me ernaar. Ik zit nu in de fase van rouw waarin ik heel boos ben, dus daar kan ik heel slecht tegen,” vertelde ze half november in de Today Show. De dochter van Ozzy noemde Rivers na haar dood begin september “niet alleen mijn beste vriendin, maar ook de enige oma die ik ooit heb gekend.”

LEES OOK: Kathy Griffin is de nieuwe Joan Rivers

Nog altijd vindt ze het moeilijk om het gemis van Rivers onder woorden te brengen. „Wat het moeilijkste is aan dat Joan er niet meer is? Dat Joan er niet meer is. Anders kan ik het niet zeggen. Het is een verdrietige tijd voor ons allemaal, ook voor de mensen achter de schermen. Maar het was Joans dochter Melissa die ons op het hart drukte dat Joan niet had gewild dat we stopten.”En dus pakt het team van Fashion Police de draad weer op, traditiegetrouw met een show over de Golden Globes als opening van het seizoen.

Schuld

Natuurlijk let de modepolitie daarbij niet alleen op de best geklede sterren. Juist de celebs die in outfits komen opdagen die het panel niet kunnen bekoren, zorgen immers voor de rake grappen tijdens het programma. Alhoewel de sterren daar niet altijd om kunnen lachen. Osbourne: „En het stomme is, dat ik dan altijd de schuld krijg. Courtney Love heeft me online een keer de huid volgescholden omdat ze een crackhead was genoemd in de show, maar dat was ik niet, dat was Giuliana!” En dan is er nog de ster waarvan de fans standaard in opstand komen. „Beyoncé. Als je ook maar iets zegt dat enigszins geïnterpreteerd kan worden als negatief, krijg je een maand lang doodsbedreigingen.”

Kathy

Net als Rivers, die nogal uitgesproken was over sterren die haar grappen niet konden waarderen, vindt Osbourne dat het panel niet snel te ver kan gaan. „Kathy heeft bij haar thuis gelamineerde foto’s hangen van lijsten waarop zij als slechtst gekleed uit de bus kwam. En ik heb zelf ook mijn kledingmissers gemaakt, geloof me. Maar je moet erom kunnen lachen. Dat is wat we doen in het programma. En ik ben nu meer dan ooit vastbesloten er een geweldige seizoen van te maken. Dit is Joans erfenis, het is het laatste dat ik voor haar kan doen.”

Fashion Police is op woensdag om 21.00 uur te zien op E! Entertainment

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fashion Police van start na dood Joan Rivers
Sluiten