Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 22 jan 2015 / 13:35 uur

Eric van Tijn baalt van plagiaatrel

Eric van Tijn baalt van de rel die is ontstaan nu auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra bekend heeft gemaakt dat hij zich 22 jaar lang vals heeft voorgedaan als componist van het bekende reclameliedje van Calgon. Dat heeft Van Tijn gezegd in het radioprogramma Evers Staat Op.

Componist onbekend

Hij zegt zich namelijk van geen kwaad bewust te zijn en het geld dat hij met het nummer verdiend heeft allang te hebben terugbetaald aan de weduwe van de oorspronkelijke bedenker van het deuntje. ,,Ik heb het nummer niet geschreven en ik heb ook nooit gezegd dat ik het nummer heb geschreven. Ik ben 25 jaar geleden gevraagd of ik dat liedje, dat al bestond, wilde bewerken. Dat heb ik gedaan. Een jaar daarna werd mij door auteurrechtenmensen gezegd dat er geen componist bekend was. Diegene die het dan bewerkt, krijgt het auteursrecht, dus dat heb ik ook gekregen."

Netjes gehandeld

Op het moment dat de vrouw van de daadwerkelijke componist van het nummer zich bij Van Tijn meldde, heeft hij naar eigen zeggen direct netjes gehandeld. ,,Ik heb meteen gezegd dat ik het netjes zou terugbetalen. Dat heb ik gedaan, heel netjes vind ik zelf. Ik heb het gewoon bewerkt, meer dan dat is het niet." Over het bedrag wil Van Tjin zich niet uitlaten, maar dat het minder is dan een ton wilde hij nog wel kwijt aan Evers.

Van Tijn blijft erbij niks verkeerd te hebben gedaan. ,,Anders zou ik nu niks gaan uitleggen en mij diep gaan schamen."

Bekijk het gewraakte deuntje hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Eric van Tijn baalt van plagiaatrel
Sluiten