Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 18 jan 2015 / 16:00 uur

Dennis van der Geest heel erg trots op EO-show

Dennis van der Geest (39) is heel trots op zijn nieuwste televisieklus, de presentatie van het veelbesproken EO-programma Rot op naar je eigen land. Dat zegt de oud-judoka in een interview met Metro.

„Ik heb bij de EO al eens meegedaan aan het programma Op Zoek Naar God. Ik ben daar toen heel open-minded ingestapt en dat is kennelijk blijven hangen want samen met iemand anders ben ik gevraagd voor dit programma. Ik ben er heel erg trots op dat ik het ben geworden.”

Botsing

In Rot op naar je eigen land ervaren Nederlanders met diverse opvattingen over het Nederlandse asielbeleid hoe het is om een asielzoeker te zijn. De groep waarmee Van der Geest is gaan reizen, is uiteenlopend. Er was een diehard PVV’er mee, maar ook een studente die het liefst met iedereen in een groot gezellig land zou wonen. Er werd dus flink gebotst en het was lang niet altijd gezellig, vertelt Van der Geest. „Zeer zeker niet. Het is geregeld geclasht. In aflevering twee gaan we naar het buitenland en zijn de deelnemers op elkaar aangewezen. Ook al staan ze lijnrecht tegenover elkaar, ze moeten het met elkaar redden.”

LEES OOK: Deelnemers EO-programma opgepakt

Kamervragen

Voorafgaand aan het programma stelde de PVV Kamervragen. Want, zo wilde de partij weten: waarom maakt de EO een programma waarin enkel PVV’ers in hun standpunten ten opzichte van asielzoekers op andere gedachten worden gebracht? En komt er dan ook een programma waarin D66’ers of PvdA’ers centraal staan? Presentator Van der Geest lacht erom: „Geweldig! Ja, want publiciteit voor het programma. Ik vond het eigenlijk wel leuk dat niemand precies wist wat we gingen doen. De PVV had Kamervragen gesteld, maar als die iets meer hadden doorgevraagd, waren ze er achter gekomen dat we met een doorsnede van de samenleving op reis gingen. Dus ook één PVV’er.”

On the spot

De oud-topsporter hoopt dat dit programma een vervolg krijgt. En zo niet, dat hij dan wel andere programma’s over maatschappelijke thema’s mag maken. „Op dit moment vind ik het heel interessant hoe er gekeken wordt naar de islam en moslims, daar zou ik wel in willen duiken." Tv-maken is in elk geval iets dat hij wil blijven doen. Want, zo zegt Van der Geest, zijn nieuwe wereld verschilt niet zo veel van zijn oude. „Televisie maken is heel erg on the spot. Paf, het moet meteen goed zijn. En dat is wat ik mijn hele leven heb gedaan op de judomat!”

Rot op naar je eigen land is vanaf morgen dagelijks te zien om 21.15 op NPO 2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dennis van der Geest heel erg trots op EO-show
Sluiten