Metro
Metro Entertainment 16 jan 2015 / 05:00 uur

Colton Haynes (Arrow): van boefje tot superheld

In het derde seizoen van superheldenserie Arrow (vanaf zaterdagavond op Veronica) groeit voormalig boefje Roy Harper definitief uit tot vaste helper van de pijl-en-boog schietende titelheld. Metro sprak vertolker Colton Haynes.

Als het goed is, staat je personage in het derde seizoen op het punt om een echte superheld te worden.

Dat klopt. Roy Harper hoort na twee seizoenen definitief bij het team rond hoofdrolspeler Arrow. In plaats van een beetje aanrommelen en mijn vriendin belazeren, lever ik daadwerkelijk een bijdrage in de strijd tegen de slechteriken. En zoals lezers van de comics al weten: vroeg of laat krijgt Roy er de geheime identiteit van superheld Arsenal bij, compleet met écht superheldenkostuum. Ik heb in de voorbereiding op dit seizoen al het één en ander aan nieuwe kleren moeten passen.

Wat staat fans van Arrow in het derde seizoen nog meer te wachten?

De schrijvers laten van tevoren zo weinig mogelijk los, omdat er altijd wel figuren zijn – zoals ik, met name – die hun grote mond niet kunnen houden en spoilers weggeven. Zeker is dat er wat nieuwe personages uit het universum van de stripboeken van DC Comics bij zullen komen. Ik kan je ook al verklappen dat ikzelf in een moeilijke driehoeksverhouding verzeild raak. Maar met wie, dat kan ik nog niet vertellen.

Niet rood

Arrow is gebaseerd op comic-reeks Green Arrow; worden jullie kritisch gevolgd door de trouwe fans daarvan?

Ik heb alvast de mazzel dat ik heel erg lijk op mijn personage uit de strips, al heb ik dan geen rood haar. Veel kritiek hebben we verder nog niet gehad, al volgt de tv-serie niet precies de verhaallijnen uit de boeken. Het is vooral fijn om feedback van fans te krijgen, het geeft je meer inzicht in het universum waarin je personage zich beweegt. Ik was zelf helemaal geen fan van comics vroeger, er is een wereld voor me opengegaan.

Snap je nu ook beter wat er zo leuk aan is?

Mensen identificeren zich graag met die heldhaftige kant van de comics; iedereen wil wel een keertje Superman of Batman zijn, of Arrow. Hoewel ikzelf dus geen strips las vroeger, lijkt het wel een beetje op de reden waarom ik ben gaan acteren. Ik heb altijd een wilde, rare fantasie gehad. Ik vind het heerlijk om me te verliezen in een raar personage in plaats van altijd maar mijn saaie zelf te zijn. Als ik Roy Harper niet had, bleef ik waarschijnlijk de hele dag in bed liggen.

Arrow, vanaf zaterdag 17 januari (20.00 en 21.05 uur) op Veronica.

https://www.youtube.com/watch?v=LQcVaK8VAuM

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Colton Haynes (Arrow): van boefje tot superheld
Sluiten