Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 8 jan 2015 / 16:35 uur

‘Britse hitparade staat vol met shit’

Noel Gallagher maakt gehakt van de huidige Britse muziekscene in het tijdschrift NME. De voormalige gitarist van Oasis praatte met het blad over de staat van de muziekindustrie en viel de Britse hitparade aan: “Elk nummer in de top 10 is volstrekt is the same f**king shit”, aldus Gallagher. “Het enige wat het betekent wanneer je op nummer 1 staat, is dat je shit maakt.”

Gallagher geeft toe dat Oasis geen schijn van kans zou maken als beginnende band in het huidige muziekklimaat. “De radio draait je alleen wanneer je genoeg f**king volgers hebt op Facebook.”

Eerder deze maand deed Gallagher ook van zich spreken door in een interview met BBC Radio 4 te vertellen dat hij in de hoogtijdagen van Oasis wel raad zou hebben geweten met de bandjes van tegenwoordig. “Ik zou een band als Bastille met de grond gelijk hebben gemaakt in de jaren negentig, één interview, en je had nooit meer iets van ze gehoord.”

Noel Gallagher (47) speelt op 20 maart met zijn huidige band High Flying Birds in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Britse hitparade staat vol met shit’
Sluiten