Jeroen Welling
Jeroen Welling Entertainment 2 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Bono kan mogelijk nooit meer gitaar spelen

U2-zanger Bono is nog altijd aan het revalideren van zijn zware fietsongeluk afgelopen november. Daarbij liep hij meerdere botbreuken op. Op de website van U2 schrijft Paul David Hewson, zoals Bono echt heet, dat het ongeluk verstrekkende gevolgen kan hebben op muzikaal gebied.

”Revalideren is moeilijker dan gedacht. Terwijl ik dit schrijf is het nog onduidelijk of ik ooit nog gitaar zal kunnen spelen. De band heeft me eraan herinnerd dat noch zij noch de westerse beschaving hiervan afhangt”, aldus Bono.

Herstel

De Ierse zanger laat ook weten dat hij zich komend halfjaar volledig focust op zijn herstel. ”De gevolgen van dit bizarre ongeluk zijn zo ernstig dat ik me er hard op zal moeten concentreren om op tijd fit te zijn voor de U2-toer.” Bono heeft dan ook elk publiek optreden voor de komende tijd afgezegd en laat in die periode ook niets meer van zich horen, zo laat hij weten.

De U2 Innocence + Experience Tour gaat in mei van start. De Ierse rockgroep treedt op 8 en 9 september op in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Dit kan hij dus wellicht nooit meer doen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bono kan mogelijk nooit meer gitaar spelen
Sluiten