Astrid Ottens
Astrid Ottens Entertainment 27 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

BNN komt op voor pillenslikkend Nederland

Het tv-programma Spuiten en slikken maakt zich vandaag hard voor alle Nederlanders die wel eens een pilletje slikken. Met ruim 40.000 handtekeningen protesteren Tim Hofman en zijn collega’s tegen het feit dat mensen een strafblad krijgen als ze te veel harddrugs op zak hebben voor eigen gebruik. BNN wil daarmee een burgerinitiatief indienen, zodat de Tweede Kamer het onderwerp moet bespreken.

BNN-presentator Tim Hofman overhandigt de handtekeningen aan voorzitter Helma Neppérus van de Commissie van Verzoekschriften en Burgerinitiatieven. De omroep stoort zich eraan dat mensen die met nét iets te veel drugs op zak zijn gepakt, voor jaren een strafblad krijgen.

Lees ook: ADAM: van orgasmeclip naar realitysoap BNN

Op festivals zou de politie en het Openbaar Ministerie de zaak meestal schikken. Als de verdachte akkoord gaat met een boete of werkstraf hoeft diegene het feest niet te verlaten, maar heeft dan wel een strafblad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
BNN komt op voor pillenslikkend Nederland
Sluiten