Thomas Stevens
Thomas Stevens Entertainment 3 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Beverly Hillbillies’-actrice (81) overleden

De Amerikaanse actrice Donna Douglas is donderdag op 81-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat maakte haar familie vrijdag bekend. Douglas werd vooral bekend door de hitserie ‘The Beverly Hillbillies’, die het negen seizoenen volhield op televisie.

In de komedie speelde Douglas de rol van Elly May Clampett, wier vader plots steenrijk wordt als hij olie ontdekt op zijn land. Daarop verkast het plattelandsgezin naar een rijke buurt. Het programma was in de jaren zestig enorm populair in de Verenigde Staten en was ook in Nederland te zien.

‘Country-engel’

Douglas stond ook voor haar televisiedebuut al in de schijnwerpers als lokale schoonheidskoningin in haar thuisstaat Louisiana. Ze speelde later in de film Frankie and Johnny samen met rockkoning Elvis Presley.

Volgens haar familie was Douglas een warme persoonlijkheid “en een erg christelijke dame”. De actrice zou sommige filmrollen hebben afgewezen, omdat ze pikant waren. Douglas trok vooral tijd uit om te spreken in kerken, zei haar impresario. “Ze was een country-engel.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Beverly Hillbillies’-actrice (81) overleden
Sluiten