Elena van Doorn
Elena van Doorn Entertainment 21 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Al Gore en Pharrell kondigen Live Earth Concert aan

Milieuactivist en voormalig presidentskandidaat Al Gore en zanger en producer Pharrell Williams organiseren samen een nieuwe editie van Live Earth Concert. Dat heeft hij woensdag aangekondigd op het World Economic Forum in Zwitserland.

Het wereldwijde evenement vindt plaats op 18 juni. Concerten in hoofdsteden op zeven continenten, inclusief Antarctica, moeten de aandacht vestigen op de opwarming van de aarde. Pharrell helpt als creatief directeur met het organiseren van het evenement, meldt Gore op Twitter. "We willen de mensheid samenbrengen; het gaat hier niet alleen om de optredens", aldus de zanger.

Lees ook: Opnames Band Aid begonnen

Live Earth werd acht jaar geleden voor het laatst gehouden. Er vonden toen 150 optreden plaats op zeven verschillende continenten. Het evenement leverde Gore in hetzelfde jaar een Nobelprijs voor de Vrede op.

Klimaattop

"We brengen een miljard mensen bijeen om deze boodschap onder de aandacht te brengen bij wereldleiders", luidt de boodschap van Gore. Het doel is om de wereldleiders ervan te overtuigen om in december tijdens de klimaattop in Parijs een overeenkomst te bereiken.

Lees ook: Ook Katy Perry doneert voor nieuw album TLC

Waar en wanneer welke artiesten optreden is nog niet bekend.

Bekijk hieronder clips van het afgelopen muzikale klimaatconcert in 2007.

https://www.youtube.com/watch?v=RPnUKcHEJOE

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Al Gore en Pharrell kondigen Live Earth Concert aan
Sluiten