Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 19 jan 2015 / 12:57 uur

24 een seizoen zonder Jack Bauer?

Productiemaatschappij 20th Century Fox Television overweegt een nieuw seizoen 24 te maken zonder hoofdpersoon Jack Bauer (Kiefer Sutherland). De directeuren van Fox Television bespraken deze mogelijkheid zaterdag, zo meldt Variety.

Het nieuwe seizoen zou zich richten op de verhaallijnen van de andere personages uit de serie. Het is een eenmalige poging om de bijrolspelers uit de vorige seizoenen een prominentere rol te laten spelen. Jack Bauer blijft in de toekomst nog altijd centraal staan.

Instemming

,,Kiefer Sutherland weet van deze ontwikkeling en staat hier achter", aldus Fox-topvrouw Dana Walden. De productiemaatschappij hoopt het nieuwe seizoen van 24 in 2016 uit te zenden, maar heeft nog geen concrete afspraken gemaakt.

Elk seizoen van 24 duurt precies 24 uur en is een dag uit het leven van – juist – federaal agent Jack Bauer. Acteur Kiefer Sutherland speelt het personage dat terroristische aanslagen probeert te voorkomen.

https://www.youtube.com/watch?v=NiYwfAozBgU

Tegelijkertijd worden ook de gebeurtenissen bij de antiterrorismeorganisatie CTU en gebeurtenissen rond andere personages gevolgd. Dat laatste zou dan de weg vrijmaken voor een seizoen zonder agent Bauer.

Londen

24 telde 8 seizoenen tussen 2001 en 2010. Vorig jaar pas volgde seizoen 9 onder de naam 24: Live Another Day. De eerste 8 seizoenen speelden zich af in Amerikaanse steden, de laatste in Londen.

Van het personage Jack Bauer ligt een poppetje in de winkels. Ook bestaan er van 24 negen boeken, een tv-film en een game.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
24 een seizoen zonder Jack Bauer?
Sluiten