Kyrie Stuij
Kyrie Stuij Dossier 25 mei 2018 / 05:00 uur

Influencer Muriëlle kiest dé outfits bij je sneakers

Witte Reebok’s, een vintage Adidas Superstar of de kersverse Nike Air Max Gold Bullet. De nieuwe zomercollectie trainers laat elk sneakerhart sneller kloppen. Maar wie het echt goed wil doen, denkt ook aan het totaalplaatje. Hoe laten we onze nieuwe schoenen nog beter uitkomen? Ontdek de favoriete outfits van influencer Muriëlle van Schaik (@Murielle) uit Breukelen.

Hartje Amsterdam. Een zomerse namiddag. Terwijl Muriëlle van Schaik (26) haar plek inneemt op een van de pittoreske grachten, trekt ze de aandacht van een groepje toeristen. Als de influencer haar lange bruine lokken opzij slaat en haar ijsblauwe ogen op de lens richt, is het niet alleen de professionele fotograaf die klikt. Ook de toeristen hebben hun smartphone uit hun zak getrokken.

Combinaties

Muriëlle laat zich er niet door afleiden. Een beetje bekijks hoort erbij. Met een eigen online magazine en een succesvol Instagramaccount zijn foto’s van haar zorgvuldig samengestelde outfits bovendien vaste prik. Haar oog voor combinaties, waarin vintage sport’s fashion een groot aandeel heeft, maakt Muriëlle tot de ultieme kandidaat voor JD Sports om te mixen en matchen met de nieuwste collectie.

,,Voor mij voelt deze outfit heel logisch’’, vertelt Muriëlle over haar kledingcombinatie voor de fotoshoot. De grijsblauwe Nike Air Max met geel logo komen knallend uit onder haar rode joggingbroek van Champion. Om de outfit tot een geheel te maken is de top rustig gehouden; de donkerblauwe body, ook van Champion, correspondeert met de blauwe ‘tape’ aan de zijkant van haar broek.

Contrast

De truc van deze combinatie? ,,Ik maak de broek vrouwelijk door het te combineren met een strakke top. Met een wijdvallend shirt was het al een stuk jongensachtiger geweest. Ook het verschil in textiel vind ik leuk; de broek heeft een grove textuur, terwijl de top juist glad is.’’ Contrast lijkt hierin de sleutel tot succes. Denk aan vrouwelijke, nauwsluitende jurken met stoere sneakers. Of jongensachtige sportbroeken gecombineerd met een strakke croptop.

Muriëlle kiest voor een wit T-shirt van Nike, maar dan van luchtig ‘mesh’ materiaal. Het zwarte broekje maakt de outfit tot een eenheid. Om er wat meer contrast aan te geven combineert ze het met de regenboogtrainers van Nike (Air VaporMax Plus).  Foto: Femmy Weijs

Maar niet iedereen heeft zo’n aangeboren talent voor mode. Welke spelregels gelden er voor het matchen van je outfit met je sneakers? ,,Tegenwoordig kan alles’’, stelt Muriëlle.

Lachend: ,,Dat maakt het misschien niet makkelijker, hè?’’ De influencer kan zich goed herinneren hoe fashion vroeger veel stelliger was. Eenzijdiger ook. ,,Ik weet nog dat puntschoenen op een gegeven moment helemaal in waren. Als je dan schoenen aan had met een ronde neus, dan viel dat echt op. Terwijl dat vandaag de dag natuurlijk makkelijk zou kunnen.’’

Een retromodel T-shirt van Adidas, precies waar Muriëlle van houdt. De korte broek is high waisted, waardoor de outfit vrouwelijker wordt. Ook de trainers zijn van Adidas (Originals Honey Lo). Foto: Femmy Weijs

De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Toch, als je heel goed kijkt, is er in die jungle van stijlen nog wel een rode draad te bekennen. Zo komen steeds meer vintage merken terug: Ellesse, Fila, Lacoste, Champion. Een retrolook die steeds vaker verschijnt op straat. Een knipoog naar de jaren negentig misschien? Of juist de groeiende populariteit van rap, waarin sneakers en urban kledingcombinaties binnen de cultuur passen? In ieder geval lijkt dit modetijdperk hét moment om je eigen stijl te ontwikkelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Influencer Muriëlle kiest dé outfits bij je sneakers
Sluiten