Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Dossier 9 dec 2017
Leestijd: 3 minuten

Wat draag je in december? Stylist Lilian geeft tips!

Fashion en Shopping editor @lilianbrijl Foto: Annabelle van Hardeveld

Waar moeten we dit jaar op letten als we gaan winkelen? Wat zijn de trends van 2017?
Fluweel all over the place!  Pakken zowel voor mannen als vrouwen! Midi lengtes (rokken en jurken), wrap en double breasted sluiting. Verder zie je veel metallic en oversized pasvormen. Heb je een mooi jurkje dat misschien een beetje koud is? Draag lange mouwen of een coltrui onder een mouwloze jurk, ja dat kan allemaal!

Ik heb vijf kerstborrels en drie kerstdiners, maar geen zin om acht verschillende outfits aan te schaffen. Hoe zie ik er toch elke keer weer net even anders uit?
Voor de vrouwen: investeer in één goede basic jurk! Draag er een keer een top onder of juist overheen (om van je jurk een rokje te maken). Investeer in bijzondere accessoires voor verschillende looks. Denk hierbij aan toffe pantys, glittersokken, metallic heels, mooie juwelen of een fluwelen haarband. Verder kun je door middel van make-up ook blijven verrassen, denk aan glitters of steentjes op je nagels, lippen of ogen.

En voor de mannen? 
Investeer in een één goed pak! Heb je een chic diner op je werk? Dan draag je het hele pak, maar ga je wat eten met vrienden, dan kun je je pantalon combineren met een grappige kersttrui of een vrolijk overhemd. En als je geen zin hebt om een pak aan te schaffen, dan kom je met een mooie donkere jeans en een colbert ook al een heel eind!

Mannen opgelet! Investeer in een goed pak!

Over werk gesproken, welk kledingstuk kun je beter nog even in de kast laten hangen tijdens een kerstborrel op werk?
Ga niet over the top! Dus combineer niet een glitterjurkje met hoge hakken en glittermake-up! Kies een mooi item en pas ook op met te korte of doorschijnende kledingstukken. Bij je vrienden kun je best een mooie bh dragen onder dat doorschijnende shirtje, maar doe er op je werk even een shirtje onder, het blijft wel je werk, hè!

Wil je je glitterjurk ook nog normaal dragen? Draag er een leuke trui over.

Leuk al die feestelijke kleding, maar de rest van het jaar blijft het in mijn kast liggen. Heb jij een oplossing? 
Draag over je kerstjurk een oversized sweater. Combineer die metallic hakken met een mooi flared jeans of draag je pak los van elkaar. Dus een pantalon in combinatie met een casual top en je blazer met een stoere broek met scheuren. En mannen kunnen het colbert van hun pak dragen op een mooie jeans.

Deadlines op werk, ik moet nog cadeaus kopen en een kerstdiner voorbereiden. Hoe zorg ik dat ik er toch nog een beetje leuk bij loop met de kerst?
Maak een afspraak bij de kapper om je haar te doen door een stylist in plaats van (weer) een LBD (Little Black Dress) te shoppen. Wedden dat de complimenten je om de oren vliegen?

OVER METRO DOSSIER
Elke zaterdag vind je bij Metro verhalen over spraakmakende zaken. We kennen het, doordeweeks moet alles vlug, maar gelukkig is er in het weekend tijd om lekker lang te lezen over opzienbarende onderwerpen. Boeiend? Absoluut! Schokkend? Soms. Confronterend? Misschien. Interessant, met een knipoog en vanuit meerdere perspectieven belicht? Altijd!

Ditmaal: kerst en oud en nieuw. Hoe voorkom je kerststress, wat eet je tijdens de feestdagen en wat trek je aan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.