Constance van Amstel
Constance van Amstel Dossier 9 dec 2017 / 05:05 uur

Miljuschka: Maak nooit een nieuw gerecht met kerst!

Ook het meest uitgebreide kerstdiner loopt op rolletjes als je je houdt aan de kerstdinertips van tv-presentatrice en foodlover Miljuschka Witzenhausen (32).

Tips voor een fantastisch kerstdiner

1. ‘Heb twee weken voor kerst al je menu klaar en maak dan nooit iets wat je nog nooit gemaakt hebt, want dat gaat geheid mislukken door alle stress.’

2. ‘Bestel twee weken van tevoren je boodschappen bij de supermarkt, bij de poelier, bij de bakker of waar je ook iets van nodig hebt. En begin twee dagen van tevoren met de toetjes, sauzen en deegwaren die je kan voor maken alvast voor te maken.’

3. ‘Leg de kalkoen een dag voor kerst alvast in een pekelbad. De rest van mijn succesrecept voor kerstkalkoen vind je op de site van 24kitchen.’

4. ‘Snij de groenten een dag van tevoren en leg het klaar in de ijskast. Ik maak zelf eigenlijk altijd een soort maaltijdboxjes zodat ik het op de dag zelf alleen nog maar hoef te pakken. Zo kan ik wel bij mijn gasten zitten, want dat is waar kerst uiteindelijk om gaat, om het samenzijn met elkaar. En dat heeft alles te maken met een goeie planning.’

Gebakken aardappelen in ganzenvet

Wat staat er zelf op het menu bij Miljuschka? „Ik hou me aan het vaste plan. Dus kalkoen, spruitjes met salie, spek en kastanjes, gebakken aardappelen in ganzenvet en heel veel groente. En net iets te veel wijn.”

‘Patat gehaald met kerst’

Is het kerstdiner in huize Witzenhausen dan nooit in de soep gelopen? „Nee, bij mij zelf niet. Wel bij mijn moeder. Zij is zeg maar niet de grootste kook-godin ever, dus we zijn weleens bij Van der Valk geëindigd op eerste kerstdag. En dat duurde vervolgens allemaal enorm lang waardoor we uiteindelijk patat gehaald hebben bij Ali Baba in Amsterdam-West. Misschien niet het beste kerstdiner, maar wel een avond waar ik hele goede herinneringen aan heb. Dus zo erg is het ook weer allemaal niet als het toch niet goed gaat.”

Miljuschka’s hulp inschakelen?

Kom je er nou echt niet uit, of wil je gewoon even overleggen? Dat kan. Vanaf maandag kunnen mensen in aanloop naar de kerst de hulp van Miljuschka inroepen via haar Instagramaccount.

OVER METRO DOSSIER
Elke zaterdag vind je bij Metro verhalen over spraakmakende zaken. We kennen het, doordeweeks moet alles vlug, maar gelukkig is er in het weekend tijd om lekker lang te lezen over opzienbarende onderwerpen. Boeiend? Absoluut! Schokkend? Soms. Confronterend? Misschien. Interessant, met een knipoog en vanuit meerdere perspectieven belicht? Altijd!

Ditmaal: kerst en oud en nieuw. Hoe voorkom je kerststress, wat eet je tijdens de feestdagen en wat trek je aan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Miljuschka: Maak nooit een nieuw gerecht met kerst!
Sluiten