Metro
Metro Dossier 28 okt 2017 / 10:31 uur

Horrorfeestje? Engste make-up vind je op Instagram

In het Instagramtijdperk is make-up meer dan Kylie Jenners wenkbrauwen en lippenstift. Er zijn ongelooflijk getalenteerde artiesten die met make-up prachtige en angstaanjagende horrorlooks kunnen creëren. Metro interviewde drie getalenteerde make-upartiesten, die hun werk tonen op Instagram, over hun Halloween-looks.

Duizenden ideeën

Ellie H-M uit Schotland – 260.000 volgers
Haar fascinerendste looks zijn die van duivelse harlekijnen, zombies en demonen. 

Hoe creëer je jouw looks?
Ik heb blauwe en groene looks gepost, mijn volgende zal gebaseerd zijn op roze of rood. Als ik nadenk over een nieuwe look, krijg ik duizenden ideeën. Ik kijk daarbij naar wat past bij het idee van de kleur die ik wil gebruiken. Ik heb ook een potlood en papier om een schets te maken van mijn ideeën en kijk op Pinterest om me te laten inspireren. Ik krijg ook vaak inspiratie van tatoeages en fantasy-kunstwerken. Ik houd van de ingewikkelde details die ze vaak hebben. Ik heb een heel fantasierijke geest, dus ik maak mijn eigen karakters en gekke creaties. Veel van hen ontstaan net voordat ik naar bed ga, dus die voeg ik toe aan mijn lijst om later te tekenen.

Perfecte foto

Erika Marie uit Edinburgh – 97.000 volgers
Erika’s fascinerende looks roepen droomachtige en nachtmerrieachtige universums op, alleen gemaakt voor mensen die de ‘rijkheid’ van make-up kunnen waarderen. Ze maakt op fantastische wijze gebruik van haar materialen.

Hoe creëer je jouw looks?

Ik krijg vaak inspiratie via magazines, catwalks, andere artiesten, beeldhouwers, schilders, noem maar op. Ik kijk naar texturen en patronen in verschillende situaties en probeer te bedenken hoe ze in mijn werk zouden passen. Je kunt overal inspiratie opdoen en ik vind het erg leuk om make-up en vakmanschap te combineren. Een van mijn favoriete looks is ontstaan zonder vooropgezet plan.

Hoelang ik met een look bezig ben, verschilt heel erg. Het kan een uur duren, maar ook drie uur. En pas heb ik ergens zelfs zeven uur aan gewerkt. Daarna ben ik veel tijd bezig met het maken van de perfecte foto. Dat duurt gemiddeld vijf uur per creatie en kan erg stressvol zijn. Want als je de perfecte foto niet hebt, kan je creatie voorgoed verloren zijn. Fotografie is een verlengstuk van make-up. Mijn werk is veelzijdig. Ik ben een gepassioneerde vrouw, alles wat ik voel zie je terug in mijn werk.

Ik denk dat halloween-make-up steeds heftiger en beter wordt. We leven gelukkig in een tijd waarin er miljoenen beelden en ideeën zijn waar we uit kunnen putten.

Twee uur bezig

Kimberly Money uit Los Angeles – 53.000 volgers
Haar door horoscopen geïnspireerde looks gingen viral, maar haar kracht zit hem in haar veelzijdigheid en elegantie. Ze heeft ook verschillende Disney-looks gecreëerd: schurken en prinsessen.

Hoe creëer je jouw looks?

Elke creatie koste me een tot twee uur aan make-up, kapsel en productie. Ik hou erg van kleur in dit heeft een grote invloed op de make-up die ik gebruik. Ik heb veel ideeën over mijn sprookjesachtige karakters en Hollywoodsterren. Voordat ik met een nieuwe serie start, maak ik meestal een schets van verschillende ideeën. Met het beste idee ga ik vervolgens aan de slag.

Mensen vinden halloween-make-up mooi om te zien en de reacties zijn fantastisch. Ik vind het ook prachtig om creatieve looks van andere artiesten op Instagram te zien. Je leert daar veel van en het is fascinerend om mensen een ander karakter te zien worden.

OVER METRO DOSSIER

Elk weekend duikt Metro de diepte in! Hoe? Elke zaterdag vind je bij ons verhalen over de meest spraakmakende zaken. We kennen het, doordeweeks moet alles vlug maar gelukkig is er in het weekend tijd om lekker lang te lezen over opzienbarende onderwerpen. Boeiend? Absoluut! Schokkend? Soms. Confronterend? Misschien. Interessant, met een knipoog en vanuit meerdere perspectieven belicht? Altijd!

Onze beste auteurs, vormgevers, filmmakers en fotografen stellen deze bazige dossiers voor je samen. Zo heb jij op maandag gegarandeerd een tof verhaal om te delen met vrienden en collega’s. Met Metro Dossier ben je helemaal up to date. Stop met koppensnellen en verwen je hersencellen!

Ditmaal: horror! Met Halloween voor de deur willen we alles weten over wat ons bang maakt. Lees meer in ons dossier van deze week:

Lees ook: De vijf huiveringwekkendste horrorfilm-scènes

Lees ook: Waarom wij mensen zo van horror houden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Horrorfeestje? Engste make-up vind je op Instagram
Sluiten