Metro
Metro Dossier 31 aug 2017 / 13:01 uur

Nog een sigaretje? Deze smoesjes gaan in rook op

‘Als ik stop met roken word ik dik’, ‘Ik voel mij minder gestrest met een sigaret in mijn hand’ of ‘Het is gewoon lekker op feestje met een biertje of wijntje erbij.’ Er worden nogal wat smoesjes gebruikt om maar niet te hoeven stoppen met roken. Maar zit er ook een kern van waarheid in?

Metro vroeg mensen op straat in Beverwijk naar de meest gebruikte smoesjes om te blijven roken en legde deze vervolgens voor aan longarts Pauline Dekker. „Waar vrienden zijn is het gezellig, maar het is niet de sigaret die het gezellig maakt."

Over Metro Dossier

Elk weekend duikt Metro de diepte in! Hoe? Elke zaterdag vind je bij ons verhalen over de meest spraakmakende zaken. We kennen het, doordeweeks moet alles vlug maar gelukkig is er in het weekend tijd om lekker lang te lezen over opzienbarende onderwerpen. Boeiend? Absoluut! Schokkend? Soms. Confronterend? Misschien. Interessant, met een knipoog en vanuit meerdere perspectieven belicht? Altijd!

Onze beste auteurs, vormgevers, filmmakers en fotografen stellen deze bazige dossiers voor je samen. Zo heb jij op maandag gegarandeerd een tof verhaal om te delen met vrienden en collega’s. Met Metro Dossier ben je helemaal up to date. Stop met koppensnellen en verwen je hersencellen!

Ditmaal: roken. We zouden peuken massaal links laten liggen. Maar is dat zo? Hoe hip vinden we roken nog anno 2017?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nog een sigaretje? Deze smoesjes gaan in rook op
Sluiten