Elske van der Velden
Elske van der Velden Dossier 31 aug 2017 / 14:27 uur

8 rookreclames die nu echt niet meer zouden kunnen

Roken in het vliegtuig? Prima! Een peukje opsteken in de trein? Joh, geen probleem. Reclame maken voor een saffie? Zeker! Althans, zo ging het nog niet zo heel lang geleden…

Sinds 2002 is het in Nederland echter verboden reclame te maken over tabak. Het verbod op tabaksreclame was het gevolg van een aanscherping van de Tabakswet. Je kan het je bijna niet meer voorstellen, maar deze reclames werden uitgezonden. Ja, echt!

#1: ‘Ik rook altijd als ik werk…’

#2: Dokter, wat doet u nu?!

#3: Oneindig rookplezier

#4: Lekker lang

#5: ‘Frisse’ lucht

#6: Weg met die filtersmaak

https://www.youtube.com/watch?v=XtIRivNnF7w

#7: Reclame zonder sigaret

#8: Lof der tabak

Over Metro Dossier

Elk weekend duikt Metro de diepte in! Hoe? Elke zaterdag vind je bij ons verhalen over de meest spraakmakende zaken. We kennen het, doordeweeks moet alles vlug maar gelukkig is er in het weekend tijd om lekker lang te lezen over opzienbarende onderwerpen. Boeiend? Absoluut! Schokkend? Soms. Confronterend? Misschien. Interessant, met een knipoog en vanuit meerdere perspectieven belicht? Altijd!

Onze beste auteurs, vormgevers, filmmakers en fotografen stellen deze bazige dossiers voor je samen. Zo heb jij op maandag gegarandeerd een tof verhaal om te delen met vrienden en collega’s. Met Metro Dossier ben je helemaal up to date. Stop met koppensnellen en verwen je hersencellen!

Ditmaal: roken. We zouden peuken massaal links laten liggen. Maar is dat zo? Hoe hip vinden we roken nog anno 2017?

Reageer op artikel:
8 rookreclames die nu echt niet meer zouden kunnen
Sluiten