Nederlander krijgt boete voor gebruik Popcorn Time

21 oktober 2015 om 22:09 door Jordy Kruse
Nederlander krijgt boete voor gebruik Popcorn Time

Kijk jij ook wel eens een film via Popcorn Time? Je weet waarschijnlijk dat het niet mag, maar bang voor een boete ben je niet. Dat kun je beter wel zijn. Een Nederlandse student die stage loopt in Duitsland heeft een flinke boete gekregen omdat hij illegaal films keek via het programma.

„Ik kreeg gisteren een appje van mijn zoon dat hij iets stoms had gedaan en dat het duizend euro zou kosten’’, vertelt de moeder van Sander aan RTL Nieuws. Sander woont in bij zijn baas in het Duitse Istrup en maakt ook gebruik van het internet aldaar.

Rekening

Toen zijn baas hem vroeg of hij toevallig illegaal films had gedownload, keek Sander vreemd op. De vrouw had een brief gekregen van Warner Bros. Sander had een aantal afleveringen van een serie gekeken en daar kwam de rekening nu voor binnen.

Gisteren werd bekend dat ook illegale downloaders in Nederland binnenkort boetes gaan verwachten. In Duitsland is dit al aan de orde van de dag, blijkt ook uit het verhaal van Sander.

„Bij de brief zit een acceptgiro van 1090 euro die we moeten betalen voor aanstaande zaterdag. Maar wij hebben niet zomaar duizend euro liggen’’, vertelt zijn moeder over de fikse rekening voor de gestreamde serieafleveringen. Als de boete niet voor zaterdag wordt betaald volgt er een gang naar de rechter.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!