Dit zijn de meest gebruikte emoji's in Nederland

4 juni 2015 om 22:19 door Puck Roest
Dit zijn de meest gebruikte emoji's in Nederland
Nederlanders zijn fan van de lieve en vrolijke emoji's.

Wat zijn wij Nederlanders toch allemaal lief voor elkaar! Van alle emoji's gebruiken we het hartje verreweg het meest tijdens het appen en chatten op de smartphone. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van Swiftkey.

Eerder werd al duidelijk dat de aubergine-emoticon in de Verenigde Staten favoriet is en dat Australiërs fan zijn van poep. In Nederland kiezen we vooral voor het hartje, de zoenende lippen of een hartje met een pijl er doorheen. Maar naast liefdes-icoontjes zijn we ook fan van de bier-emoji en natuurlijk het confettikanon.

twitter: https://twitter.com/firstwefeast/status/606099798031265792

Lees ook: 'Hoe meer emoji je gebruikt, hoe meer seks je hebt'

Volgens NOSop3 wordt er in Nederland ook opvallend veel gebruik gemaakt van het glas wijn. Swiftkey noemt dat gek: "Nederland is van oudsher eigenlijk een bierland". Zoals verwacht worden de vrolijke gezichtjes het meest verstuurd naar vrienden of familie.

Dankzij het onderzoek weten we inmiddels ook dat smartphone-gebruikers in Denemarken, Noorwegen en Zweden gek zijn op de kerstman-emoji. In Australië staan de alcohol- en junkfood-emoji aan de top. Tot slot gebruiken Portugezen erg vaak emoji's die te maken hebben met drugsgebruik. Zo zijn de champignon, de sigaret en spuit-emoji's daar erg populair.

Lees ook: We gebruiken emoji's blijkbaar helemaal verkeerd

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!