Winacties

Win! 10x2 kaarten voor Strandfestival ZAND

Win! 10x2 kaarten voor Strandfestival ZAND

Bovenaanzicht van Strandfestival ZAND.

Foto van 'Erik Jonk'

18 MEI 2018

Welk festival? Strandfestival ZAND biedt de beste artiesten van Hollandse bodem, terwijl je tegelijkertijd geniet van een stranddag. Op ZAND op het strand van Almere geniet je met je blote voeten in het zand van de beste muziek en struin je langs gezellige food & drink-stands.

Wanneer? Zaterdag 25 augustus.

Wat kun je winnen? 10x2 kaarten. Ga naar Metronieuws.nl/winacties.

Deze actie is afgelopen. De winnaars worden geïnformeerd.

Anouk

Wie treden er onder meer op? Guus Meeuwis, Anouk, Chef’Special en Bløf.

Feitje: Met ook: een befaamd reuzenrad op het strand en een spectaculaire afsluitende vuurwerkshow.


Views

3k+

Win kaarten voor Feyenoord - PEC

Foto van 'Metro'

15 OKT 2018

Zondag 21 oktober om 14:30 uur speelt Feyenoord thuis tegen PEC Zwolle. Metro geeft meerdere kaarten weg en jij kunt er 2 winnen! Vul hieronder jouw gegevens in en maak kans!


Views

700+

Wat te doen voor een mooie wereldbol in 2070?

Dit zijn de jonge leiders van de toekomst

Deze jongeren vind je op dinsdag 16 oktober ook in de papieren Metro.

In samenwerking met Shell en One Young World

16 OKT 2018

Wat kunnen we allemaal doen om ervoor te zorgen dat we in, pak ‘m beet, het jaar 2070 nog op een prachtige wereldbol kunnen leven? Wat voor oplossingen kunnen we bedenken voor thema’s als duurzaamheid, klimaatverandering, schaarse grondstoffen en sociale ongelijkheid? Daarover brainstormden 1800 jongeren vanuit de hele wereld vanaf woensdag 17 oktober tot en met zaterdag 21 oktober tijdens de One Young World-top in Den Haag. Shell ondersteunde een delegatie van 20 jongeren voor One Young World met een Scholarship Programme. Deze jongeren, onze leiders van de toekomst, spreken in deze bijlage over de prachtige wereldbol die zij over een halve eeuw voor zich zien.

Jongeren die verschil willen maken

Een betere wereld willen we allemaal. Maar sommige jongeren zetten zich daar écht voor in. Dankzij hun bijzondere ambities zijn ze geselecteerd om via genoemd Shell Scholarship Programma de One Young World top in Den Haag bij te wonen. Daar kunnen ze hun krachten bundelen om hun plannen nog veelbelovender te maken. Hier vind je negen portretten van young leaders met passie.


Views

2k+

Win kaarten voor Feyenoord - Vitesse

Foto van 'Metro'

24 SEP 2018

Zondag 30 september om 16:45 uur speelt Feyenoord thuis tegen Vitesse. Metro geeft meerdere kaarten weg en jij kunt er 2 winnen! Vul hieronder jouw gegevens in en maak kans!


Views

1k+

video icon
00:00

In samenwerking met het Europees Parlement

17 OKT 2018

Nils gaat voor dieren de wereld over

Nils Gärtner Greskewitz (31) uit Hamburg is een echte dierenliefhebber. Hij zet zich al jaren in voor de bescherming van onze fauna. Zo doet hij mee aan strand clean-ups, is hij veganist en werkt hij als vrijwilliger bij het Friese zeehondencentrum Pieterburen. Het helpen van zieke en gewonde zeehonden, om ze zo weer vrij te kunnen laten in de natuur, geeft hem voldoening. Tijdens zijn werk loopt hij echter tegen een muur van wetgeving aan. Nils vindt het belangrijk dat Europa het beleid omtrent dierenrechten verandert. Daarom gaat hij stemmen tijdens de Europese verkiezingen op 23 mei 2019.

Wie anders?

Jij gaat stemmen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Waarom precies?

Er zijn op dit moment nog veel problemen in Europa op het gebied van dierenrechten. Als ik niet ga stemmen wie doet het dan? Iedereen heeft een stem en die moet je gebruiken.

Heb je deze passie om je in te zetten voor dierenrechten altijd al gehad?

Mijn passie voor dierenrechten heb ik niet altijd gehad. In 2012 heb ik mijn leven omgegooid. Ik keek een documentaire over de jacht op dolfijnen in Japan, dat heeft mijn wereldbeeld veranderd. Na het kijken van die documentaire heb ik me aangemeld voor de campagne om de jacht op dolfijnen te monitoren. Ook heb ik op vijf verschillende plekken op de wereld gewerkt met dieren. Daarnaast ben ik veganist geworden.

Zeehondjes

Wat doe je zelf om te strijden voor dierenrechten?

Ik werk als vrijwilliger bij het zeehondencentrum, waar ik help bij de rehabilitatie van zieke en gewonde zeehonden. Momenteel hebben zeehonden in Europa te maken met veel problemen. Elk land in de EU heeft andere wetten om zeehonden te beschermen. In Nederland is de zeehondenpopulatie stabiel, daarom moeten we nadenken over welke zeehonden we kunnen opvangen om te rehabiliteren en welke niet. Maar in Duitsland schiet een jager een zeehond dood omdat hij niet in rehabilitatie gelooft en in Denemarken is er helemaal geen opvang voor zieke zeehonden. Ik vind dat er een gezamenlijk plan voor alle landen in de Europese Unie moet komen waarin staat hoe deze landen in de toekomst om moeten gaan met zeehonden.

Merk je dat mensen in je omgeving meer gaan nadenken over dierenrechten door jou?

Ja, heel erg. Vrienden en andere mensen in mijn omgeving vragen me steeds vaker wat ze zelf kunnen doen om te helpen met bijvoorbeeld het milieu of de zeehonden. Iedereen kan iets doen, hoe klein ook. Al ga je een keer een middagje op het strand afval opruimen. Als we iets willen veranderen in de Europese Unie omtrent dierenrechten, dan moeten we dat samen doen.

Eerst Europa dan de wereld

Denk je dat de Europese Unie de organisatie is die echt een verschil kan maken op het gebied van dierenrechten?

De Europese Unie is de aangewezen instelling om verandering te bewerkstelligen. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Eerst moet Europa veranderen, daarna kunnen we de rest van de wereld helpen.

Heb je die betrokkenheid altijd al belangrijk gevonden?

Ja, natuurlijk. In Duitsland stem ik ook altijd. Als je het ergens niet mee eens bent, moet je op zoek gaan naar iemand in de politiek die het met jou eens is. Je kunt dan op die persoon stemmen. Alleen als je dat doet, kan er iets veranderen. Door te stemmen kun je laten zien dat een specifiek onderwerp belangrijk voor je is. Daarnaast is activisme een manier om voor verandering te zorgen. De regering moet daar wel iets mee doen door nieuwe regels en wetten in te stellen. Als je wilt dat er echt iets verandert dan moet je daar zelf wat aan doen.

Meedoen? Schrijf je in

Ev Liu (zij verscheen eerder op Metronieuws) en Nils Gärtner Greskewitz willen het verschil maken in Europa, maar dit kunnen ze niet alleen. Iedereen die wil meedoen of mee wil praten met een eigen onderwerp, kan zich aanmelden op ikstemdezekeer.eu.

Via deze site kan iedereen anderen in hun omgeving – vrienden en familie – aanmoedigen om te gaan stemmen. Na aanmelding op de site word je op de hoogte gehouden van wat er rond de verkiezingen gebeurt en krijg je updates en info over evenementen bij jou in de buurt. Je kunt je inschrijving ook delen met vrienden via social media. Als anderen zich via jouw link inschrijven, dan wordt die inschrijving aan jou gekoppeld. Zo kun je zien hoeveel mensen jij hebt gemotiveerd om te gaan stemmen.

Het Europees Parlement vind je op Twitter, Instagram en Snapchat onder EPinNL.


Views

1k+

Huawei-fotoquiz was voor Marijke een peulenschil

Huawei-fotoquiz was voor Marijke een peulenschil

Huawei-fotoquiz. Foto: ANP.

Foto van 'Julia Onclin'

20 SEP 2018

Marijke Bizot (55) uit Borculo is de gelukkige winnares van een fotoquiz van Metro en Huawei, de nummer 2-smartphoneproducent ter wereld . Zij heeft door mee te doen aan de fotoquiz een gloednieuwe Huawei P20 Pro in the pocket. ,,Ik had er helemaal niet meer op gerekend en was al bijna vergeten dat ik had meegedaan. Echt superleuk”, zegt Marijke met een lach. Bij de quiz moest zij telkens tussen twee foto’s kiezen: welke foto was door een influencer met de P20 Pro gemaakt en welke niet. Bizot had alle antwoorden goed, in de snelste tijd.

Vervanging

Marijke vindt het leuk om af en toe ‘zelf een plaatje te schieten’. Ze maakt vooral vakantiefoto’s, maar ook het luchtballonfestival in de buurt legt ze vast. Haar inmiddels oude telefoon is dringend aan vervanging toe en de gewonnen Huawei komt als geroepen. ,,Ik denk dat ik er behoorlijk op vooruit ga qua beeld en mogelijkheden.” Die oude smartphone van Marijke gaat traditiegetrouw naar een volgende eigenaar. ,,Mijn vorige telefoon is naar de buurvrouw gegaan. Ze is er nog steeds blij mee.”


Views

700+

Tips voor de herfstvakantie: roggen en haaien voeren

Zin in een beetje spanning? Dan kun je zelf haaien of roggen voeren in het aquarium van Fort Kijkduin. Foto ter illustratie: Colourbox

Partnercontent

15 OKT 2018

Toeristen weten de Kop van Noord-Holland de laatste jaren steeds beter te vinden. In deze serie: wat vinden zij daar eigenlijk? In deel vier geeft Metro je tips voor de leukste uitjes in de herfstvakantie in de Kop van Noord-Holland. Meer info? Dagjeuitindekop.nl.

Met de temperaturen van deze week lijkt het eerder op zomer, toch is de herfstvakantie echt begonnen. In regio zuid is de vakantie van 13 t/m 21 oktober en in noord en midden van 20 t/m 28 oktober. Wat ga jij doen tijdens deze zonnige herfstdagen?

Halloween in Hippolytushoef


Views

2k+

Win kaarten voor Feyenoord - FC Utrecht

Foto van 'Metro'

17 SEP 2018

Zondag 23 september om 12:15 uur speelt Feyenoord thuis tegen FC Utrecht. Metro geeft meerdere kaarten weg en jij kunt er 2 winnen! Vul hieronder jouw gegevens in en maak kans!


Views

900+

Win trouwringen van Lucardi

Foto van 'Metro'

12 SEP 2018

Een trouwring is zo veel meer dan alleen een mooi sieraad. Het is het symbool voor jullie huwelijk en daarnaast is het een sieraad dat je een leven lang draagt. Geelgoud, witgoud, roségoud en palladium vormen de basis voor de schitterende collectie handgemaakte trouwringen van Lucardi.

Ga jij binnenkort trouwen en ben je nog op zoek naar schitterende trouwringen? Metro geeft samen met Lucardi een set 14 karaat gouden trouwringen weg die jij kunt winnen! De damesring is gezet met drie briljant geslepen diamanten van 0,03 karaat. Vul hieronder jouw gegevens in en maak kans!


Views

2k+

Win kaarten voor Broederliefde in Ahoy!

Foto van 'Metro'

7 SEP 2018

Wil jij naar de show van Broederliefde in Ahoy? Metro geeft 2x2 kaarten weg! Vul hieronder jouw gegevens in en maak kans:


Views

900+

Likeability of 5

Kies de goede foto’s en win een smartphone

In samenwerking met Huawei

7 SEP 2018

De Huawei P20 Pro werd deze zomer uitgeroepen tot beste smartphone van het jaar. Het apparaat is onder meer geroemd door de vele mogelijkheden op het gebied van fotografie. Dat wordt op Metronieuws gevierd met een fotoquiz waarmee jij een P20 Pro kunt winnen. Zes fotografie-influencers van Huawei stuurden foto’s in. Kun jij raden welke zijn gemaakt met de beste smartphone van het jaar? Klik telkens de foto aan waarvan jij denkt dat hij met het Huawei-toestel is geschoten. Heb je alle vragen goed en de snelste tijd? Dan win jij de Huawei P20 Pro.

Noot: je kunt de quiz nog spelen, maar de winnaar is inmiddels op de hoogte gesteld!


love
user_69ca54b5fe9b118858833778744936d0d9be97f8_avatar

Views

5k+

Win exclusieve Lidl-sokken!

Foto van 'Metro'

6 SEP 2018

De Lidl-sokken zijn nog niet verkrijgbaar en worden alleen bij de Amsterdam Fashion Week gedragen. Als partner heeft Metro een aantal paar van deze exclusieve sokken die we kunnen weggeven. Wil jij een paar winnen? Vul dan hieronder jouw gegevens in en maak kans:


Views

10k+

Win 2 kaarten voor Amsterdam Fashion Week

Foto van 'Metro'

30 AUG 2018

Donderdag 6 september staat Metro volledig in het teken van Fashion! Hiervoor werken wij samen met Amsterdam Fashion Week en hebben wij de mogelijkheid om 5x2 exclusieve kaarten weg te geven voor de shows! Zou jij samen met een vriend(in) één van de shows willen bijwonen die van donderdag 6 tm zondag 9 september plaatsvinden op het Museumplein in Amsterdam? Vul dan hieronder jouw gegevens in en maak kans:

Meer informatie over Amsterdam Fashion Week: amsterdamfashionweek.nl


Views

1k+

Win kaarten voor Feyenoord - NAC

Foto van 'Metro'

27 AUG 2018

Zondag 2 september om 16:45 uur speelt Feyenoord thuis tegen NAC. Metro geeft meerdere kaarten weg en jij kunt er 2 winnen! Vul hieronder jouw gegevens in en maak kans!


Views

2k+

Maak een festivalselfie en win de nieuwe ZenFone!
Likeability of 5

Camera videoMaak een festivalselfie en win een smartphone!

Metro's Nathan maakte selfies op Guilty Pleasure.

In samenwerking met Asus

26 AUG 2018

Even een selfie op een festival schieten en posten om te laten zien wat voor tofs je nu weer aan het doen bent: doen we dat niet allemaal? Vanaf Mysteryland gebeurt het dit weekend ongetwijfeld massaal. Misschien gebeurt het deze zomer nog wel vaker als je weet dat je de ZenFone 5 - de nieuwste uit de smartphone-serie - ermee kunt winnen…

#festivalselfie

Metro en ASUS, de producent van de ZenFone, hebben samen een selfiewedstrijd opgezet. Meedoen is simpel. Ben jij dit weekend of een van de komende weken op een festival en maak je er een selfie? Post de foto dan op social media met de hashtag #festivalselfie. Wie weet sporen we je op en heb jij straks die coole smartphone in je handen om nog meer selfies te schieten.


love
user_bb7eca804598a35db9118cc282c6ffd6cf1c3eb7_avatar

Views

9k+

Likeability of 6

Win kaarten voor Phantasialand!

Foto van 'Metro'

24 AUG 2018

Joelen in supersnelle achtbanen, duizelingwekkende vallen maken in de steilste wildwaterbaan ter wereld of genieten van attracties met een wat rustiger karakter? Wie weet doe jij dat binnenkort met kaarten van Metro!

Phantasialand kreeg in december de titel beste pretpark van Duitsland ‘opgespeld’ van fans van de Duitse pretparkenwebsite Parkscout. Onlangs gaf Metro het al aan: in Nederland zijn we op parkengebied best verwend, dus dat allerbeste park bij onze oosterburen willen we weleens testen. Het ligt niet ver over de grens, dus: instappen maar.

TIEN METROLEZERS AL GEWEEST


like
user_214133ece06a814260e56034661eec7ac6b9d2e6_avataruser_0c885c68919b87856798b8c70bd6bc764b017bf2_avataruser_54497e7b446deb5c5ffcb03393c050f3da5b615d_avatar

+1


Views

4k+

Win kaarten voor Feyenoord - Excelsior

Foto van 'Metro'

13 AUG 2018

Zondag 19 augustus om 14:30 uur speelt Feyenoord thuis tegen Excelsior. Metro geeft meerdere kaarten weg en jij kunt er 2 winnen! Vul hieronder jouw gegevens in en maak kans!


Views

2k+

Camera videoGeef je mening en win een Huawei P20!

Foto van 'Metro'

10 AUG 2018

Jij ♥ Metro? Wij zijn heel erg benieuwd wat jullie eigenlijk van ons vinden! En omdat we geloven dat beelden meer zeggen dan 1000 geschreven woorden, zouden we het te gek vinden als jullie een filmpje willen maken, waarvan wij dan een grote ‘dit is Metro volgens jullie’-compilatie maken.

De leukste video wordt beloond met een Huawei P20(!) smartphone, om straks nog meer mooie video’s mee te maken. Metro’s Denise en Iris gingen je al voor->


Views

3k+

Win! De befaamde iBOOD-BOX met onbekende inhoud

Foto van 'Metro'

6 JUL 2018

Wil jij de befaamde iBOOD-BOX winnen? Deze box is gevuld met een onbekende veelzijdige inhoud. Metro geeft er drie weg!

Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli selecteren wij per dag 1 winnaar die we na het weekend informeren.

Deze actie is afgelopen. De winnaars worden geïnformeerd.


Views

2k+

Win 2 kaarten voor de Jumbo VIP-tribune in Parijs

Foto van 'Metro'

5 JUL 2018

Wil jij Dylan Groenewegen op de Champs-Élysée over de streep zien komen op 29 juli? Jumbo, Lotto en Vifit richten in Parijs een speciale VIP-tribune in en brengen met 25 speciale bussen 1200 fans naar Frankrijk. Wij mogen twee kaarten weggeven! Hiervoor hoef je alleen antwoord te geven op de vraag: Hoe heet de opa van Dylan Groenewegen, die zijn eerste racefiets voor hem in elkaar zette?

Deze actie is afgelopen. Het goede antwoord is Ko Zieleman. De winnaar wordt geïnformeerd!

Nog steeds kans maken op deze fantastiche prijs?


Views

2k+