Winacties

Win een pay2d card t.w.v. € 100,-

Foto van 'Metro'

19 DEC 2017

Metro heeft nog een laatste GiveAway vlak voor de feestdagen! Wil jij nog even goed kerstshoppen doen? Je maakt nu kans op een pay2d prepaid card.

Met deze nieuwste prepaid card met VISA en V PAY kun je overal betalen. Zonder tijdrovende ‘credit checks’ omdat het een prepaid card is waarop je niet meer kunt uitgeven dan erop zit. Wij hebben er alvast € 100,- op gezet. Kans maken? Ga snel naar onze app en doe mee met de winactie! Heb je de Metro-app nog niet gedownload? Dat kun je via onderstaande links doen:

Download in de App Store (IOS)

Download in Google Play (Android)

Deze actie is gesloten. De winnaars worden geïnformeerd.


Views

0

WIn kaarten voor Feyenoord - Sparta

Foto van 'Metro'

23 APR 2018

Zondag 29 april om 14:30 uur speelt Feyenoord thuis tegen Sparta. Metro geeft meerdere kaarten weg en jij kunt er 2 winnen! Ga snel naar onze app en doe mee met de winactie! Heb je de Metro-app nog niet gedownload? Dat kun je via onderstaande links doen:

Download in de App Store (IOS)

Download in Google Play (Android)

Deze actie is geëindigd. De winnaars worden geïnformeerd.


Views

0

Likeability of 6

Win een Zalon-box t.w.v. 250 euro!

Foto van 'Metro'

20 APR 2018

Altijd al eens een outfit willen hebben die speciaal voor jou door een stylist is samengesteld? Dit is je kans! Metro mag vier keer een Zalon-box ter waarde van 250 euro weggeven.

Deze actie is afgelopen. De winnaars worden geïnformeerd.


likelove
user_06e74ffe26e9856438df2a63280c9eadf58ab299_avataruser_2c9b206508dafb2ab84b4c9fc38879116cf3e50f_avatar

Views

0

WIn unieke Feyenoord-kaarten

Foto van 'Metro'

10 APR 2018

Op zondag 15 april om 14:30 uur speelt Feyenoord thuis tegen FC Utrecht. Metro geeft in samenwerking met Heineken een unieke prijs weg. Jij kunt straks met drie vrienden voorafgaand aan de wedstrijd op het veld staan! Daarnaast win je kaarten voor de wedstrijd, een gesigneerd shirt en een mooie sjaal. Je krijgt ook nog een tour door De Kuip en een hapje en een drankje. Kortom: een unieke ervaring!

Deze actie is gesloten. De winnaar wordt geïnformeerd.


Views

0

Likeability of 5

Win kaarten voor Feyenoord - FC Utrecht

Foto van 'Metro'

9 APR 2018

Zondag 15 april om 14:30 uur speelt Feyenoord thuis tegen FC Utrecht. Metro geeft meerdere kaarten weg en jij kunt er 2 winnen! Ga snel naar onze app en doe mee met de winactie! Heb je de Metro-app nog niet gedownload? Dat kun je via onderstaande links doen:

Download in de App Store (IOS)

Download in Google Play (Android)

Deze actie is gesloten. De winnaars worden geïnformeerd.


love
user_06e74ffe26e9856438df2a63280c9eadf58ab299_avatar

Views

0

Quiz! Wat weet jij eigenlijk van bier?

Quiz! Wat weet jij eigenlijk van bier?

In samenwerking met Beer in a Box

4 APR 2018

De grote bierquiz! Speel mee, kom erachter hoe groot (of klein…) jouw bierkennis is en maak kans op een grote hoofdprijs.

Bier is superpopulair in ons land. Maar: over bier is ook veel te leren. Zo kun je je kennis testen in de quiz der quizen bijvoorbeeld. Waar drinkt de Nederlander het liefst zijn speciaalbier? Hoeveel liter bier dronken mensen in de middeleeuwen per jaar? En in welke provincie staan de meeste bierbrouwerijen? Allemaal vragen die voorkomen in ‘de Grote Bierquiz’. Die vind je hier.

Nondeju, da's lastig

Metro en Beer in a Box, een startup die op basis van jouw smaak speciaalbieren voor je selecteert, hebben de bierquiz speciaal voor Metrolezers samengesteld. Vragen waarbij je denkt ‘jemig wat makkelijk’. Maar ook vragen die je de wenkbrauwen doen fronzen en je misschien denkt: nondeju, da’s lastig.

Om erin te komen: hier drie voorbeelden van vragen die je tegenkomt in de grote bierquiz:

1 Wat was in 2017, na pils, de meest populaire bierstijl in Nederland?

A Witbier

B IPA

C Tripel

D Alcoholvrij

Quiz! Wat weet jij eigenlijk van bier?

2 Wat is foodpairing?

A Je maakt een passend gerecht bij bier

B Je verwerkt bier in je gerecht

C Je combineert bier en wijn

Quiz! Wat weet jij eigenlijk van bier?

3 Hoeveel brouwerijen waren er in Nederland in 2017?

A Ongeveer 298

B Exact 150 en nog wat

C Ongeveer 520

D Ongeveer 350

Quiz! Wat weet jij eigenlijk van bier?

Als je de gehele quiz maakt, ontvangt je direct een mail met het aantal goede antwoorden dat je hebt gegeven. Welke antwoorden de goede zijn, dat laten we tot 2 mei nog in het midden. Iedereen moet namelijk nog kunnen meedoen, zonder dat je de antwoorden kunt zien (als jij je uitslag op social media hebt gedeeld). In de mail die je ontvangt krijg je wel gelijk te lezen ‘wat voor bierdrinker’ er in je schuilt.

Hoofdprijs!

2 mei dus, dat is de datum van de antwoorden, maar ook die van de bekendmaking van de prijswinnaars. Als je meedoet aan de Grote Bierquiz maak je namelijk kans op de hoofdprijs. De snelste en beste bierkenner krijgt een verrassingspakket van Beer in a Box ter waarde van 250 euro (geen bier, want de drank gratis weggeven is verboden door STIVA, de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie). Onder alle deelnemers worden een aantal kleinere prijzen verloot, zoals een workshop bierbrouwen, rondleidingen bij spraakmakende brouwerijen en allerhande bierdingen.

De Grote Bierquiz kun je maken op www.beerinabox.nl/quiz.

Op 2 mei kun je op Beerinabox.nl/quiz-uitslag lezen hoe je hebt gescoord ten opzichte van andere deelnemers en of je een prijswinnaar bent. Ook laten we weten wie de beste per provincie is. Er ligt een uitdaging op je te wachten, want sinds de livegang (dinsdag) hebben al veel mensen hun bierkennis getest.

Iedereen de perfecte box

Ga met Metro en Beer in a Box op ontdekkingstocht in de wereld van speciaalbieren. Of je nu net begint of er ongelooflijk veel van weet, Beer in a Box heeft een bierpakket voor jou vol bieren van aanstormende brouwers die je niet makkelijk in de supermarkt of slijter vindt. Ga naar www.beerinabox.nl/metro en gebruik de actiecode: metro. Alleen dan krijg je er een gratis beregoed bierglas bij.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

39

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

In samenwerking met Beer in a Box

19 APR 2018

De Grote Bierquiz van Metro en Beer in a Box is een doorslaand succes.

Duizenden mensen hebben de afgelopen twee weken meegedaan aan de Grote Bierquiz. Omdat de quiz nog tot en met 1 mei te maken is, hebben Beer in a Box en Metro alvast een reeks interessante uitkomsten op een rijtje gezet. Doe uiterlijk 1 mei ook mee, want er zijn mooie prijzen te winnen. Ga naar www.beerinabox.nl/quiz.

Meer brouwerijen dan in 'bierland'

Je moet echt onder een steen geleefd hebben om niet te zien dat speciaalbier een trend is in Nederland. Het aantal nieuwe brouwerijen dat er jaarlijks bijkomt is duizelingwekkend te noemen (ons land heeft inmiddels meer dan vijfhonderd geregistreerde brouwers, dat zijn er meer dan in ‘bierland’ België). Maar waar krijgt speciaalbier nu zijn bijzondere smaak van? En hoe lang brouwen we eigenlijk al bier? Van hele simpele vragen tot supermoeilijke, je test je eigen kennis in een paar minuten op www.beerinabox.nl/quiz.

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

„Of je nu net komt kijken of al heel veel weet, de Grote Bierquiz is bedoeld om je kennis te testen. Wij willen mensen vooral op een leuke manier meer leren over speciaalbier. Daarom krijgen alle deelnemers na 2 mei een persoonlijke pagina met alle informatie over de vragen die ze goed of fout hadden”, zegt Victor Kuppers, chef quiz bij Beer in a Box, de startup die op basis van jouw smaak de beste speciaalbieren voor je selecteert.

Feiten en getallen

Alles goed. Slechts 16 bierkenners hebben álle antwoorden goed. Dat is veel minder dan 1 procent. Er zijn 31 deelnemers die maar 1 fout hebben, 95 quizmakers hebben er 2 fout. „Dat is echt heel goed”, zegt de chef quiz. De gemiddelde score is 10 punten van de maximale 15.

Onze Belgische vrienden. Voorheen liep België mijlenver voorop in bierland. Maar die tijd is geweest. Van alle zuiderburen zit er geen één in de categorie die alles goed heeft.

Zuid-Holland nadrukkelijk aanwezig. Met 40 procent van de deelnemers heeft de provincie Zuid-Holland het hoogste aantal deelnemers (maar of zij ook het meeste van bier weten…). Noord-Holland komt op plaats 2 (30 procent), Noord-Brabant op plek 3 (24 procent van de quizmakers).

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierkennis omschrijven

Wat denken we van onszelf? Meer dan de helft van de mensen vulde bij de vraag ‘hoe zou jij je bierkennis omschrijven?’ met ‘best wel wat’. Slechts 2 procent van de deelnemers durfde het aan om ‘ik ben de beste speciaalbierkenner ever’ aan te klikken.

Meest gedronken drank. 95 procent van de deelnemers denkt dat bier na water (inclusief koffie en thee) de meest gedronken drank in Nederland is.

Waar staan de brouwerijen? 63 procent van de mensen die hun bierkennis testen, denkt dat Noord-Brabant de meeste brouwerijen heeft. 40 procent van hen denkt dat Nederland vorig jaar ongeveer 520 brouwerijen had.

Die middeleeuwers toch. 28 procent van de deelnemers denkt dat in de middeleeuwen jaarlijks makkelijk 800 liter bier per persoon naar binnen geklokt werd. En jawel – wat een kenners zijn we toch met z’n allen -  66 procent van hen denkt te weten wat cenosillicafobie is.

Wat valt er te winnen?

Ben jij de beste bierkenner? Dan maak je kans op een verrassingspakket van Beer in a Box ter waarde van 250 euro (geen bier, want dat mag niet!). Onder alle deelnemers wordt een aantal kleinere prijzen verloot, zoals een workshop bierbrouwen, rondleidingen bij spraakmakende brouwerijen en allerhande bierdingen. Snel naar Beerinabox.nl/quiz dus. Ga je nog meedoen? Veel succes en proost!


Views

400+

Likeability of 5

Worden jullie Metro’s pretparktesters?

Foto van 'Metro'

4 APR 2018

Phantasialand (bij Keulen) is onlangs verkozen tot beste pretpark van Duitsland. Wie wil samen met Metro ontdekken waarom dat zo is?

Voor vrijdagavond 20 tot en met zondag 22 april zijn Metro en Phantasialand op zoek naar

  • Een gezin met 2 kinderen
  • Een vriendengroep van 4 personen
  • Een stelletje

Wij zullen tijdens dat gave weekend drie verschillende video’s draaien die later op onder andere metronieuws.nl zijn te zien. Daarin spelen jullie een belangrijke rol.

Een paar voorwaarden:

  • Iedereen die meegaat moet in spannende pretparkattracties durven.
  • Kinderen moeten minstens 1.40 meter lang zijn.
  • In jullie gezelschap moet 1 persoon tenminste 18 jaar zijn (ouder mag natuurlijk altijd).
  • Twee overnachtingen, 2 x ontbijt, 2 x lunch en 2 x avondeten worden aangeboden door Phantasialand.
  • Jullie komen met eigen vervoer naar het park op vrijdag en worden daar verwacht rond 18.30 uur.
  • Jullie geven toestemming dat wij jullie ervaringen tijdens het weekend filmen en deze beelden online plaatsen en ook in de krant van Metro verslag doen.
  • Op zondag in de namiddag eindigt het ‘phantastische’ weekend.

Informatie over Phantasialand vind je hier.

Deze actie is gesloten. Er wordt contact opgenomen met de kanshebbers.


love
user_86a383378dc5eed7f1b173ad868aee4a219f5ca6_avatar

Views

7