Winacties

Win een TRONO

Foto van 'Metro'

6 JUN 2017

TRONO is de ultieme gadget voor al jouw festivals deze zomer! Speciaal ontwikkeld om het optimale ontspannen overal en te allen tijde mogelijk te maken. Door een innovatieve vultechniek, is alles wat je nodig hebt een goede hap lucht en binnen 5 seconden zit jij als vorst op jouw TRONO! Omdat de TRONO is voorzien van speciale coating die zorgt voor extreme luchtdichtheid, kan je voor minstens 3 uur heerlijk schillen.

Bovendien komt de TRONO in een kleine, handige, en ultralichte rugtas, perfect om mee te nemen waar je ook gaat! En er is meer, elke TRONO is voorzien van een afritsbare suede cover die zorgt voor nét dat beetje extra comfort, en bovenal; geen plakkerige natte zweet rug meer. Ook is de TRONO door iedereen te gebruiken, jong en oud.

Met de TRONO is sjouwen met zware stoelen of stoeien met een pomp om je luchtbed vol te krijgen is volledig verleden tijd! Wil jij kans maken op een TRONO?

Deze actie is gesloten. Alleen de winnaars worden geïnformeerd.


Views

0

WIn kaarten voor Feyenoord - Sparta

Foto van 'Metro'

23 APR 2018

Zondag 29 april om 14:30 uur speelt Feyenoord thuis tegen Sparta. Metro geeft meerdere kaarten weg en jij kunt er 2 winnen! Ga snel naar onze app en doe mee met de winactie! Heb je de Metro-app nog niet gedownload? Dat kun je via onderstaande links doen:

Download in de App Store (IOS)

Download in Google Play (Android)

Deze actie is geëindigd. De winnaars worden geïnformeerd.


Views

0

Likeability of 6

Win een Zalon-box t.w.v. 250 euro!

Foto van 'Metro'

20 APR 2018

Altijd al eens een outfit willen hebben die speciaal voor jou door een stylist is samengesteld? Dit is je kans! Metro mag vier keer een Zalon-box ter waarde van 250 euro weggeven.

Deze actie is afgelopen. De winnaars worden geïnformeerd.


likelove
user_06e74ffe26e9856438df2a63280c9eadf58ab299_avataruser_2c9b206508dafb2ab84b4c9fc38879116cf3e50f_avatar

Views

0

Likeability of 5

Uniek: slaap in een luchtbel in de Keukenhof!

Wil je een keer wakker worden op een plek waar nog (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Foto: Booking.com

In samenwerking met Booking.com

17 APR 2018

Zin om een nachtje de bloemetjes buiten te zetten en wil je een keer wakker worden op een plek waar (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Mooi, want dat kan. Vanaf deze week kun je in een unieke doorzichtige tent slapen in de Keukenhof.

Nicolette Kluijver sliep dinsdagnacht als allereerste persoon ooit in de Keukenhof in de speciale 'Tulip-Pod'. Maar de originele locatie is niet alleen weggelegd voor de BN'ers onder ons: jij kunt straks ook je geliefde/beste vriendin/moeder verrassen met een speciaal nachtje weg tussen de iconische tulpenvelden.

Stiekem best wel leuk

De Keukenhof? Je denkt misschien dat het een plek is voor ouderen en toeristen. Die toeristen zijn echter zo gek nog niet, want de Keukenhof is stiekem best heel leuk. Wie wordt er niet vrolijk van bloemen? En deze week kun je er dus ook slapen in een buitengewone luchtbeltent.

Tulip-pod Foto: Booking.com

Romantiek & bloemenselfies

Goed, meer over die unieke overnachting. Je ontwaakt tussen de tulpen, middenin de natuur. Het thema van de Keukenhof is dit jaar romantiek. We kunnen je vertellen: met deze overnachting kun je het niet romantischer krijgen.

Booking.com heeft een speciale doorzichtige luchtbel opgesteld met panoramisch uitzicht over de tulpenvelden. Omdat je in de Keukenhof slaapt, kun je ’s ochtends gelijk het park in. Dat is een behoorlijk voordeel: in de ochtend is het een stuk rustiger dan overdag, dus heb je alle tijd om een perfecte bloemenselfie te maken.

Genoeg tijd en plek om leuke foto's te maken! Foto: ANP

Als eerste persoon ooit slapen op de Keukenhof

Presentatrice en reisfanaat Nicolette Kluijver heeft als eerste een nachtje mogen doorbrengen in de bijzondere tent. Als verrassing nam ze haar moeder en oudste dochter Isabelle mee.

Als presentatrice voor '3 Op Reis' is Nicolette al op heel veel verschillende plekken geweest, zo vertelt ze enthousiast. De Keukenhof blijkt echter hoog op het lijstje van gekste plekken ooit te staan: „Ik heb best wel op gekke plekken geslapen. Een keer in een boomhut in Afrika, een keer bij de nomaden in de woestijn... maar ik denk dat deze overnachting wel in de buurt komt inderdaad.”

Ondanks dat Nicolette nu een gezin heeft met drie kinderen vliegt ze het liefst nog de hele wereld over. „Onze laatste vakantie zijn we naar Zanzibar gegaan. We proberen dan altijd unieke plekjes te vinden waar we kunnen watersporten.”

Tip voor de mooiste plek in Europa? „Corsica: dat is echt schitterend en je hebt helemaal niet het gevoel dat je in Europa bent”, aldus de presentatrice.

Nicolette Kluijver sliep als allereerste persoon ooit op de Keukenhof. Foto: Booking.com

Glamping

Hoewel de tent van Booking.com meer weg heeft van een mini-huisje blijft het toch een soort van kamperen, maar dan wel met een comfortabel bed in plaats van een matje. Nicolette vindt dat alleen maar leuk. „Ik ben namelijk helemaal geen luxepoes. Ik heb al even gekeken en ik zag in de tent een koelkastje en koffiezetapparaat staan, dus echt back-to-basic is het niet hoor!”

Waar de presentatrice het liefste voor kiest tijdens hun familievakantie? „Dat is altijd een beetje een strijd bij ons thuis. Joost houdt namelijk wel heel erg van luxe, ik ben er helemaal niet van. Ik voel me dan zelfs een beetje ongemakkelijk. Op vakantie laat ik mijn make-up tas het liefste thuis. Knot op mijn hoofd, bikini aan en gaan! En niet meer hoeven nadenken.”

Ze vervolgt: „Kamperen vind ik heel leuk. Ik heb vorige zomer met mijn oudste dochtertje nog gekampeerd. Gewoon in Nederland hoor. We sliepen toen op een camping gewoon bij de boer; echt te gek!”

De Keukenhof is leuker dan je denkt!

Ook jij kunt straks slapen als een roosje

Een overnachting in de Tulip-pod is perfect voor een uitstapje met je lover, verrassing voor je beste vriendin of leuk als vroeg moederdagcadeau.

Na het inchecken worden gasten begeleid naar de luchtbel, die is uitgerust met alle benodigdheden voor een onvergetelijke en sfeervolle overnachting. Ook heb je toegang tot het gehele park en krijg je een diner aangeboden in een van de restaurants van de Keukenhof. En de volgende ochtend krijg je een ontbijtje.

Wees er wel een beetje snel bij, want er zijn maar drie nachten beschikbaar en ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Boeken kan alleen op 17, 18 en 19 april vanaf 10 uur s’ ochtends voor een overnachting voor twee personen op 20, 21 of 22 april.

Voor de prijs van 69 euro hoef je het ook niet te laten. Dit bedrag staat symbool voor het 69-jarig bestaan van Keukenhof. Een overnachting boeken in de Tulip Pod doe je hier.


love
user_b36acf7bf3fa2ba42fb5109419e560b1944b8c10_avatar

Views

800+

WIn unieke Feyenoord-kaarten

Foto van 'Metro'

10 APR 2018

Op zondag 15 april om 14:30 uur speelt Feyenoord thuis tegen FC Utrecht. Metro geeft in samenwerking met Heineken een unieke prijs weg. Jij kunt straks met drie vrienden voorafgaand aan de wedstrijd op het veld staan! Daarnaast win je kaarten voor de wedstrijd, een gesigneerd shirt en een mooie sjaal. Je krijgt ook nog een tour door De Kuip en een hapje en een drankje. Kortom: een unieke ervaring!

Deze actie is gesloten. De winnaar wordt geïnformeerd.


Views

0

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

In samenwerking met Beer in a Box

19 APR 2018

De Grote Bierquiz van Metro en Beer in a Box is een doorslaand succes.

Duizenden mensen hebben de afgelopen twee weken meegedaan aan de Grote Bierquiz. Omdat de quiz nog tot en met 1 mei te maken is, hebben Beer in a Box en Metro alvast een reeks interessante uitkomsten op een rijtje gezet. Doe uiterlijk 1 mei ook mee, want er zijn mooie prijzen te winnen. Ga naar www.beerinabox.nl/quiz.

Meer brouwerijen dan in 'bierland'

Je moet echt onder een steen geleefd hebben om niet te zien dat speciaalbier een trend is in Nederland. Het aantal nieuwe brouwerijen dat er jaarlijks bijkomt is duizelingwekkend te noemen (ons land heeft inmiddels meer dan vijfhonderd geregistreerde brouwers, dat zijn er meer dan in ‘bierland’ België). Maar waar krijgt speciaalbier nu zijn bijzondere smaak van? En hoe lang brouwen we eigenlijk al bier? Van hele simpele vragen tot supermoeilijke, je test je eigen kennis in een paar minuten op www.beerinabox.nl/quiz.

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

„Of je nu net komt kijken of al heel veel weet, de Grote Bierquiz is bedoeld om je kennis te testen. Wij willen mensen vooral op een leuke manier meer leren over speciaalbier. Daarom krijgen alle deelnemers na 2 mei een persoonlijke pagina met alle informatie over de vragen die ze goed of fout hadden”, zegt Victor Kuppers, chef quiz bij Beer in a Box, de startup die op basis van jouw smaak de beste speciaalbieren voor je selecteert.

Feiten en getallen

Alles goed. Slechts 16 bierkenners hebben álle antwoorden goed. Dat is veel minder dan 1 procent. Er zijn 31 deelnemers die maar 1 fout hebben, 95 quizmakers hebben er 2 fout. „Dat is echt heel goed”, zegt de chef quiz. De gemiddelde score is 10 punten van de maximale 15.

Onze Belgische vrienden. Voorheen liep België mijlenver voorop in bierland. Maar die tijd is geweest. Van alle zuiderburen zit er geen één in de categorie die alles goed heeft.

Zuid-Holland nadrukkelijk aanwezig. Met 40 procent van de deelnemers heeft de provincie Zuid-Holland het hoogste aantal deelnemers (maar of zij ook het meeste van bier weten…). Noord-Holland komt op plaats 2 (30 procent), Noord-Brabant op plek 3 (24 procent van de quizmakers).

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierkennis omschrijven

Wat denken we van onszelf? Meer dan de helft van de mensen vulde bij de vraag ‘hoe zou jij je bierkennis omschrijven?’ met ‘best wel wat’. Slechts 2 procent van de deelnemers durfde het aan om ‘ik ben de beste speciaalbierkenner ever’ aan te klikken.

Meest gedronken drank. 95 procent van de deelnemers denkt dat bier na water (inclusief koffie en thee) de meest gedronken drank in Nederland is.

Waar staan de brouwerijen? 63 procent van de mensen die hun bierkennis testen, denkt dat Noord-Brabant de meeste brouwerijen heeft. 40 procent van hen denkt dat Nederland vorig jaar ongeveer 520 brouwerijen had.

Die middeleeuwers toch. 28 procent van de deelnemers denkt dat in de middeleeuwen jaarlijks makkelijk 800 liter bier per persoon naar binnen geklokt werd. En jawel – wat een kenners zijn we toch met z’n allen -  66 procent van hen denkt te weten wat cenosillicafobie is.

Wat valt er te winnen?

Ben jij de beste bierkenner? Dan maak je kans op een verrassingspakket van Beer in a Box ter waarde van 250 euro (geen bier, want dat mag niet!). Onder alle deelnemers wordt een aantal kleinere prijzen verloot, zoals een workshop bierbrouwen, rondleidingen bij spraakmakende brouwerijen en allerhande bierdingen. Snel naar Beerinabox.nl/quiz dus. Ga je nog meedoen? Veel succes en proost!


Views

300+

Likeability of 5

Win kaarten voor Feyenoord - FC Utrecht

Foto van 'Metro'

9 APR 2018

Zondag 15 april om 14:30 uur speelt Feyenoord thuis tegen FC Utrecht. Metro geeft meerdere kaarten weg en jij kunt er 2 winnen! Ga snel naar onze app en doe mee met de winactie! Heb je de Metro-app nog niet gedownload? Dat kun je via onderstaande links doen:

Download in de App Store (IOS)

Download in Google Play (Android)

Deze actie is gesloten. De winnaars worden geïnformeerd.


love
user_06e74ffe26e9856438df2a63280c9eadf58ab299_avatar

Views

0

Quiz! Wat weet jij eigenlijk van bier?

Quiz! Wat weet jij eigenlijk van bier?

In samenwerking met Beer in a Box

4 APR 2018

De grote bierquiz! Speel mee, kom erachter hoe groot (of klein…) jouw bierkennis is en maak kans op een grote hoofdprijs.

Bier is superpopulair in ons land. Maar: over bier is ook veel te leren. Zo kun je je kennis testen in de quiz der quizen bijvoorbeeld. Waar drinkt de Nederlander het liefst zijn speciaalbier? Hoeveel liter bier dronken mensen in de middeleeuwen per jaar? En in welke provincie staan de meeste bierbrouwerijen? Allemaal vragen die voorkomen in ‘de Grote Bierquiz’. Die vind je hier.

Nondeju, da's lastig

Metro en Beer in a Box, een startup die op basis van jouw smaak speciaalbieren voor je selecteert, hebben de bierquiz speciaal voor Metrolezers samengesteld. Vragen waarbij je denkt ‘jemig wat makkelijk’. Maar ook vragen die je de wenkbrauwen doen fronzen en je misschien denkt: nondeju, da’s lastig.

Om erin te komen: hier drie voorbeelden van vragen die je tegenkomt in de grote bierquiz:

1 Wat was in 2017, na pils, de meest populaire bierstijl in Nederland?

A Witbier

B IPA

C Tripel

D Alcoholvrij

Quiz! Wat weet jij eigenlijk van bier?

2 Wat is foodpairing?

A Je maakt een passend gerecht bij bier

B Je verwerkt bier in je gerecht

C Je combineert bier en wijn

Quiz! Wat weet jij eigenlijk van bier?

3 Hoeveel brouwerijen waren er in Nederland in 2017?

A Ongeveer 298

B Exact 150 en nog wat

C Ongeveer 520

D Ongeveer 350

Quiz! Wat weet jij eigenlijk van bier?

Als je de gehele quiz maakt, ontvangt je direct een mail met het aantal goede antwoorden dat je hebt gegeven. Welke antwoorden de goede zijn, dat laten we tot 2 mei nog in het midden. Iedereen moet namelijk nog kunnen meedoen, zonder dat je de antwoorden kunt zien (als jij je uitslag op social media hebt gedeeld). In de mail die je ontvangt krijg je wel gelijk te lezen ‘wat voor bierdrinker’ er in je schuilt.

Hoofdprijs!

2 mei dus, dat is de datum van de antwoorden, maar ook die van de bekendmaking van de prijswinnaars. Als je meedoet aan de Grote Bierquiz maak je namelijk kans op de hoofdprijs. De snelste en beste bierkenner krijgt een verrassingspakket van Beer in a Box ter waarde van 250 euro (geen bier, want de drank gratis weggeven is verboden door STIVA, de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie). Onder alle deelnemers worden een aantal kleinere prijzen verloot, zoals een workshop bierbrouwen, rondleidingen bij spraakmakende brouwerijen en allerhande bierdingen.

De Grote Bierquiz kun je maken op www.beerinabox.nl/quiz.

Op 2 mei kun je op Beerinabox.nl/quiz-uitslag lezen hoe je hebt gescoord ten opzichte van andere deelnemers en of je een prijswinnaar bent. Ook laten we weten wie de beste per provincie is. Er ligt een uitdaging op je te wachten, want sinds de livegang (dinsdag) hebben al veel mensen hun bierkennis getest.

Iedereen de perfecte box

Ga met Metro en Beer in a Box op ontdekkingstocht in de wereld van speciaalbieren. Of je nu net begint of er ongelooflijk veel van weet, Beer in a Box heeft een bierpakket voor jou vol bieren van aanstormende brouwers die je niet makkelijk in de supermarkt of slijter vindt. Ga naar www.beerinabox.nl/metro en gebruik de actiecode: metro. Alleen dan krijg je er een gratis beregoed bierglas bij.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

39