advertorial sectie

Van zoekende leerling tot leidende docent

Foto van 'Metro'

23 NOV 2016

Na de MAVO had ik geen idee wat ik moest doen. Toen ik het leger in ging werd mijn leven op zijn kop gezet. Ik kreeg zware trainingen en veel structuur. Ik ontdekte dat ik een natuurlijke aanleg voor leidinggeven heb en mensen beter wil maken. Na onze missie in Bosnië werd ik instructeur. Het werd mijn persoonlijke missie om soldaten verder te helpen.

Nu, 17 jaar later, volg ik een opleiding tot docent geschiedenis en werk ik voor het educatieprogramma ‘Veteraan in de Klas’ van het Veteraneninstituut. Het is ontzettend fijn om op deze positieve manier mijn bijdrage aan de maatschappij te leveren. Ik was een zoekende leerling en ben nu een leidende docent.

Lees Pascals hele verhaal op veteranendag.nl


Cadeautips Moederdag: wat ánders voor mams

Cadeautips Moederdag: wat ánders voor mams

Foto: Colourbox

In samenwerking met Mediamarkt

8 MEI 2019

De bos bloemen of dat plantenbakje dat je onderweg naar moeders nog net even scoort bij het laatste tankstation dat je passeert. Het luchtje ‘dat altijd van pas komt’, maar ‘dat toch echt niet had gehoeven’. Of erger: een cadeaubon voor een tuincentrum die je vader eigenlijk moet verzilveren…

Nee, op Moederdag 2019 (zondag 12 mei) kun je het ook eens over een andere boeg gooien. Verras mams eens, met iets wat zij niet verwacht. Zij denkt natuurlijk dat je weer op weg gaat naar dat vertrouwde tankstation, maar nee: je stapt Mediamarkt binnen.

Mediamarkt Moederdagtips


Nu bij Tele2: de DIT WIL IK WEKEN.

Advertorial Tele2

23 JAN 2019

Tijdelijk veel voordeel op telefoons & Sim Only abonnementen. Met korting op 5GB, 10GB, 20GB en Unlimited Data voor je mobiel.

Zo heb je de iPhone Xr al met 20GB Data van €19 voor maar €14 per maand met een eenmalige bijbetaling van €696 bij een contract van 24 maanden. Nu met een tijdelijk voordeel van €168.


Een waterfilter in de meterkast

Foto van ''

1 OKT 2018

Een waterfilter wordt steeds normaler. Door milieuvervuiling blijkt het steeds moeilijker te worden om water voldoende te zuiveren. Goedgekeurd kraanwater bevat dus wel degelijk lage concentraties aan allerlei schadelijke stoffen zoals: chemicaliën, olie benzines, herbiciden, pesticiden, drugs en geneesmiddelen. De beste en gezondste oplossing is een waterfilter voor het hele huis. Hierdoor krijgt u gezond drinkwater overal in huis. Zowel de in de keuken als in de badkamer.

Ons waterfilter verwijdert:

 • Pesticiden en Pesticiden residuen
 • Herbiciden
 • Bestrijdingsmiddelen
 • Geneesmiddelen
 • Chloor
 • Organische verbindingen
 • Zware metalen: zoals lood, koper en ijzer
 • Asbestdeeltjes
 • Oliën en benzines

Camera videoTelecomprovider geeft liefde aan online haat

Foto van ''

20 DEC 2017

(In samenwerking met Tele2)

Iedereen die online is, valt het weleens op. Wat is er toch een hoop haat. Een gemiddelde commentsectie onder een YouTube-video of een onschuldig Metro-artikel puilt uit van de meest nare krachttermen en verwensingen. We hebben het maar druk met dat gebash. Het wordt er allemaal niet gezelliger op. Maar hoe bestrijd je al die haat? „Met liefde", zo zegt Tele2. Want liefde is het medicijn tegen haat. 


Een professionele fotoshoot met jouw huisdier

Foto van 'Metro'

5 OKT 2017

Het is bijna dierendag, de dag om extra aandacht te geven aan jouw huisdier. De Dierenbescherming heeft een wedstrijd georganiseerd waarbij je kans maakt op een professionele fotoshoot (t.w.v. € 450,-).

Wat moet je doen?

Upload de mooiste, grappigste of leukste foto van jouw huisdier op de facebookpagina van de Dierenbescherming en maak direct kans. De 3 finalisten ontvangen in ieder geval allemaal een goedgevulde Dierenbescherming shopper.


95% van Nederland heeft een bucketlist

Foto van 'Metro'

17 AUG 2017

Of het nu gaat om een bijzondere reis of parachutesprong, dromen waarmaken blijkt voor velen een uitdaging. Gebrek aan geld is de meest genoemde reden. Opvallend is dat velen er daarom voor kiezen hun bucketlist voor zichzelf te houden. We zijn bang het nooit waar te maken. VakantieVeilingen vindt het de hoogste tijd voor actie en veilt 2 weken lang de coolste bucketlist-items. En het mooie is, jij bepaalt zelf de prijs.

Je baan opzeggen en op reis gaan, 20% droomt ervan

Wat is de ultieme bucketlist? VakantieVeilingen heeft onder ruim 3000 Nederlanders en Belgen onderzoek gedaan naar hun verlanglijst. Wat blijkt? Reizen staat bovenaan. Daarom veilt de veilingsite aankomende weken bijzondere reizen. Van een stedentrip naar Ibiza tot een camperreis door Canada. Maar ook een adrenalinekick willen we graag ervaren. Daarom kun je ook bieden op spannende veilingen zoals parachutespringen en dineren in de lucht.


Commerciële mogelijkheden van de Metro-app

Foto van 'Metro'

29 JUN 2017

De Metro-app richt zich op de millennial in het OV. Wij willen hun reis verrijken door relevante content aan te bieden, de interactie aan te gaan en te vermaken. Deze service van de app biedt ook veel commerciële mogelijkheden zoals couponing en native campagnes.

Couponing campagne

Millennials zijn gek op kortingen! Hier hebben wij gehoor aan gegeven. In de app is het nu mogelijk om een couponing campagne relevant op tijd, locatie of als incentive in te zetten. Zo bieden wij bijvoorbeeld een korting aan op een blikje Red Bull bij de AKO wanneer je in de buurt bent en belonen we gebruikers voor het inloggen met veilingtegoed op Vakantieveilingen.nl. De conversie op coupons neemt enorm toe naarmate het relevanter wordt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Op dit moment hebben wij een aantrekkelijk introductiepakket voor een couponing campagne. De app is namelijk net gelanceerd en graag ontdekken wij samen met u de mogelijkheden:


Metro: onmisbaar voor de millennial

Foto van 'Metro'

8 MEI 2017

Metro is hét digitale én printmerk dat gericht is op activatie van millennials. Met de restyling van de gratis krant (juni 2017), de ontwikkeling van de Metro-app (launch juni 2017) en de nieuwe website metronieuws.nl (launch augustus 2017) maakt Metro de transitie naar een crossmediaal platform deze zomer rond.

Het bereik van Metro onder millennials is het grootst van alle dagbladen. De traditionele bereikspiek in de ochtendspits verandert met de lancering van de app en de nieuwe mobiele site naar bereik gedurende de hele dag.


Niet meer hoeven switchen tussen je laptop en tablet

Foto van 'dbroekhof'

26 DEC 2016

Ben je het zat om telkens te moeten switchen tussen je laptop en tablet?

Dan komt zo'n veelzijdige alleskunner als de ASUS ZenBook Flip goed van pas. Hij is dun, licht van gewicht en heeft een accuduur van 12 uur. Maar de ultieme ultrabook doet nu ook dienst als 2-in-1, dankzij het 360 graden draaibare scherm. Dus ben je klaar met het schrijven van je verslag, klap het scherm in een handomdraai om naar tabletmodus en kijk je favoriete serie op Netflix.

Kies nu voor de ASUS ZenBook Flip: een extreem dunne 13 inch laptop met een stijlvol aluminium design, lange accuduur en hij is ook nog eens razendsnel. Al vanaf 699 euro is ‘ie van jou.


Zo zit het echt met je zorgpolis

Foto van 'Metro'

20 FEB 2017

Over de zorgverzekering bestaan allerlei misverstanden. Daardoor halen veel consumenten lang niet het maximale uit hun zorgverzekering. Hieronder hebben wij enkele feiten en fabels op een rij gezet om duidelijkheid te scheppen in de wereld van zorgverzekeringen.

 1. Er wordt vaak gesuggereerd dat een bezoek aan de huisarts onder het eigen risico valt. Dat is dus niet zo. Om verzekerden niet te ontmoedigen naar hun huisarts te gaan, is die buiten het eigen risico gehouden.
 2. Er zijn verzekeringen waarbij je afhankelijk bent of de verzekeraar een contract heeft met het ziekenhuis waar je wordt behandeld. Maar nee, je wordt niet weggestuurd bij de eerste hulp als jouw verzekeraar daar geen contract mee heeft afgesloten. Anders is het bij niet-spoedeisende zorg. Mogelijk betaal je (een deel van) de rekening zelf. Zorg er daarom voor dat je weet of jouw zorgaanbieders gecontracteerd zijn door je zorgverzekeraar.
 3. Nog zo’n misverstand: overstappen is moeilijk en dan moet de oude zorgverzekering ook nog zelf worden opgezegd. Welnee! Je kunt eenvoudig overstappen via de onafhankelijke vergelijkingssite Poliswijzer.nl. De nieuwe zorgverzekering zorgt voor het opzeggen van je huidige verzekering. Dit is een gratis service. Overstappen kan tot 1 februari 2017. Als je pas in januari een nieuwe zorgverzekeraar uitkiest, dien je wél zelf de oude zorgverzekering op te zeggen vóór 1 januari.
 4. Tenslotte is er een hardnekkige fabel waar velen intrappen: een collectieve verzekering zou altijd goedkoper zijn. De collectiviteit, vaak via de werkgever aangeboden, lijkt aantrekkelijk, omdat er een korting op de premie wordt gegeven. Echter betaal je misschien ook premie voor zorg waar je mogelijk geen gebruik van gaat maken: een uitgebreide dekking voor fysiotherapie is niet nodig als je er toch geen gebruik van maakt. Een korting op een bedrag dat gewoon veel te hoog is, levert vaak nog steeds geen goedkopere polis op.

Camera videoEen schenking bespreekbaar maken met je ouders

Foto van 'Metro'

5 DEC 2016

Een schenking van ouders aan een kind kan voor beide partijen goed voelen. Maar het is een lastig onderwerp om bespreekbaar te maken.

,,Geld als onderwerp van een gesprek is taboe. Of je nu jong of oud bent, er open met elkaar over praten blijft lastig. En dat is nu net wat we juist meer moeten gaan doen”, zegt Tjarko Denekamp van ABN AMRO.


Camera videoFinancieel steuntje in de rug voor lokale doelen

Foto van ''

14 NOV 2016

Onder het motto ‘oog voor elkaar’ doneert Stichting Specsavers Steunt jaarlijks meer dan €200.000 aan meer dan honderd lokale goede doelen. Zo ontving manege 't Hoefijzer uit Zwolle een cheque om hun tillift voor gehandicapten te renoveren. Bekijk de video om te zien wat dát voor hun betekent.

Specsavers vindt het belangrijk om te investeren in de lokale gemeenschap. Elk jaar worden er verschillende maatschappelijke initiatieven zoals kinderboerderijen, jeugd- of sportverenigingen en dierenambulances financieel ondersteund. Elke winkeleigenaar steunt één doel in zijn buurt. De 123 winkels van Specsavers doen dit door van elk verkocht montuur of hoortoestel - gedurende een kalenderjaar - een vast bedrag te sparen voor het goede doel. Zo geven we terug aan de maatschappij, en daar zijn we natuurlijk enorm trots op.


‘Direct een stageplek bij FrieslandCampina’

Foto van 'Ilja Post'

21 OKT 2016

„Momenteel zit ik even ‘tussen studies’. Na mijn bachelor Industrieel Ontwerpen wilde ik even iets anders. Daarom werk ik nu als accountmanager bij studentenuitzendbureau Stud. Omdat ik het contactpunt ben voor alle aangesloten bedrijven kom ik bij allerlei ondernemingen over de vloer. Best handig voor later ook, want zo ontdek ik meteen welke bedrijven (en banen) mij zelf ook interesseren.

Klaar met studeren ben ik echter nog niet. De bedoeling is om volgend jaar september met een master te beginnen. Welke, dat weet ik nog niet. Daar ben ik me nu op aan het oriënteren. En vanuit mijn werk voor Stud kijk ik dus stiekem ook al naar potentiële werkgevers voor ná die master. Of ik dan ook nog het Techniek Bedrijven Evenement ga bezoeken? Ja, die kans is wel groot.

Vorig jaar is dat bezoek mij in ieder geval goed bevallen. Sterker, het leverde me direct een stageplek op bij FrieslandCampina. Ik sprak een recruiter tijdens de bedrijvenborrel en voor ik het wist was het geregeld. Dus als mij dat een volgende keer nog eens lukt, maar dan voor een baan of afstudeerscriptie, dan ben ik helemaal happy.”


Kies een baan in lijn met je studie

Foto van 'dbroekhof'

11 OKT 2016

“Ik wilde architect worden. Eigenlijk al zo lang als ik me kan herinneren. In dat licht is het dus weinig verrassend dat ik op de TU Eindhoven een bachelor Bouwkunde en de masters Architecture en Urban Design and Planning heb gevolgd. Maar ja, wat daarna? Hoe vind je die baan die het beste bij jou past?

Om me daarin te verdiepen, bezocht ik kort voor mijn afstuderen het Techniek Bedrijven Evenement. Een goede manier om je te oriënteren op welke banen en bedrijven er zoal te vinden zijn. Als stedenbouwkundig ontwerper kun je namelijk alsnog alle kanten op: je kunt bij een gemeente terecht, een woningcorporatie, een adviesbureau; noem maar op.

Uiteindelijk had ik twee reële opties: een aanbod voor een traineeship bij een grote gemeente en een startersbaan bij een adviesbureau. Liever wilde ik echter gaan voor een baan die meer in lijn ligt met mijn studie. Dus toen ik via mijn eigen netwerk op gesprek werd gevraagd bij stedenbouwkundigbureau Urhahn, besloot ik die mogelijkheid aan te grijpen. Met succes, vrijwel direct na mijn afstuderen kon ik er beginnen. Voor mij was dat de juiste keuze. Het is een afwisselde, uitdagende baan in een branche die weer volop groeiende is.


Be there or be square: toptechnici in het WTC

Foto van 'Ilja Post'

14 NOV 2016

Techniek Bedrijven Evenement 2016 is hét landelijke carrière-event voor techniek- en bètastudenten. Op basis van wederzijdse interesse worden studenten en bedrijven aan elkaar gekoppeld, waardoor de perfecte match ontstaat

Zet in je agenda: vrijdag 18 november 2016 in het Beurs-WTC Rotterdam

Met ruim een kwart eeuw aan ervaring geeft Stichting Techniek Bedrijven techniek- en bètastudenten uit heel Nederland ook dit jaar weer de kans om op een interactieve manier in contact te komen met bedrijven in het topsegment van de markt. Op 18 november vindt Techniek Bedrijven Evenement 2016 voor de elfde keer plaats in het luxueuze Beurs-World Trade Center in hartje Rotterdam. Uniek aan dit evenement is dat je geselecteerd moet worden. Eenmaal uitgenodigd krijg je een persoonlijk dagprogramma dat aansluit bij jouw interesses en ambities.


Online daten voor technici en techniekbedrijven

Foto van 'Ilja Post'

7 OKT 2016

Op de hoogte blijven van alle relevante business courses, inhouse dagen en techniekevenementen? Jezelf in de kijker spelen bij de crème de la crème van het bedrijfsleven? Het kan via Techniekbedrijven.nl. Maak een online profiel aan en ontdek de mogelijkheden.

Techniek Bedrijven Evenement zorgt ieder jaar voor een groot aantal matches tussen de top van de Nederlandse bèta- en techniekstudenten en de grootste, meest vooraanstaande technisch georiënteerde bedrijven. “Een soort datingbureau voor technici dus”, aldus Eduard van der Stap, Online Platform Manager & Design bij Stichting Techniek Bedrijven. “Waar dit voorheen slechts één keer per jaar gebeurde, kan dit vanaf nu het hele jaar door. Kijk maar eens op onze website Techniekbedrijven.nl.”

Met het profiel dat je aanmaakt om je in te schrijven voor ons jaarlijkse carrière evenement op 18 november kun je je ná die datum nu ook inschrijven voor evenementen van de bedrijven zelf. Denk aan inhouse dagen, business courses en workshops. En in de toekomst zullen er eventueel ook nog vacatures op verschijnen. Ook mooi: je competenties kun je het gehele jaar updaten, zodat je voor evenementen geselecteerd kunt worden die op dat moment het beste bij je passen.


'Hoe meer toewijding, hoe sneller de treinen rijden'

Foto van 'Ilja Post'

31 OKT 2016

Dat Dirk-Jan Pasman nu zijn Technische Traineeship bij NS loopt, is geen toeval. Hij loerde al langer naar een positie bij een bedrijf waar techniek en maatschappelijke relevantie hand in hand gaan. Dat hij daarbij ook nog eens de mooiste treinen van dichtbij mag bewonderen, is een mooie bonus.

Treinen. Welk jochie was er vroeger niet door gebiologeerd? Zo ook Dirk-Jan. En dat is hij nog steeds, durft hij best toe te geven. “Werken bij Nederlandse Spoorwegen heeft wat dat betreft best iets romantisch. Vanwege die mooie, grote machines, maar ook vanwege de impact die mijn werk als reliability engineer heeft op de maatschappij. Hoe beter ik mijn best doe, hoe sneller en efficiënter treinen rijden. Zo gaaf om daaraan bij te mogen dragen.”

September 2015 begon Dirk-Jan zijn traineeship bij NS. De eerste maand was vooral kennismaken, zegt hij. Een beetje snuffelen aan alle verschillende afdelingen en mensen leren kennen. “Dan draai je een dienst mee met een conducteur, dan sta je even in de NS-winkel. Erg fijn om die ruimte te krijgen. Het geeft je inzicht in alle facetten van het bedrijf. Of liever: hoe erg iedereen zijn best doet om de reiziger zo snel, veilig en efficiënt mogelijk naar zijn bestemming te brengen.”


Je wordt gezien als groeibriljant binnen het bedrijf

Foto van 'Ilja Post'

31 OKT 2016

Tot een maand geleden was Floris Vonck nog trainee bij NS. Inmiddels werkt hij er voor vast, als reliability engineer. Een baan die hij wellicht niet had gehad zonder die cruciale oriëntatiefase die het traineeship hem bood. “NS heeft mij de vrijheid gegeven om te ontdekken wat ik écht leuk vind.”

Floris kent het Techniek Bedrijven Evenement goed. Hij heeft het event twee keer bezocht en kent mensen die het ooit organiseerden. “Een goede plek om je te oriënteren op wat je nu echt leuk vindt om te doen”, verklaart hij.

“Als kind dacht ik nooit zo vooruit. ‘Later’ zou vanzelf wel komen, was mijn gedachte. Wel wist ik vrij vroeg dat ik ‘iets’ in de techniek wilde gaan doen. Op de middelbare school was ik erg goed in exacte vakken. Na het vwo ben ik dan ook direct naar de TU Delft gegaan voor een studie Lucht- en Ruimtevaarttechniek.”


‘Vraag wat jij voor het bedrijf kan doen'

Foto van 'Ilja Post'

7 OKT 2016

Iedereen kent de projecten die Arcadis maakt. Ze verbreden rivieren, hebben de Hanzelijn ontworpen en aangelegd, zijn betrokken geweest bij de Floriade, de restauratie van het Rijks Museum en zestig procent van de Nederlandse snelwegen is door Arcadis ontworpen. Wereldwijd werken 28.000 mensen, waaronder 2200 in Nederland, aan allerlei grote projecten die betrekking hebben op de fysieke leefomgeving. Projecten met een missie: improving the quality of life.

Arcadis noemt ondernemerschap en innovatie als belangrijke pijlers voor het succes. Mogen we ervan uitgaan dat u die kwaliteiten ook zoekt in young professionals die voor Arcadis willen gaan werken?

“Absoluut. De wereld is constant in verandering. Neem alleen de ontwikkelingen in mobiliteit. De transitie naar elektrische en daarna zelfrijdende voertuigen zal een enorme verandering vergen van ons wegennet. Om daar goed op in te spelen, heb je mensen nodig die niet alleen state-of-the-art zijn opgeleid, maar ook vertrouwd zijn met al deze nieuwe ontwikkelingen.