Hoe ouder hoe wijzer toch?

Vol verbazing zit ik elke keer weer te lezen wat voor bevoorrechte positie ouderen in onze maatschappij hebben.
De babyboomers wekken een bepaald soort sympathie op bij menig mens waarbij ze vrijstelling krijgen voor weet ik veel wat.

Zo las ik dat een dame (83) in Valkenswaard een bekeuring kreeg omdat ze fietste waar dat niet toegestaan is. De wet schrijft voor dat je dan bekeurd kan worden. Echter een Wethouder uit de gemeente vind dit belachelijk en start een facebook oproep om deze vrouw te vinden zodat hij de betreffende 64 euro kan betalen. Heeft de betreffende wethouder niks beters te doen ?

Waar kan ik mijn bekeuringen inleveren? Wat maakt deze vrouw specialer dan dat ik ben? Als ik 160 over de snelweg jakker of een straat in rijd waar dat niet mag dan is dat toch een keuze? De keuze om het risico te lopen bekeurd te worden. Maak je de keuze moet je ook bereid zijn de consequenties te aanvaarden.

Deze vrouw schijnt niet meer te slapen omdat ze de 64 euro niet zou hebben. Volgens mij had mevrouw de keuze niet moeten maken te fietsen op de plek waar dit niet toegestaan was.
In mijn beleving is het zo dat mevrouw toch al 83 jaartjes geconfronteerd word met onze wetgeving. Zij al langer bekend is met de consequenties van verkeerd gedrag. En uitgerekend juist ZIJ zou moeten weten dat iets wel dan wel niet mag.

Nee de sympathie ligt bij het feit dat ze oud is en het niet breed heeft. Als je het niet breed hebt … acteer daar dan ook niet naar en maak geen onnodige keuzes.

Ons land staat vol met bordjes en aanwijzing waar iets wel en niet toegestaan is.

Uiteraard zullen er mensen zijn die zeggen dat we respect voor ze moeten hebben (omdat ??) want zij hebben geholpen aan de wederopbouw. Prachtig maar diezelfde babyboomers hebben ook het meest geprofiteerd van de wederopbouw.
Deze babyboomers hebben ook genoten van alle benefits die de politiek in de jaren 70/80 heeft doorgevoerd. Daar waar de huidige generatie zich de pleuris voor mag werken om de te korten weg te werken.

wat mij betreft betaald ze het lekker zelf.