De ellendige zomer dit jaar.

Niels Koning 21 aug 2017

Ik en mijn collega’s waren klaar met werken. We hebben buiten een half uur moeten schuilen voor de regen omdat we dusdanig onderbetaald krijgen dat we geen auto kunnen bekostigen en met de fiets naar een dorp 3KM verder op moeten fietsen. Iedereen klaagde over het weer die avond. We hadden de slechtste zomer sinds tijden. ‘ Hoe kon dit nou gebeuren op 19 augustus; jaartal 2017?”

Deze bui zou een half uur duren. Terwijl het 12 minuten fietsen is naar huis besluiten mijn collega’s te schuilen in de ‘McDonald’s’ . Waar overigens ook over gezeken werd de afgelopen maand.

Het schijnt slecht op je CV te staan als je ‘McDonald’s’ verkeerd spelt. Een quote van RTL: “ De meest voorkomende schrijfwijze van de fastfoodketen is ‘Mc Donalds’. Deze fout werd door 27,6 procent van de mensen gemaakt. Daarna komt ‘Mac Donalds’ (17,3 procent), dan ‘McDonalds’ (14,8 procent) en ‘macdonalds’ (14,8 procent).”

Ik zou als werkgever juist blij zijn wanneer deze naam niet op het puntje van de vinger zou liggen bij potentiële werkgevers. Ik mag hopen dat je dit als bijbaantje hebt gedaan en niet verwacht dat je tijdens een rechtszitting pannenkoeken gaat zitten bakken voor je cliënt om hem een beetje bedaard te houden. Zou overigens wel chill zijn hoor. Zeker wanneer de zitting gaat over het jatten van een peper – of zoutvaatje in een pannenkoekenrestaurant. Dan zou ik als advocaat trouwens wat extra zout op die pannenkoek doen. Zout heelt wonden, toch?

Goed , daar ging mijn stuk niet over. Het ging over het weer.

Na het nuttigen van een cola en een hamburger vervolgden we onze weg naar ons afgelegen dorp; 3KM verderop. Tijdens de entree naar de uitgang van het fastfoodrestaurant werd er natuurlijk ook weer gesproken over hoe het weer dit moment zou zijn. Of het al wat minder zou regenen en waaien. Of de ellende al voorbij zou zijn. En natuurlijk werd er gesproken over de afgelopen zomers; de afgelopen winters; het afgelopen herfstgetij door de jaren heen.

Wat ik me nu vooral afvraag lezers. Moet ik me juist niet meer zorgen maken over het feit dat collega’s het alleen maar hebben over het weer? Juist in deze situatie zijn we genoodzaakt om bij elkaar te blijven om te schuilen; terwijl we het liefste weg willen van elkaar.

Het weer blijft altijd een onderwerp voor als je niets anders weet te vertellen. Mocht je toekomstige date over het weer beginnen , lieve lezers, kap die date dan alsjeblieft af.