Pensioenrichtlijn + failliet Italië en Frankrijk

Freec01 28 jun 2017

De ECB wil weer meer macht in die zin dat het grootste clearinghuis te Londen onder haar toezicht komt. Een clearinghuis is de tussenpersoon van kopers en verkopers van aandelen en obligaties. Het clearinghuis staat tegen onderpand garant voor de betaling of levering.
Recent werden we verder opgeschrikt door ernstige ontwikkelingen van financiële aard. Zo redt de ECB redt twee Italiaanse banken in strijd met haar eigen regels! De aandeelhouders zouden moeten bloeden, maar het wordt de belastingbetaler. De staat pomp in de banken 17 miljard euro, d.w.z. voor 12 miljard garantie en 5 miljard euro cash. De Italiaan Mario Draghi hield jarenlang de rentevoet laag, maar Italië profiteerde er niet van door de staatsschuld af te lossen, maar ging juist nog meer lenen. Toch vond de ECB de staatssteun billijk.
‘Macron pleit voor integratie van de eurozone met een gezamenlijke begroting en euro-obligaties en één inister van Financiën. Zó lost Macron de problemen op: door andere Europese landen er voor op te laten draaien: immers het Franse begrotingstekort is meer dan acht procent en Frankrijk betaalt álle pensioen uit de staatskas’, stelt mr. Cees Freeke. De Fransen kappen met 60 jaar maar wij gaan door tot 67 jaar, terwijl wij 1400 miljard euro in kas hebben (wie is er nu de dom?).
Jetta Klijnsma hield in 2016 de EU pensioenrichtlijnen lang achter en joeg deze door de Tweede Kamer heen; de regeringspartijen (Pvda en VVD) en de EU-liefjes (D66 en Grl) stemden vóór.
Omtzigt stemde tegen; als afgevaardigde in de delegatie van de Raad van Europa weet hij wat er overal gaande is. Pas eiste hij een corruptie onderzoek naar Azerbeidzjan die dertig miljoen euro op jaarbasis achter de hand heeft om de Raad van Europa te beïnvloeden [geen EU orgaan maar wel gevaarlijk: resolutie 1743, maar dit terzijde].
Richtlijnen moeten door de lidstaten worden ingevoerd. Eén pensioenregel is: “De pensioendeelnemer moet goed geïnformeerd worden”. Corien Wortmann (ABP) misbruikt dat meteen: ‘iedereen een eigen pensioenpotje’ en presenteert dit als vaststaand feit (oude politieke truc)! Rutte spreekt van ‘een individueel pensioenpotje’ voor mogelijke hypotheekaflossing. Merel van Vroonhoven (AFM) adviseert ‘een persoonlijke rekening’. Volgens Klijnsma zijn ‘pensioengelden zijn allemaal gemeenschapsgelden’ (kletskoek: het is uitgesteld loon). Wortmann, Van Vroonhoeven, Rutte, en Klijnsma zijn gevaarlijk; de laatste twee kunnen we electoraal treffen.