Een Sportzomer zonder Voetbal bestaat niet

alex van Velde 28 jun 2017

Het is bijna 1 juli. Die datum vormt het startsein voor de Sportzomer met de gebruikelijke evenementen als de Tour de France,Roland Garros en Wimbledon. Maar is er eigenlijk wel sprake van een echte Sportzomer zonder voetbal ?
Gelukkig is er het EK in eigen land.

Na het Debacle van het Grote Oranje voor het EK van 2016 en het Oranje van onder de 21 jaar dat zich niet kwalificeerde voor het EK van 2017, is nu onze hoop gevestigd op onze voetbalvrouwen.

Voor ons land is het wachten op het eerste succes in het Post-van Breukelen tijdperk.
In juni 2016 hoorde ik Hans optreden voor een zaal gevuld met oudere werkzoekenden. Hij vertelde het verhaal van de schlemiel en de held. Het kwam erop neer dat werkzoekenden een voorbeeld dienden te nemen aan mensen die succesvol zijn.
Niet je kansen in het leven door anderen laten beïnvloeden. Niet bij de pakken neerzitten, maar actief op zoek gaan naar je eigen kansen.

In 1988 werd hij de Held van de Natie. Hans was onderdeel van een goed ingespeeld team. Het Europees kampioenschap was een teamprestatie. Wie herinnert zich niet de geweldige pass van Arnold Mühren, de stille kracht, of het schot van de waterdrager Jan Wouters. Of de sliding van de efficiënte, taakgerichte Marco van Basten. Om maar te zwijgen over de fantastische Goal uit een onmogelijke hoek in de finale van het Europees kampioenschap.

Krijgen we opnieuw zo’n Europees kampioenschap met de sterke Oranjeleeuwinnen als Kika van Es, Jill Roord en Vivianne Miedema.

Een goed team bestaat uit speelsters met verschillende kwaliteiten. Met sterke – maar ook zwakke kanten. Het gaat erom de zwakke kanten te camoufleren en het beste bij elkaar naar boven te halen, zoals Johan Cruyff ooit beweerde.

Onze leeuwinnen komen eraan. Echter de sterke voetballanden zijn ook weer vertegenwoordigd. Halve Finales met voetballanden als Duitsland, Italië, Engeland en Nederland sluit ik daarom zeker niet uit. Maar wij hebben het thuisvoordeel.

De eerste wedstrijd is op zondag 16 juli a.s. in Utrecht (de geboortestad van Hans van Breukelen en Marco van Basten) Ik kan niet wachten !!!