Mediacolumn: Respect voor 't bammetje van Enzo

Ezno Knol. /ANP

Foto van 'Constance van Amstel'

Constance van Amstel

26 JUN 2017

De redactie van Metro schrijft elke week een column over media- en entertainmentland. Vandaag Constance van Amstel over media.

Zoals veel van onze ouders nog altijd denken dat Twitter een website is waar je in 140 tekens opschrijft wat je die avond gaat eten, zijn er ook nog mensen die denken dat YouTube bestaat uit video’s van Enzo Knol die boterhammen met pindakaas smeert.

Nu is het wel zo dat de enige keer dat ik naar een video van Enzo Knol keek hij toevallig ook echt een boterham aan het beleggen was, maar ik weet dat hij ook andere dingen doet. Gamevideo’s maken bijvoorbeeld, of zijn vriendin pesten. Alleen kijk ik daar dan niet naar. Geeft niks, gelukkig voor Enzo zijn er honderdduizenden anderen die dat wel graag doen.

Zelf kijk ik weer naar heel andere dingen op YouTube. Favoriet in Nederland zijn de filmpjes van Linda.tv. Serie Bitterzoet vind ik leuk, de make-overs van De Wasstraat met Roos Schlikker en ik hoop nog steeds vurig op een vervolg van De Mobiel van... Los van Linda gier ik ook om de Gierige Gasten, die voor nop door het leven gaan en kan ik mezelf ook uren vermaken met de Honest Trailers van Screen Junkies waarin spectaculaire filmtrailers met de grond gelijk worden gemaakt door een sarcastische voiceover.

Natuurlijk heb ik er zelf ook weleens aan gedacht om een YouTube-kanaal te beginnen. Ik heb een iPhone, iMovie en een iMac; hoe moeilijk kan het zijn? Ik reis elke dag met een trein, dus ik zou een treinvlog kunnen maken. Ik woon in ’upcoming’ Utrecht dus zou een hip cityvlog kunnen maken. En ik hou van koken, dus ik zou een kookchannel kunnen beginnen. Dat laatste heb ik tijdens het bereiden van een ingewikkeld recept met courgette en avocado eens geprobeerd op SnapChat en hoewel daar leuke reacties op kwamen, bleef het bij die ene episode van Koken met Constance.

En daar zat ook gelijk de crux: een keer op camera een lekkere courghetti maken, maakt nog geen Youtube-kanaal. Je moet het vaker doen. Liefst elke dag. Ook als je eigenlijk heel druk bent, een pukkel op je neus hebt of liever een diepvriespizza in de oven gooit. En je moet origineel zijn, grappig ook, zorgen dat je kijkers krijgt en houdt; best druk in je eentje.

Dan snap je toch opeens een stuk beter dat Enzo Knol soms gewoon een boterham met pindakaas smeert.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

1

Camera videoMediacolumn: How good is Q for you?

Mattie en Wietze zitten niet meer aan elkaar vast bij Qmusic. /ANP

Foto van 'Constance van Amstel'

Constance van Amstel

8 MEI 2017

De redacteuren van Metro schrijven wekelijks een column over iets wat of iemand die hen is opgevallen in de media. Vandaag Constance van Amstel over media.

Wat een toestand. Andere woorden kan ik niet bedenken voor dé soap van afgelopen week: #mattieenwietzegate. Voor wie onder een steen heeft geleefd: het is ‘uit’ tussen dj-duo Mattie Valk en Wietze de Jager van Qmusic. Reden: de voorgenomen overstap van het stel naar concurrent SkyRadio gaat niet door omdat Mattie zich last minute bedacht en een nieuwe – naar verluidt dikke vette - deal met Qmusic sloot om te blijven. Voor zichzelf, dus zonder Wietze.

Likeability of 3

Mediacolumn: Nieuwe verslaving voor de voorzittâhh

Foto van 'Constance van Amstel'

Constance van Amstel

1 MEI 2017

De redacteuren van Metro schrijven wekelijks een column over iets of iemand dat hen is opgevallen in de media. Vandaag Constance van Amstel over media.

Onze koning was verslaafd aan televisie. Hij zei het zelf in het interview met Wilfried de Jong vorige week. Als kind mocht hij van zijn moeder Beatrix geen televisiekijken, omdat het letterlijk slecht voor zijn ogen zou zijn. Later, toen het gezin Van Oranje in Den Haag ging wonen, kwam er wel een tv in huis en was onze blonde royal naar eigen zeggen niet meer voor het apparaat weg te slaan.

Likeability of 5

Mediacolumn: Sophie! Kom ook mijn telefoon halen!

Foto van 'Constance van Amstel'

Constance van Amstel

24 APR 2017

Vier dagen mochten ze hun mobiel niet gebruiken, het gezin waarbij Sophie Hilbrand op bezoek ging in de laatste aflevering het programma Sophie in de mentale kreukels. 96 uur lang zouden de vader, de moeder en de vier dochters geen gebruik kunnen maken van hun telefoon en dus niet kunnen WhatsAppen, Facebooken, Instagrammen, Snapchatten, e-mailen, twitteren, muziek luisteren en wat niet al. Oh, en natuurlijk niet mobiel bellen. Sophie nam de telefoons in om ze vier etmalen later weer terug te komen brengen.

Terwijl ik dit tafereel aanschouw ligt mijn telefoon naast me op de bank. Binnen handbereik. En terwijl het programma op dat moment zo’n 20 minuten bezig is, heb ik al wel drie keer op de homebutton van mijn iPhone gedrukt om te zien of er iets veranderd was. Niets natuurlijk want dan had ik wel iets horen piepen of voelen trillen. Het was automatisme. Drie keer in 20 minuten m’n telefoon gecheckt, terwijl ik nota bene iets zit te kijken. Ai.

Mediacolumn: De haring van Victor Mids

Foto van 'Constance van Amstel'

Constance van Amstel

3 APR 2017

#Hoedan. Met de start van het nieuwe seizoen van goochelshow Mindf*ck op NPO 1 heeft de populaire twitterterm weer een heel nieuwe lading gekregen. Waar de hashtag in de verkiezingstijd nog sloeg op de wilde plannen (en het ontbreken van een uitwerking) in het verkiezings-A4 van Geert Wilders, schrijven we hem nu maar wat graag toe aan de trucs van illusionist Victor Mids. Ik heb de twee woorden zaterdag in ieder geval wel tig keer geroepen vanaf de bank.

Victor Mids

Mediacolumn: Max kijken met een jetlag

Mediacolumn: Max kijken met een jetlag

Verstappen zondagmorgen in Melbourne. / Frits Eldik | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

Erik Jonk

26 MAA 2017

Ik heb een jetlag, want ik heb naar Max Verstappen gekeken. Normaal gesproken is om 7.00 uur opstaan voor wat sport op de buis geen enkel probleem, maar deze zondagochtend wel. Ik had namelijk vrijdag op Metronieuws.nl een verhaal over Rotterdamse Anouk gelezen. Anouk, wiens leven door zomertijd een regelrechte hel is geworden. Anouk, die in een sociale jetlag terechtgekomen is, die niet meer op gang komt en niets meer uit haar handen kan laten komen. Die Anouk die via een petitie onze volksvertegenwoordigers dus vraagt om afschaffing van het uurtje vooruit.

Mannetje uit de polder

Mediacolumn: Kaasstengels

Herman en zijn 3 logeervrouwen./Linelle Deunk

Foto van 'Constance van Amstel'

Constance van Amstel

20 MAA 2017

Oké, ik geef het gelijk maar toe: ik moest ook lachen toen er vorige week tijdens Boer Zoekt Vrouw een foto op twitter verscheen waarop Anne, logee van boer Herman, vergeleken werd met de Vlaamse schrijver Herman Brusselmans. Dat haar, die bril en vooral de combinatie daarvan: scherp gevonden.

'Het voorhoofd'

Mediacolumn: Summer is coming?

Foto van 'Constance van Amstel'

Constance van Amstel

13 MAA 2017

De vogeltjes tjilpen volop en hier en daar is al een trots bedje narcissen de grond uitgefloept. De lente is zich in alle hevigheid aan ons aan het presenteren en ik kan niets anders dan dat toejuichen. Ik kijk nu al uit naar fietsen zonder jas, droge witte wijntjes op het terras en ’s avonds nog even een ijsje halen bij de ijssalon om de hoek. En dan is de zomer nog niet eens begonnen!

Summer