Lars van der Werf
Lars van der Werf Opinie 6 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Hennie

Hennie van der Most is in Rotterdam een pretpark aan het bouwen in een ouwe vuilverbrandingsfabriek. Hennie heeft ook een keer een pretpark gebouwd in een leegstaande kerncentrale in Duitsland. En Hennie heeft ook nog wat draaiende restaurants hier en daar.

In het nieuwe pretpark in Rotterdam, in de wijk Charlois, vlakbij de Maastunnel, in die voormalige vuilverbrandingsfabriek dus, komt een draaimolen, een reuzenrad, een achtbaantje, nog wat andere attractietjes en natúúrlijk ook een draaiend restaurant. Want dat vindt Hennie belangrijk. Dat er een draaiend restaurant is.

Hennie is een soort van rare circusdirecteur. Een circusdirecteur met een heleboel geld, dat wel. Hennie reist bijvoorbeeld ook bij voorkeur per helikopter. Ik kan me zo voorstellen dat het ook niet bepaald goedkoop is om een voormalige vuilverbrandingsfabriek om te bouwen tot pretpark. Hennie heeft hart voor wat hij doet. Vandaar ook dat Hennie in een campertje op het terrein van de fabriek woont, denk ik. Alhoewel het ook kan zijn dat Hennie gewoon graag dicht bij de actie is. Waar gebouwd wordt, stel ik me zo voor, heeft Hennie het naar zijn zin.

Hennie heeft alleen niet echt smaak. Zo kwam ik laatst langs de vuilverbrandingsfabriek en zag ik ineens rondom het enorme industriële, grijze gebouw met de schoorstenen, kleine huisjes staan die je meer verwacht ergens in een slechte westernfilm. Van hout en heel cowboyachtig. Vuilverbrandingsfabriekcowboys. Hennie zelf heeft (nog) geen cowboyhoed op. Ik zag ‘m met een knalgele helm op staan wijzen naar het in aanbouw zijnde draaiende restaurant.

Als je het mij vraagt moeten we, ondanks dat hij geen smaak heeft, meer mensen hebben zoals Hennie. Mensen die zomaar op een dag bedenken dat ze een leegstaande vuilverbrandingsfabriek gaan kopen om er een pretpark met een draaiend restaurant in cowboythema van te maken. Hennie is zo een iemand die in het desolate de zonneschijn ziet. Hennie ziet ballonnen waar niemand ballonnen ziet. Hennie vindt normale restaurants maar saai. Saté met patat is veel beter als het restaurant er bij draait. En Hennie heeft gelijk. Ik kan niet wachten tot z’n pretpark open gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.