‘Haat moet je geen haat geven’

13 november 2017 om 07:16 door Lars van der Werf
‘Haat moet je geen haat geven’

‘Ik heb niet altijd reden te blijven, weet je, maar ik blijf. Ik weet niet waarheen ik moet toch? Waar moet ik heen dan? Marokko? Nee man. Daar vindt iedereen me Hollander. Hier ben ik Marokkaan. Maar ik ben ook echt Nederlander. Ik ben aardig toch? Ik doe aardig. Ik wil niet gehaat worden man. Ik wil gewoon werken en studeren enzo toch. Geld verdienen. Ja toch? Ik hou van Rotterdam man. Ik vind mooie stad. Mooie gebouwen vind ik. Niet zo saai toch. Ik heb familie in Almere. Dat is niks man. Rotterdam is veel beter. Ik kan hier vaker mezelf zijn. Meeste Hollanders zijn gewoon vrienden. Zijn aardig voor me. Maar soms is gewoon moeilijk. Die oude mensen begrijpen soms niks. En ik ga ook niet uitleggen, weet je, want zijn toch alleen boos dan. Is niet leuk om uitgescholden te worden, weet je. Ik ben derde generatie. Mijn ouders hebben hard gewerkt. Mijn zusje heeft HBO toch. Heeft goeie baan. Ja, ik heb het beetje verpest toch. Ik had verkeerde vrienden soms. Is niet goed, weet ik. Maar ik doe m’n best man. Ben nu bezig met SPH. Gaat gewoon goed wel.’

‘Ik heb gestemd ja. Die man van GroenLinks. Die man is ook Marokkaan half, weet je. Ik dacht misschien snapt ‘ie. Ik wil gewoon werken nu en als ik klaar ben met opleiding. Maar als ik solliciteer bellen ze nooit man. Ik kan echt veel. Ook vroeg opstaan enzo. Ik wilde eerst eigen bedrijfje in iets, maar is zo moeilijk allemaal. Niemand helpt je. Of ik niet genoeg m’n best doe dan? Ja, weet je, misschien wel man. Ik weet niet. Ik wil gewoon werken. Goed zijn voor mensen.’

Lees ook: Hennie

‘Komt ook wel goed toch? Ik ga gewoon door man. Meeste mensen zijn aardig, zeg ik toch. Ik ben Nederlander en ik wil in Nederland zijn. Iets moois van maken, toch? Is een mooi land man. Alle zorgen zijn voor morgen. Ik werk op de markt nu hier soms als bijbaan. Ik ben goed daarin, weet je. Heb je gezien? Ik ben een showman, haha! Dan verkoop je meer. Vinden mensen leuk toch. Komt wel goed man. Alles komt goed. Haat moet je geen haat geven. Ik negeer gewoon. En hard werken. Ja toch. Komt goed.’

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!