Ebru Umar
Ebru Umar Opinie 21 nov 2017
Leestijd: 3 minuten

Dank je wel, Nederlanders

Hi Sarah Izat,

Nou gefeliciteerd dan maar hè? Met je hoofddoek? Bij de politie? En je winst? Dat jullie islamietjes Nederland aan het overnemen zijn? En dit weer een mijlpaal is?

Meer Metro? Download de Metro-app

Een hart onder de riem voor alle godsdienstgekkies die hier hun islam willen uitleven, maar een verhuizing naar een islamitisch land teveel moeite vinden. Nederland islamiseren is makkelijker dan onderschikt wijfje zijn in Saoedi-Arabië of soortgelijke bananenrepubliek.

Daar heb je gelijk in, wij geven iedereen recht in Nederland, gelijke rechten. Of je nou man of vrouw ben, homo of hetero, atheïst, moslim, christen, jood of whatever: iedereen dezelfde rechten. De plichten zijn vloeibaar maar de rechten: onaantastbaar. Wees maar trots op jezelf.

Zou ik ook zijn hoor, als ik mijn agenda tot islamisering zou kunnen doordrijven. Ware het niet dat mijn agenda open en helder is: Nederland islamvrij gaat ‘m niet meer worden dankzij CDA, PvdA, VVD, SP, CU, SGP, D66, GL, en welke Haagse afkorting dan ook, maar voor de-islamiseren zal ik tot aan mijn dood strijden.

Want zoals jij het recht claimt om met je hoofddoek mee te doen aan het openbare leven, claim ik het recht om niet met jouw hoofddoek geconfronteerd te worden in het openbare leven. Als ik aangifte doe van mijn door een Mocro-achtige gejatte iPhone, doe ik dat graag bij een hoofddoekloze mevrouw – de meneer is al hoofddoekloos, jullie moslims discrimineren vrijuit – in plaats van bij een vrouw die denkt dat ze pas mag meedoen aan de samenleving als ze een poetslap op d’r hoofd heeft.

Weet je wat het is Sarah? Jij wint dit bigtime. Je wéét het.

Wij vinden dat óók jouw soort, mensen met een hersen- afwijking want anders kun je toch niet geloven dat je alleen met een hoofddoek mag meedoen aan het openbare leven, gelijke kansen verdient. Nou ja, laat ik mezelf weglaten uit deze “wij”. Ik vind dat helemaal niet. Ik vind dat als jij een kopvod op wilt hebben, je ook maar moet houden aan die andere eisen die jouw islam aan je stelt: thuiszitten, niet naar school, trouwen, onderdanig zijn, kinderen baren en al die dingen die jouw vrouw zijn definiëren volgens jouw islam. Het kan namelijk niet zo zijn, Sarah, dat je wel je hoofddoek op moet van je islam, maar voor de rest mannen gewoon een hand geeft. Dat is het cafetaria-model van de islam waar jouw soort zo trots op is maar waar het maar ‘ns mee afgelopen moet zijn. Jij je hoofddoek, wij de banen. Jij je hoofddoek, wij de opleidingen. Jij je hoofddoek, wij de openbare orde. Jij je hoofddoek, wij de vrijheid.

Maar jij wint dit Sarah. Ik haat jou en jouw soort met alles wat ik in mij heb. Maar ik weet: wij doen dit zelf. Dank je wel, mannen en vrouwen in Den Haag. Dank je wel, mannen en vrouwen op het stadhuis. Dank je wel, Nederlanders. Gefeliciteerd Sarah.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.