Laat Monica Geuze tongen met haar parkiet

7 september 2017 om 05:30 door Elfie Tromp
Laat Monica Geuze tongen met haar parkiet

Jullie hebben ongetwijfeld net als ik ongeduldig met de handjes onder de deken liggen wachten tot het zover was: Flairs hete huishoudkalender is deze week uitgekomen. Dave von Raven die aangekoekte strontspetters uit de pot bikt, Dio die de filter van de afzuigkap vervangt, Freek Bartels (ja, die moest ik ook even googlen) die lachend met een potje zout en koud water de menstruatievlekken van zijn vrouw uit het matras probeert te boenen en zo nog een blik BN’ers die met mop, zeem en stofzuiger halfnaakt in huishoudelijke posities poseren. Waar zouden we toch zijn zonder de kwaliteitsbladen van ons land?

Flair heeft een nobel doel met al dat huis-tuin-en-keukengegeil: de oneerlijke verdeling van zorgtaken in Nederlandse gezinnen aan de kaak stellen. Nog steeds is het in Nederland zo dat de vrouw merendeels de kakluier vervangt, de kattenbak schoonschept en de lasagne in de oven knalt. De Nederlandse man laat zich dat natuurlijk welgevallen. Geef hem eens ongelijk.

Nu zou Flair een inhoudelijk artikel kunnen schrijven over dit onderwerp. Een beweging onder de lezers kunnen starten, een manifest online verspreiden, maar nee. Softporno is altijd de manier om grote sociale kentering teweeg te brengen, zo leert het verleden ons. Toen Henri Marchant algemeen vrouwenkiesrecht invoerde, deed hij dat terwijl hij aan zijn eigen tepel likte en Aletta Jacobs kroop kirrend in jarretels door de universiteit.

De bladen in ons land lijken, net zoals die eikels die niks doen in het huishouden, inwisselbaar. Zo heeft de nieuwste Linda.Meiden twee zoenende heterovloggers op de voorpagina, omdat ze niet willen dat mensen in hokjes denken. Wat een opsteker voor de hele LHGBT-gemeenschap dat twee heterovrouwen met hairextensions en in push-up bh’s elkaar voor de camera bepotelen. Bloedmooie, zoenende vrouwen, wat een schándaal! Wil je ophef? Zet dan Monica Geuze tongend met haar parkiet op de voorkant. Dierenliefde is ook liefde. Of Anna Nooshin naakt in het uitvaartcentrum, de lange gespierde benen gespreid over een ebbenhouten kist. Ze houdt alleen van stille, stijve types.

Wat deze bladen in stand houden, is een status quo. Ze willen niet écht iets veranderen, maar geld verdienen aan zoveel mogelijk mensen. Dat is op zich prima, maar warm niet elke keer hetzelfde kleffe sekssausje op om je doelgroep te lijmen. De lezers zouden zich kwaad moeten maken dat ze steevast dommer worden ingeschat dan ze zijn en zo worden betutteld. Gelukkig kunnen ze zich eerst tot rust vingeren, starend naar die nieuwe, hete huishoudkalender. Wat een revolutie.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!