Mooi leven

7 augustus 2017 om 12:00 door Lars van der Werf
Mooi leven
Lars van der Werf

Het is acht uur. Maandag. Ik sta op en ik voel me niet zo goed. Ik zie op tegen de dag, de dingen die ik moet doen. Stofzuigen, dweilen, de was, de administratie. Van die dingen die je liever aan iemand anders overlaat.

Het is tien uur. Ik heb gestofzuigd, gedweild ook al. En ik heb gegeten. Ik voel me nog steeds niet zo goed. Het wil niet vlotten. De zon schijnt ook niet. Het is grijs buiten. En dat terwijl het zomer is. Ik vraag mezelf hardop af wat ik moet doen om me een beetje beter te voelen.

Het klokkenspel van de kerk verderop slaat twaalf. Er zijn stukjes blauw in het grijs van de lucht gekomen. Dat is tenminste iets. Ik smeer boterhammen met kaas en eet ze op terwijl de wasmachine draait. Het gaat wel wat beter. Niet zeiken, denk ik bij mezelf.

Het is twee uur. Ik bel een vriend. Hoe is het, vraag ik. Het gaat goed, zegt ‘ie. Dat zeggen we altijd. Dat het goed gaat. En dat gaat het ook wel. We hebben niets te klagen. De wasmachine draait de tweede was van de dag. Het ding piept als het klaar is. Ik heb een gevoel van voldoening, toch wel. Twee wasjes, gestofzuigd, gedweild. Het lijkt ergens op. Er zijn dingen gedaan.

Het is vijf uur. Ik zet de televisie aan tijdens het strijken. Ik draag bijna alleen maar overhemden. Die moet je strijken. Op de televisie hebben ze een herhaling van een programma van gisteren. Best leuk.

Zeven uur. Ik heb gekookt voor mezelf. Aardappelen, groente en vlees. Lekker. Het gaat best lekker ook. Van het gevoel van vanochtend is weinig over. De administratie komt morgen wel. Ook niet erg.

Negen uur. De zon gaat onder met schitterende kleuren. Met een kop koffie sta ik voor het raam en kijk naar de kleuren. Fel oranje. Dat kan geen toeval zijn. Ik sta altijd weer verbaasd van hoe mooi de zon onder kan gaan.

Twaalf uur. Ik ga naar bed. Heerlijk frisgewassen lakens. Dat is altijd goed naar bed gaan. Wat een mooi leven eigenlijk. En morgen mag ik wéér.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!