Likeability of 5

Tranen in vakkie VV

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

Godskolere, wat is dat laatste kampioenschap van Feyenoord lang geleden.

1999.

We betaalden nog met guldens. Er was een legionellaramp bij de Westfriese Flora in Bovenkarspel. De NAVO bombardeerde Kosovo. Marianne Vaatstra werd vermoord. Hans Wiegel had zijn nacht. De Russische president Boris Jeltsin benoemde Vladimir Poetin tot president. Veronica begon met het programma Big Brother. Justin Kluivert wordt geboren.

En mijn vader leefde nog.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Hoe veel Feyenoorders die gisteren in De Kuip, in een kroeg, op een terras of gewoon thuis het vijftiende landskampioenschap van Feyenoord vierden, hebben sinds de vorige titel net als ik hun vader naar het crematorium gebracht?

Feyenoord is de enige club uit de traditionele top 3 waarvan je je als vroege vijftiger nog maar moet afvragen of je bij het volgende kampioenschap het leven nog hebt.

Voor mijn vader was dat van ’99 de laatste; hij overleed in 2008. Als ik dit seizoen op vak VV naast me in de ogen van mijn zoon Bob (van 29-2-’92) keek, zag ik de ogen van mijn vader. Zo’n trouwe hondenblik. Met altijd een vleugje treurigheid, vermengd met de glinstering van de hoop. Dit seizoen eindelijk eens niet tot de kerst, maar het hele seizoen.

Vanaf de eerste competitieronde op kop. En er nooit meer weggeweest. Hoe on-Rotterdams soeverein wil je het hebben? Feyenoorders hopen altijd tegen beter weten in. Feyenoorders hebben geleerd met teleurstelling om te gaan. Feyenoorders kunnen als geen ander lijden. Feyenoorders houden van hun club, door dik en dun. Feyenoorders schelden ongegeneerd op hun eigen spelers, maar hebben wel het alleenrecht, want komt een buitenstaander aan faalhaas Miquel Nelom of zelfs de in 020 opgeleide “kankerturk” Bilal, dan worden ze acuut moordzuchtig.

Feyenoorders zijn rare mensen.

Ik hou van ze.

Dit seizoen kregen we te maken met een nieuw fenomeen. Ajax-supporters die lieten weten het ons te ‘gunnen’. Het kan best dat ze het menen. Maar Jezus, wat irritant. Flikker op met je ‘gunnen’.

Alsof het een cadeautje was. Op 23 oktober 2016 speelde Feyenoord dat counterploegje uit Amsterdam met die mooiweersupporters volledig van de mat. Het was toen in De Kuip: de mannen tegen de meisjes.

Vanaf dat moment werd in Rotterdam hoop steeds meer geloof.

En gisteren, 6595 dagen na de vorige keer, was het dan eindelijk weer eens een keertje gelukt.

In vakkie VV huilde Bob Dijkgraaf.

En toen ik ‘m in de ogen keek, ik ook.


like
user_d07c7b1fc658f2f65dbb48037e7dbe4268a3b1bc_avatar

Views

11

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avataruser_8cc99793708d42dfc8e8251235ad93e8def9c702_avatar

Views

300+

Dag

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

Lieve lezers (v/m)! Het viel de afgelopen jaren misschien niet op, maar ik ergerde me weleens aan hoe ‘onze’ politici onze vrijheden, onze democratie en ons land verkwanselden. Aan hoe politici werken. Aan de smerige spelletjes.

Als het niet opviel: nou, het was zo.

Ik word dus lijstrekker van een partij die het allemaal echt anders gaat doen. GeenPeil.

Dat is uiteraard onverenigbaar met een nieuwscolumn in Metro, de krant, ‘Het Groene Monster’, waarvan ik al sinds 2002 zielsveel houd. Een krant die óók een gevestigde macht pijnigde, namelijk de zelfingenomen media-elite.

Het was mooi.

Dank!

En tot ziens, elders.


Views

0

Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

53

Touwtje

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

Ook zo moeten slikken toen D66-icoon Jan Terlouw bij DWDD vertelde over de touwtjes die vroeger overal uit de brievenbus hingen? Of zelfs een traantje weggepinkt?

Ik niet.

De partij van Jan Terlouw is er namelijk medeverantwoordelijk voor dat de mensen elkaar en de al dan niet democratisch boven hen gestelden niet meer vertrouwen. Wat zeg ik? Jan Terlouw zélf is er medeverantwoordelijk voor.

Het lijkt zo mooi als een oude man terugverlangt naar die goeie oude tijd. Maar als dat gebeurt zonder enige reflectie op de eigen rol in de algehele verhuftering, is er een woord voor: pathetisch.


Views

0

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Wat is het ergste?

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

Het is een beetje vechten om voorrang.

Wat het ergste is in de kwestie Giel Beelen, bedoel ik.

a) Dat een plaatjesdraaier 560.000 euro verdient?

b) Dat de plaatjesdraaier meteen doelwit wordt van scoringsbeluste politici die opheldering eisen?

c) Dat de plaatsjesdraaier geen zin heeft om er in de pers op te reageren tijdens zijn maandje vakantie?

d) Dat de plaatjesdraaier betaald wordt van onze belastingcenten?

Of e) Dat BNN-VARA, de betrokken goedvolkomroep, drie van de vier vetst betaalde plaatjes- en praatjedraaiers bij de Publieke Omroep op de loonlijst heeft?

Zei ik vechten om voorrang?

Het antwoord is: e.


Views

0

Hé, pssssst!

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

Wil je weten wat ‘symboolpolitiek’ is?

Dit.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam willen (op initiatief van CDA en VVD) straatintimidatie gaan bestraffen. Fluiten, roepen of sissen naar een vrouw? De bontkraagjes die zich er schuldig aan maken ontvangen voortaan een boete van maximaal 4100 euro.

Omdat die boete alleen kan worden gegeven als iemand op heterdaad wordt betrapt, moeten er ‘anonieme toezichthouders’ (lees: stillen) worden ingezet.

Geen goed idee?

Tuurlijk wel. Maar denk je nou echt dat die ‘heertjes’ zo dom zijn vrouwen seksueel te intimideren als er een Buitengewoon Opsporingsambtenaar in de buurt is?

Nou dan!


Views

0

Gordonisme

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

Altijd een sociale jongen geweest, die Gordon.

‘‘Ik vind het zo erg voor jonge mensen in het vak. Jonge talenten verdienen airplay. Ik vind daarom dat staatssecretaris Dekker de publieke omroepen moet verplichten om minimaal 70 procent nationaal product te draaien op de radio.’’

Zo, dan weten jullie waarom hij na 25 jaar stopt met zingen. ‘‘Uit protest’’. Niet omdat zijn stem niet (meer) zo tof is, nee, ‘‘uit protest’’.

Eerder eiste Gordon van Mark Rutte dat die Vladimir Poetin op het matje riep over een Russische anti-homowet.

Nog even en hij wil de politiek in.

Voor de mensen.


Views

0