99 woorden

Mark, Hillary en Donald

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

27 SEP 2016

Ik heb soms weleens een héél klein beetje kritiek op premier Mark Rutte.

Dat ie een windvaan is. Dat ie het bloed onder je nagels vandaan haalt met die glibberige praatjes van ‘m. Dat ie op commando buigt voor Brussel. Dat ie lak heeft aan de Nederlandse bevolking, met dat referendum. Dat ie spuugt op de nabestaanden van de 298 slachtoffers van de aanslag op de MH17.

Allemaal hartstikke waar.

Maar toen zag ik het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump. En dacht ik: die kiezers mochten willen dat ze daar een Mark Rutte hadden.


Views

15

Likeability of 5

Tranen in vakkie VV

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

15 MEI 2017

Godskolere, wat is dat laatste kampioenschap van Feyenoord lang geleden.

1999.

We betaalden nog met guldens. Er was een legionellaramp bij de Westfriese Flora in Bovenkarspel. De NAVO bombardeerde Kosovo. Marianne Vaatstra werd vermoord. Hans Wiegel had zijn nacht. De Russische president Boris Jeltsin benoemde Vladimir Poetin tot president. Veronica begon met het programma Big Brother. Justin Kluivert wordt geboren.


like
user_d07c7b1fc658f2f65dbb48037e7dbe4268a3b1bc_avatar

Views

61

Dag

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

5 DEC 2016

Lieve lezers (v/m)! Het viel de afgelopen jaren misschien niet op, maar ik ergerde me weleens aan hoe ‘onze’ politici onze vrijheden, onze democratie en ons land verkwanselden. Aan hoe politici werken. Aan de smerige spelletjes.

Als het niet opviel: nou, het was zo.

Ik word dus lijstrekker van een partij die het allemaal echt anders gaat doen. GeenPeil.


Views

49

Touwtje

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

1 DEC 2016

Ook zo moeten slikken toen D66-icoon Jan Terlouw bij DWDD vertelde over de touwtjes die vroeger overal uit de brievenbus hingen? Of zelfs een traantje weggepinkt?

Ik niet.

De partij van Jan Terlouw is er namelijk medeverantwoordelijk voor dat de mensen elkaar en de al dan niet democratisch boven hen gestelden niet meer vertrouwen. Wat zeg ik? Jan Terlouw zélf is er medeverantwoordelijk voor.


Views

26

Wat is het ergste?

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

30 NOV 2016

Het is een beetje vechten om voorrang.

Wat het ergste is in de kwestie Giel Beelen, bedoel ik.

a) Dat een plaatjesdraaier 560.000 euro verdient?


Views

20

Hé, pssssst!

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

29 NOV 2016

Wil je weten wat ‘symboolpolitiek’ is?

Dit.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam willen (op initiatief van CDA en VVD) straatintimidatie gaan bestraffen. Fluiten, roepen of sissen naar een vrouw? De bontkraagjes die zich er schuldig aan maken ontvangen voortaan een boete van maximaal 4100 euro.


Views

24

Gordonisme

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

28 NOV 2016

Altijd een sociale jongen geweest, die Gordon.

‘‘Ik vind het zo erg voor jonge mensen in het vak. Jonge talenten verdienen airplay. Ik vind daarom dat staatssecretaris Dekker de publieke omroepen moet verplichten om minimaal 70 procent nationaal product te draaien op de radio.’’

Zo, dan weten jullie waarom hij na 25 jaar stopt met zingen. ‘‘Uit protest’’. Niet omdat zijn stem niet (meer) zo tof is, nee, ‘‘uit protest’’.


Views

78

(O)pa Henk

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

28 NOV 2016

‘‘Henk Bleker (63) en vrouw (31) zijn in blijde verwachting’’.

Meldde RTV Noord.

Rare tekst, over de oud-staatssecretaris van het CDA en zijn NRC Handelsblad-verslaggeefster. Alleen die vrouw is toch maar in verwachting? En zou het ook een man kunnen zijn, die samen met Henk Bleker in blijde verwachting is?


Views

100+

Perversiteiten

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

25 NOV 2016

Bij het afscheidsetentje van oud-topambtenaar Joris Demmink dronken enkele van de dertig gasten wijn (Rully Premier Cru) van 57,50 euro. Per glas.

Ja, dat las je goed. Een ambtenaar neemt afscheid en er worden bij dat afscheid flessen wijn van 57,50 euro gezopen. Betaald door het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Ik vind daar wat van.


Views

33

Minder, minder, minder

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

23 NOV 2016

Ik heb die ‘laatste woorden’ van Geert Wilders bij dat malle politieke proces eens goed zitten beluisteren. Geen woord Chinees bij.

Ik dacht wel: van mij hoeft het niet per se hoor, dat minder, minder, minder Marokkanen, dat ie in 2014 die Haagse zaal in volksmende.

Maar wat mij betreft wordt het wel tijd voor minder, minder, minder beroepsgekwetsten, minder, minder, minder slachtofferexhibitionisten, minder, minder, minder AFA-viespeukjes, minder, minder, minder Black Panther-wannabeetjes, minder, minder, minder Erdogan-apologeten, minder, minder, minder Hillary-huilers, minder, minder, minder ‘‘Racisme!’’-schreeuwers, minder, minder, minder kabinet-Pinokkio 2 en -vooral- minder, minder, minder punten voor dat stomme Ajax.


Views

22

Beschermvod

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

22 NOV 2016

Groot nieuws.

De integraalhelm wordt eindelijke verboden! Althans: op scholen, in het openbaar vervoer, in overheidsgebouwen en in zorginstellingen is het dragen van zo’n gezichtsbedekkend beschermvod voortaan niet meer toegestaan. Althans: daar is dankzij VVD, PvdA, CDA en SP een ruime meerderheid voor in de Tweede Kamer. Wie toch met een integraalhelm op het hoofd zo’n gebouw betreedt, mag onmiddellijk 405 euro overmaken aan het CJIB.

Om te voorkomen dat dragers van een integraalhelm, doorgaans brommer- en motorrijders of Max Verstappen, zich gediscrimineerd voelen door het integraalhelmverbod, geldt het ook voor het dragen van een boerka of een niqaab.


Views

26

Kromme tenen

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

21 NOV 2016

Ik heb maandagmiddag bij de NOS op Radio 1 een halfuur geluisterd naar de vrouw annex manager van een Brabantse D-artiest en de Brabantse D-artiest zelf. Beiden bléven beweren dat een liedje van de artiest níet ging over een niet nader te noemen aspirant-politica van een niet nader te noemen filiaal van een niet nader te noemen dictator.

Er was ook een mevrouw die het tegendeel beweerde.

Deze mevrouw had gelijk.


Views

16

Maiwand & Mark

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

21 NOV 2016

Minister-president Rutte ging zaterdag breed lachend op de foto met Shabir Burhani.

Rutte wist niet dat die gast, die ook bekend staat als Maiwand-el-Afghani, een radicale moslim is. Die tongen van afvallige moslims wil laten uitrukken, homo’s van flats wil laten gooien en de aanslag op Charlie Hebdo goedpraat. Een veroordeelde crimineel ook.

Rutte zei, toen de foto tot ophef leidde, dat hij, als hij geweten had wie de jongeman in kwestie was, natuurlijk nóóit met ‘m op de foto was gegaan.


Views

22

78 cent

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

17 NOV 2016

“Dan gaan we dat regelen”, is uit de mond van de leider van de potentieel grootste partij van Nederland iets anders dan “gebruik maken van je recht op vrijheid van meningsuiting”.

Dat weet Geert Wilders best. Zijn woede (“Waanzinnig!”) over de door het OM geëiste boete van 5000 euro voor zijn ‘minder, minder, minder’-act is dan ook onderdeel van zijn campagne.

Maar nog veel gekker is de reactie “Belachelijk!” van Erdogan-loopjongen Tunahan Kuzu op de strafeis richting Wilders. “6400 aangiften, 5000 euro eis, dat is 78 cent per aangifte”, berekende de DENK-voorman.


Views

26

Het Timmermansje

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

16 NOV 2016

„In mijn vele, vele contacten de afgelopen maanden heb ik gehoord dat er indicaties zijn voor de betrokkenheid van sommige Nederlandse vicevoorzitters van de Europese Commissie bij een homoseksuele relatie met de leider van een Europees/Aziatische kandidaat-lidstaat van de EU. U moet mij niet vragen om bewijzen, want ik spreek alleen over indicaties. Niets meer, niets minder.”

Zo makkelijk is dat dus, een Timmermansje doen.

En dan maakt het geen zak uit of mijn bron een minister van Buitenlandse Zaken is, of een gefrustreerde weblogger uit Rijswijk en zijn sokpoppen.


Views

27

Mijn hometown

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

15 NOV 2016

Ik was de hele dinsdag in mijn hometown Rotterdam.

De relevantie? Kom ik op terug.

Ik las dat onze grootste fanboy van de Turkse dictator Erdogan, Frans Timmermans, vanuit Brussel meldde dat de Turkse geestelijk leider Fethullah Gülen wel degelijk achter de mislukte staatsgreep in Turkije zat. Lees: Erdogan heeft volgens Timmermans groot gelijk dat-ie al die advocaten, leraren, politieagenten, rechters en weet ik wie allemaal nog meer elimineerde.


Views

31

Ballen eraf

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

14 NOV 2016

Even aandacht voor punt 3 uit het tienpuntenplan voor een veiliger samenleving van het Nederlandse Erdogan-filiaal DENK.

‘‘DENK vindt dat het seksueel beschadigen van kinderen steviger moet worden aangepakt in Nederland. DENK is daarom vóór chemische castratie in combinatie met behandeling als straf voor kindermisbruik’’.

Huh?


Views

28

In de zak

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

10 NOV 2016

Toegangspoortjes. Tassencontrole. Zorgen dat de treurwilgen die zichzelf zo zijn gaan overschatten dat ze de baretten van de Black Panthers dragen zich niet mengen onder het ‘gewone’ publiek. De M.E. achter de hand.

Ziehier het draaiboek van de landelijke intocht van Sinterklaas in Maassluis.

Wat zou ik dat schorremorrie, dat zelfs opriep om Zwarte Pieten in een hinderlaag te lokken en allemaal neer te knallen, graag in de zak stoppen en opsturen naar Verweggistan.


Views

95

The day after

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

9 NOV 2016

Volgens tv-persoonlijkheid Gordon Heuckeroth was 8 november 2016 „een zwarte dag voor de wereld”. Zijn collega Wendy van Dijk twitterde een foto van een huilend Vrijheidsbeeld. Acteur Nasrdin Dchar feliciteerde de Amerikaanse bevolking met het feit dat die het land weer „racistisch, seksistisch en dom heeft gemaakt.”

Zanger Jantje Smit zag mensen in New York elkaar van pure wanhoop in de armen vallen. Model Kim Feenstra vond de uitverkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten „een nieuw 9/11”. En actrice Carice van Houten ziet het niet meer zitten en emigreert naar Mars.

Erg hè, democratie...


Views

100+

Onze Donald

Foto van 'Jan Dijkgraaf'

8 NOV 2016

Zij hebben Donald Trump.

Wij hebben Henk Kuipers.

Henk Kuipers is bij de komende Tweede Kamer-verkiezingen de zelfbenoemde lijsttrekker van de door hem zelf opgerichte partij ‘Rechtdoor’.


Views

26