​Ja-knikkers: gewoon logisch nadenken

Foto van 'Hadjar Benmiloud'

4 APR 2016

We hebben problemen met het milieu. De zeespiegel stijgt, seizoenen verschuiven, hele continenten liggen droog en de laatste paar panikerende ijsberen peddelen rond op smeltende ijsschotsen. Maar ondanks alle tastbare bewijzen is niet iedereen het over deze naderende milieuramp eens - we hebben vooralsnog recht op een vrije meningsuiting. Vooral politici. Dus voordat we het eens raken over klimaatbesparende-maatregelen, zal een apocalyps de wereldbevolking moeten reduceren tot één persoon. Komt goed hoor, wordt aan gewerkt.
Waar we het wel over eens zijn, is dat de olie opraakt en onze economie onder druk zet. Daarom worden in grote delen van Saudi-Arabië (die trouwe oude vriend van onze overheid, ondanks hun dagelijkse onthoofdingen) nu de ja-knikkers die de olie uit de grond boren nu aangedreven door zonne-energie. Ik herhaal: we boren tegenwoordig olie met zonne-energie. Dat is namelijk goedkoper, schoner en efficiënter. Gewoon logisch nadenken.

We voelen ons onveilig. Onze levensverwachting is hoger dan ooit, een dodelijk zombie-virus blijft vooralsnog uit, zwangerschap is tegenwoordig iets wat je kunt overleven en zelfs het aantal terroristische aanslagen is nu op een historisch laag punt bleek afgelopen week. Want een paar zelfgeknutselde bomgordels en stoere verhalen over kerncentrales hacken in de media opgevolgd door goed-gedekte politieke angst-campagnes doen immers meer tegen de innerlijke rust dan twee wereldoorlogen, kilo's asbest, kilometers slecht verlichte snelwegen, en duizend verwarde gekken met machinegeweren kunnen vermoorden. Daarom accepteren we nu klakkeloos massa-surveillance, heropvoedingskampen, arrestatie op grond van "verdenking" en een steeds verder verdeelde paranoia klik-cultuur. Wat gebeurt er dan: mensen worden alert en wantrouwend, raken sneller in paniek, vragen elkaar minder gauw om hulp en voila: het is inderdaad minder veilig op straat. Hebben we straks toch nog wat aan al die door de straten marcherende wapenpeletons van de oprukkende politiestaat die we nu over onszelf afroepen, en kunnen we heerlijk rustig sterven zonder ons ongelijk toe te hoeven geven. Want dat voelt pas vreselijk onveilig. Gewoon logisch nadenken.

We zijn onze democratie kwijt. De stem en rechten van het volk raken ondergeschikt aan geopolitieke spelletjes. Onze gekozen en omhooggetilde politici geven nauwelijks antwoord op belangrijke vragen, liegen wanneer ze dat wel doen, en worden beloond met goed-betaalde banen in de top van het bedrijfsleven wanneer dat aan het licht komt. Daarom heeft een groepje populisten nu eindelijk voor elkaar gekregen dat we onze stem mogen laten horen in een referendum - maar ha! Er wordt toch niet naar geluisterd. Het volk moet naar populisten luisteren, en niet andersom. Het referendum is volgens de oprichters niets meer dan een sabotage van de zittende macht, over de rug van 40 miljoen Oekraniërs, met behulp van het misleiden van tot 6 miljoen Nederlanders. Want als de democratie niet werkt, kunnen we net zo goed aan dictatuur beginnen. Gewoon logisch nadenken. Als dat iemand lukt, laat het vooral even weten!


Views

0

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

It giet oan!

Foto van 'Iris van Lunenburg'

3 UUR

Het blijft eigenaardig. Dat gevoel wanneer je vingers beginnen te ontdooien. Vingers die rood zijn aan de topjes. En waar een vreemde - en pijnlijke - tinteling in zit, die met geen handschoen weg te wrijven is.

Ik denk aan dit gevoel vanwege drie woorden die deze koude dagen steeds vaker voorbij komen: It giet oan! Uitroepteken. Geen vraagteken. Mijn weerapp vertelt me dat de minimumtemperaturen volgende week tussen de -5 en -8 liggen. En vanaf vandaag groeit het ijs gestaag aan tot het dinsdag 10 tot misschien wel 15 centimeter is op stilstaand, ondiep water. Ergo: het wordt koud. Heel koud. Voor iemand die vanaf eind september tot ver in maart de deur niet uitgaat zonder de Heilige Drie-eenheid sjaal-muts-wanten en als klein meisje het grootste gedeelte van de skivakanties huilend doorbracht vanwege de kou is dat geen prettig vooruitzicht. Sterker nog: het is afzien.

Dus wil ik op z’n minst iets terug voor deze helse temperaturen. Denk: een fijn zonnetje, sneeuw die blijft liggen of... schaatsen! Het liefst op natuurijs. Zoals vroeger, wanneer een boer uit de buurt een deel van zijn land liet onderlopen en we de hele dag op het ijs te vinden waren. Eerst op houtjes achter een stoeltje, daarna op van die typische meisjeskunstschaatsen. Met thermoskannen Chocomel, zakjes M&M’s en aan het eind van de dag bevroren, tintelende vingers. En tranen. Of was ik de enige? Hoe dan ook, schaatsen op natuurijs is echt alweer veel te lang geleden. En van de Elfstedentocht van 1997 kan ik me, in tegenstelling tot de staat van mijn vingers, gek genoeg helemáál niets meer herinneren. Ja, ik weet dat Henk Angenent eerste is geworden, en Erik Hulzebosch tweede. Maar een actieve herinnering? Nee. Tijd voor een nieuwe dus. En daar doen ze in Friesland alles aan. Vanaf zaterdagmiddag 17.00 uur geldt er een heus vaarverbod om de groei van het ijs te bevorderen.

Maar mocht dat nou niet baten, dan is er volgend weekend gelukkig nóg een ijsfestijn. Met bekende schaatsers, leuke artiesten en natuurlijk heel veel rondjes schaatsen. Het Rode Kruis organiseert dan namelijk De IJsdaging, waar zoveel mogelijk mensen in het IJssportcentrum in Eindhoven het ijs op gaan om te vieren dat de meteorologische lente is begonnen. En met die geschaatste rondjes wordt geld ingezameld voor veilige, rampbestendige scholen voor de kinderen in Haïti. Fijn. Want het zijn verwarrende tijden voor mensen die iets voor de allerarmsten willen betekenen. Het is hoognodig tijd dat er kritisch wordt gekeken naar de vreselijke incidenten, maar laten we niet vergeten dat er ook zoveel goeds wordt gedaan. Als er in een kistje oesters eentje rot is, gooi je ze toch ook niet allemaal weg? Daarom. Volgende week zaterdag sta ik als ambassadeur van het Rode Kruis trots op het ijs. Nu alleen nog iets bedenken voor mijn tintelende vingers...


love
user_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

28

Apocalyptische soundmixshow

Foto van 'Elfie Tromp'

VANDAAG, 13:08

Clean Air Nederland heeft het voor elkaar: niet alleen een rookverbod in horecazaken, maar nu ook een verbod op de rookruimte. Rokers zijn nu écht alleen nog op het stoepje voor de deur aangewezen, waar ze niet alleen hun kans op kanker vergroten, maar in het gemiddelde Nederlandse avondklimaat ook die op een longontsteking.

In de lokale bar-dancings mogen al die afgetimmerde hoekjes met plexiglasramen weer opengebroken worden. Het was een altijd wat surrealistische ervaring om de mensen zo’n hok vol meurende grijze mist vrolijk binnen te zien stappen. Een soort apocalyptisch Henny Huisman-soundmixshow vond ik het. Je stapt als vrolijk jong type zo’n rookhok in, zoals een kind Henny’s flitsende decor en komt er getransformeerd uit. Niet als de ster van je dromen, maar met een beginnende long- en vaatziekte. Verrassing!

Ik weet nog hoe blij ik was toen het rookverbod werd afgekondigd. Ineens had ik geen zwart snot meer na een avondje uitgaan. Kon ik mijn kleren de dag erna gewoon wéér aan! Magic Mike van Tel Sell was er niks bij, dit was echt ongelóóflijk! Dat de tijden definitief veranderd zijn, wist ik toen een vriendin me aantikte en afkeurend naar een puber aan de bar keek: „Die is nog geen zestien en ze drinkt nu al een biertje.”

Dat onze nieuwe gezondheidsmoraliteit hypocriet is, maakt het soms wat ongemakkelijk. Wie zijn wij om alles af te schaffen waar we zelf zo lustig van hebben gebruikt? Mijn vriendin zoop regelmatig in haar pubertijd. Dat weet ik omdat ik met haar indronk voor schoolfeesten. Daarna hield ik haar haar vast als ze in een plantsoentje overgaf. Gelukkig had het pubermeisje aan de bar kort haar. Dat scheelt weer, dacht ik zo.

„Ik ga er wat van zeggen”, zei mijn vriendin en stapte op de uitbater af.

Ik schaamde me. Ik ben buiten deze column om zelden een vingerzwaaier. Ik geloof erg in het adagium leven en laten leven. Toch is er ook wat te zeggen voor gezond leven en gezonder laten leven. Ik vond het ergens ook wel dapper van mijn vriendin. We zijn beter op de hoogte van gevaren en proberen daar actief wat aan te doen. We kunnen elkaar helpen daar stappen in te zetten. Al was het maar door de stijgende premie van de ziektekostenverzekering. Ondertussen werd mijn vriendin afgepoeierd. Met vlammend rode wangen kwam ze terug.

„Het is de dochter van de eigenaar”, zei ze timide.

En een deel, tja, is ook gewoon opvoeding.


Views

74

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 7

Islamitisch stemvee met IS-paspoorten

Foto van 'Ebru Umar'

20 FEB 2018

Wonderbaarlijk klein gebleven, het nieuws dat SP, PvdA en GroenLinks in Rotterdam gaan samenwerken met het filiaal van de Moslimbroederschap NIDA. Alsof het geen nieuws is dat SP, PvdA en GroenLinks nu zó brutaal zijn de islamisering van Nederland zonder enige schroom na te streven. MSM mogen erin trappen, kunnen de betekenis en uitvoering ervan bagatelliseren, maar dat de Rotterdammer een duidelijke keuze heeft tussen islamisering of leefbaar, lijkt me evident. Maar islamisering is natuurlijk geen issue, hou ‘es op zeg met dat gedemoniseer! Dat kunnen anderen op het Mediapark stukken beter.

Vandaar dat ook het nieuws dat er dertig asielzoekers met een IS-paspoort rondlopen in Nederland niet is opgepakt. De stakende Transavia-piloten hebben prioriteit, want jeetje zeg, je zou maar niet op vakantie kunnen omdat de piloten betere arbeidsvoorwaarden willen. Korte termijn kortzichtigheid versus lange termijn haren uit je kop trekken. Nou ja, niets nieuws onder de zon, we zijn er goed in. Maar toch hé? Dertig asielzoekers met een IS-paspoort in Nederland. Als dat bekend is, dan zou je denken dat die mensen linea recta opgepakt en op een boot gezet worden, richting de kust waar ze zijn opgestapt?

Nee. Niet in Nederland.

In Nederland constateren we feiten, analyseren we ze om vervolgens tot de conclusie te komen dat het feiten zijn waar we mee moeten leven. Niets aan de hand, loop maar door. Het zijn er namelijk ‘maar’ rond de dertig die een paspoort hebben dat ‘vermoedelijk’ wordt gebruikt door IS of andere terreurgroepen. En een vermoeden is geen feit, hè? Eerst de misdaad plegen please, dan kunnen we maatregelen treffen.

Want de verklaringen van de ‘asielzoekers’ zijn ‘plausibel’. Gekregen van familie, verstrekt door de autoriteiten. Jullie ooit een paspoort van familie gekregen? Of van een autoriteit in een oorlogsgebied waar niemand weet wie de autoriteit is? Dat soortgelijke paspoorten zijn gevonden bij degenen die de aanslagen in Parijs pleegden, is uiteraard een vervelende bijkomstigheid. Voorkomen is beter dan genezen zou je denken, maar in ontwikkelde samenlevingen als de onze, hoeven de goeden niet te lijden onder de kwaden. Dat onder die goeden vooral 17 miljoen Nederlanders zitten, boeit niemand. „De autoriteiten hebben te weinig in handen om deze mensen op te pakken”, heet het. Als je dan ook nog ‘ns leest dat deze mensen al verblijfsvergunningen hebben gekregen en er ‘geen grond’ is om die in te trekken, vraag je je werkelijk af om wie het nou gaat in Nederland. Om onze bescherming? Of van hen die zijn ‘gevlucht’ maar van wie we dat niet zeker weten? Tot slot de laatste fuck up: ook het bezitten van een gestolen paspoort heeft geen gevolgen; 63 procent van de asielzoekers komt immers Nederland binnen zonder geldig identiteitsbewijs.

Nee, het is logisch dat de Rotterdamse SP, GroenLinks en PvdA samengaan met Nida, de ‘partij’ die baat heeft bij meer meer meer geïmporteerd stemvee.


likelovesad
user_57f608cabf828e0985e23a93d9ed39cb5c743b58_avataruser_8cf4c93bbec83098321ff84e4c94b9d4815749e9_avataruser_ee7fbe18419da14887732f775dd196613ec18105_avatar

+12


Views

600+

Likeability of 6

Griep

Lars van der Werf

Foto van 'Lars van der Werf'

19 FEB 2018

Slechts een griepje. Desondanks, voor iemand die nooit ziek is, zoals ik, is zo'n griep een hele opgave. Lichaam en griep verhouden zich hetzelfde tot elkaar als politiek en terrorisme. Iedereen waarschuwt je er ruim en breed voor, dat het je wel eens zou kunnen gaan overkomen. Maar je slaat alle waarschuwingen in de wind. Dat overkomt jou toch niet. En dan plotseling zit je rustig in de trein en is de vijand onder je neus bij je binnengekropen en is ze van binnenuit bezig je te saboteren. De eerste aanslag is in je longen, je hoest je gek. Eten lijkt vergiftigd, je houdt niets binnen. Er is binnen no-time een hevige Irak-oorlog gaande zonder dat je weet tegen wie. Je zet thuis lapmiddelen in. Je kruipt in bed, sluit je af van de buitenwereld, laat niets meer binnen. Je slikt tal van pillen die als populistische politici allemaal beterschap beloven, maar die geen van alle brengen. De buitenwacht zegt dat je het moet uitzieken. Uitroken. Je moet wachten tot de vijand op de knietjes zit en dan toeslaan met vruchtensap, hoestpastilles, een schoon bed en bloemen op tafel.

Een lichaam ziek van de griep, daar heb je niks aan. Je tilt het mee als een pasgeboren baby die tot niets anders in staat is dan huilen, poepen, pissen en ongecontroleerd bewegen. Je meest kostbare bezit. Je lichaam. Pas als het even niet doet waar het normaal geen enkele moeite mee heeft, wordt pijnlijk duidelijk hoe machteloos je bent zonder. Het huis van de ziel in puin. Je woont in de homp vlees die aan alle kanten lekt, hoest, rilt en in gevecht is met de onzichtbare vijand.

Je overschat de vijand. Het lichaam lijkt alles zonder alle door jou goedbedoelde lapmiddelen zelf ook wel onder controle te krijgen. Het heeft tijd nodig die je niet hebt. Bange uren waarin je ijlend rilt en hypochondrisch denkt dat je dood gaat horen erbij. Net als met terrorisme ben je bang voor het bang zijn zelf. Maar je kan het wel aan, blijkt. En dan na een dag of zes sta je weer op van je bed. Het lichaam werkt weer. De herinnering aan de bange uren slijt rap. Alsof er niets is gebeurd.


likelove
user_072471d23014b46dfae9650d5b60ec40230f7ab6_avataruser_239995d5d1376ce3041800952dbe69b2ec35b97f_avatar

Views

700+

Likeability of 5

Waar is die visie op de woningmarkt?

Foto van 'Iris van Lunenburg'

16 FEB 2018

„Ik denk dat het allemaal reuze meevalt. Echt overdreven al die paniek over de woningmarkt. Zo vermoeiend!”

Ik drink met mijn date vins naturels in een wijnbar in Oud-Zuid en we hebben het over huizen. Of ’pandjes’, zoals hij het noemt. Natuurlijk is het vermoeiend. En dan heb ik het niet eens over mijn date, die als advocaat op de ZuidAs zich wel wat meer mag inleven in de basisschoolleraren in onze stad, die geen normaal huis meer kunnen kopen. Of de vele begin-dertigers in de Randstad, Gelderland of Brabant, die volgens onderzoek van de NOS klem zitten en vanwege hun salaris niet goedkoop kunnen huren; maar ook niets kunnen kopen. Nee, het is vermoeiend om het steeds weer over huizen, appartementen en studio’s te hebben, omdat een duidelijke visie op het huizenprobleem niet echt in zicht lijkt. Althans, niet in Amsterdam.

Sinds 1 januari vorig jaar mogen Amsterdammers hun huis nog maar zestig dagen per jaar verhuren via sites als AirBnB. Volgend jaar wordt dat verlaagd naar dertig dagen. En de gemeente heeft deze woensdag weer een nieuwe maatregel tegen vakantieverhuur gepresenteerd: Na AirBnB zijn nu de vele B&B’s in de stad aan de beurt. Het aantal Bed & Breakfasts wordt per wijk ingeperkt tot een maximum en daarom komt er vanaf volgend jaar een vergunningsplicht voor nieuwe B&B’s. En dat allemaal om te voorkomen dat er steeds minder woningen beschikbaar zijn voor inwoners. Want waarom je huis verhuren aan een Amsterdammer als je ’m voor drie-keer-de-marktwaarde wegzet bij toeristen? Juist. Natuurlijk is het prima om lekker geld te verdienen en slim te ondernemen. Daarbij is méér overheidsbemoeienis voor niemand leuk. Maar de halve stad behandelen als AirBnB-toko is weinig chic.

Ook de Britse krant The Guardian maakt zich zorgen over de verhitte woningmarkt in Amsterdam. In een groot artikel vraagt zij zich af wat het ’AirBnB-effect’ met Amsterdam doet. Overlast, stijgende huizenprijzen en nog meer woningtekort lijken het gevolg. We moeten het niet overdrijven, maar echt vrolijk word je er nou ook weer niet van. Nu de dertig-dagen-regel voor vakantiehuur volgend jaar van start gaat, de groei van B&B’s aan banden wordt gelegd en er mogelijk een woonplicht voor nieuwbouwwoningen komt, is de vraag: wat kan Amsterdam nog doen om het tij te te keren? En belangrijker nog, wat betekent de huidige staat van de woningmarkt voor 21 maart? Over iets meer dan een maand gaan we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar vooralsnog lijken landelijke thema’s en politici voorrang te krijgen op plaatselijke problemen. Terwijl een echt stevige, gedurfde visie op de woningmarkt wel eens doorslaggevend kan zijn.

„Op feestjes gaat het binnen vijf minuten over de hoge huizenprijzen”, zei PvdA Amsterdam-voorzitter Marjolein Moorman vorige maand tijdens een hoorzitting over beleggers op de Amsterdamse woningmarkt. En tegenwoordig dus ook op dates. Laten we hopen dat dat na 21 maart iets positiefs betekent.


like
user_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

200+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Halbe was de Ludo van de VVD

Foto van 'Elfie Tromp'

15 FEB 2018

Alles zal hij aan hem missen, zei premier Mark Rutte toen hij reageerde op aftreden van minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra. Zijn stugge vriendelijkheid, zijn kapsel, alles. Dit is dan de partijleider die afscheid van je neemt. Wat hij zo goed aan je vond: je haar en je slechte manieren. Ook al gun ik Halbe weinig, toch had ik even met hem te doen. Nu heb ik onze minister-president op weinig poëtische uitspraken kunnen betrappen, maar dit is toch wel erg karig. Zeker omdat Rutte bij zijn recente ministeraanstellingen toch verzekerde dat hij wel degelijk de beste voor de baan had gekozen. Daar kon geen vrouw aan tippen.

Toegegeven, Halbe Zijlstra is qua charme het menselijk equivalent van een zak krijtwit-drop die zich in zijn politieke loopbaan niet alleen als leugenaar, maar ook als menner en kunsthater heeft laten kennen. Toch heeft hij het maar mooi gedaan; de lompe populist van de VVD spelen. Dat is zoals slechterik Ludo in GTST spelen. Iedereen haat je, ook al is het maar een rol. Halbe was VVD’s armzalige antwoord op populistische spektakelmakers. Op Thierry Baudet in een scherfvest. Op Geerts ‘doe normaal, man’. Halbe was VVD’s onderbuikman, de enige strohalm van zwartepietliefhebbers om nog op VVD te stemmen en niet weg te glijden in het moeras van splinterpartijen. Halbe was belachelijk, maar belangrijk. En nu is Halbe weg.

Halbe deed mij nog het meest denken aan een middelmatig goochelaar. Bij goochelaars geldt altijd dat de zwaaiende hand de aandacht afleidt van de andere arm, die met de kaarten in de mouw. Bij Halbe had ik altijd hetzelfde idee. Hij zwaait, maar wat verbergt hij? Tja, wat kan je zeggen? De truc ging fout. Wat we zagen was een stuntelaar die zichzelf graag een beetje mooier voor wilde doen. Treurig. De show was prompt over.

Dit is trouwens niet de eerste keer dat Halbe loog. Op het toppunt van de vluchtelingencrisis, toen Syrië door de bombardementen leegliep als een opengesneden chocolade moelleux-taartje, zei hij dat ze hier niet moesten komen voor borstvergrotingen en gebitscorrecties. Later maakte hij zijn excuses, weggemoffeld op de slecht bekeken Periscope-app.

Ik vind het hoopvol dat Halbe vertrekt. Het laat zien dat we moe worden van menners en goochelaars. Maar zien Halbe’s kiezers ook in dat politiek anders moet worden bedreven? Dat is de meest positieve wensgedachte. Maar we weten dat er genoeg entertainers in de coulissen staan te popelen om het volk te vermaken.


lovedislike
user_9a3617cc8769f92382e0a2a3918bd4bbaadd9803_avataruser_68e7459261367b4ec9ce19c83eee16fe9b34efce_avatar

Views

200+

Likeability of 7

Camera videoHalbe Zijlstra is een leugenaar - ja én

Foto van 'Ebru Umar'

12 FEB 2018

Nee, het doet mij geen plezier dat Halbe Zijlstra is ontmaskerd als leugenaar.

Nee, het doet mij geen plezier dat Halbe Zijlstra VVD’er is – en dus lid van de partij waar de firma list en bedrog niets bij is.

Nee, het doet mij geen plezier dat dat PVV een spoeddebat aanvraagt over de integriteit van Halbe Zijlstra, onze minister van Buitenlandse Zaken.

Nee, het doet me geen plezier dat een fantast die gelooft in zijn eigen leugens minister van Buitenlandse Zaken is.

Nee, het doet mij geen plezier dat politici liegen. Dag in dag uit, jaar in jaar uit: liegen.

En het doet me al helemaal geen plezier dat de randdebielen die zich journalist bij de Publieke Omroep noemen, zich afvragen of we Halbe Zijlstra een leugen over een feit dat twaalf jaar geleden NIET heeft plaatsgevonden, mogen kwalijk nemen. Dat de NOS goedkeurend melding maakt van ‘scherpe kritiek maar ook waardering in de Kamer voor Zijlstra’s leugen’. Het doet mij geen plezier dat de lakeien van de Publieke Omroep vol verve inhoud geven aan het adagium: wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Er zou zomaar nog eens 600 miljoen euro geschrapt worden – dat zou me trouwens plezier doen.

Het doet me geen plezier dat onwaarschijnlijk veel mensen bij de VVD van deze leugen geweten moeten hebben.

Het doet me geen plezier dat deze mensen in dienst van de VVD, van een leugen een feit hebben gemaakt – zogenaamd in het landsbelang.

Het doet me geen plezier dat de grootste uitdaging van de VVD het verkopen – ‘spinnen’ - van leugens is geworden.

Het doet me geen plezier dat ik genaaid word door Halbe Zijlstra, de VVD en politici in het algemeen.

Het doet me geen plezier dat Halbe Zijlstra, de VVD en politici in het algemeen denken dat dat behoort tot hun kernactiviteit: Nederlanders naaien.

Het doet me geen plezier dat meer dan de helft van Nederland de schouders ophaalt en het opgegeven lijkt te hebben; Ja Ebru, politici liegen en Halbe Zijlstra en de VVD dus ook.

Het doet me geen plezier dat we voor de gemeenteraadsverkiezingen met Halbe Zijlstra wéér een VVD-rel hebben.

Het doet me geen plezier dat wij, burgers, willens en wetens worden voorgelogen niet alleen door Halbe Zijlstra en de VVD maar door politici.

Het doet me geen plezier om keer op keer te concluderen dat liegen en bedriegen tot de kerncompetenties van politici horen, dus ook van Halbe Zijlstra en de VVD.

Het doet me geen plezier dat de VVD de leugen van Halbe Zijlstra wegspint met ‘Maar voor de VVD weegt het zwaarder wat destijds is gezegd dan de wijze waarop het naar buiten is gekomen.’

En het doet me al helemaal geen plezier om te weten hoe Halbe Zijlstra en de VVD deze leugen zullen weten te overleven: #PLASGLASWAS

Reteknap VVD.

Respect.


likelol
user_9970cf75abad4c4235c859671949ce3dd521c033_avataruser_7d031192fdb924b5d3ffd8c4bc12156042aed038_avataruser_7876791349e4cf646338233976dacba7996e5096_avatar

+5


Views

600+