Paaldansheren en rokjesmeneren

1 februari 2016 om 09:00 door Hadjar Benmiloud
Paaldansheren en rokjesmeneren

Het gaat goed met de emancipatie, mannen! Gelijkheid tussen man en vrouw was nog nooit zo dichtbij.

Terwijl ik met mijn handen mijn billen probeer te bedekken en binnensmonds vloek dat ik een string heb aangetrokken, maakt de enige man (50+) in de kleedkamer nonchalant zijn sokophouders los. We zijn bezweet van de cursus paaldansen voor gevorderden. Ik ben hier geheel per ongeluk terecht gekomen. Hij niet. Ik heb blauwe plekken en brandwonden. Hij niet. Ik raakte afgeleid door al het kronkelende vrouwelijk schoon. Hij... babbelt als een gladde infiltrant soepeltjes over de beste paaldanslessen van de stad. Ik weet verder niets van paaldansen, maar wel dat ik nergens ongemakkelijk over moet doen. (Dit is belangrijk merk ik op, binnen de paaldansgemeenschap: benadrukken dat het een echte sport is.) Ook de grijze haren en sokophouders waren voor iedereen de normaalste zaak van de wereld. De seksuele revolutie is voltooid. En over goed nieuws moet je niet lullig doen. Een compliment is hier gepast.

Want het blijft niet bij dappere paaldansheren. Een echte vent doet hier tegenover ook niet meer moeilijk over een goed-getimed ludiek minirokje. Laatst haalden onze Hollandse meneren vanaf de Dam het wereldnieuws door voor de grap maar in alle ernst te protesteren tegen seksueel geweld met de harige poten gestoken in elegante door ijswind wapperende flarden. Daar mogen we best trots op zijn. Na jarenlang knokken om aandacht voor het seksuele geweld waar zoveel vrouwen mee te maken krijgen, helpen de mannen nu ons ook eindelijk gezien te worden. Er schuiven de laatste tijd ook terecht steeds vaker experts over seksueel geweld aan in talkshows. Zo’n man kan dan meestal heel goed vertellen hoe groot het probleem is. En bij een debat voor masterstudenten op de school voor Journalistiek afgelopen donderdag toonde een sportschoolhouder zich ook zeer begaan: de verantwoordelijkheid voor zelfverdediging, ligt bij de vrouw zelf, legde hij geduldig uit. Maar de nobele ridder had prima judolessen in de aanbieding en kon ook vast net zo helder uiteenzetten hoe hij aan al zijn spieren kwam.

Het gaat goed met de emancipatie, van mannen! Geweldig. Jullie zijn niet te beroerd om aan te haken bij welke vrouwenzaak dan ook. Of het nu om sport, lichaamsverzorging of een gepassioneerd debat gaat: wees welkom, vrouwen doen daar niet zo moeilijk over. Een heel belangrijke voorwaarde van emancipatie is dat er ruimte gemaakt wordt voor diversiteit. Wij maken heel graag ruimte voor jullie, als jullie mee willen emanciperen in onze clubjes. Maar een vraagje: mogen we ook wat vaker in die clubjes van jullie? Gewoon, talkshows, directiekamers, en de rest van de wereld en zo? En dan niet alleen met paaldanseressen en minirokjes, als het mag.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!