Droppen alsof het hot is

20 augustus 2014 om 08:42 door Elfie Tromp
Droppen alsof het hot is

Ik kijk af en toe naar Gordons show 'Hotter than my daughter'. Elke vrouw boven de dertig moet van hem een pastelroze rok tot over de knie aan, anders is ze een 'gepensioneerde hoer'.

Ik heb een hekel aan mensen die denken te weten wat goede smaak is. Zeker als het Gordon is die anderen vertelt wat wel of niet door de beugel kan. Ik vind echt dat iedereen moet dragen waar die zin in heeft. Zo valt er nog wat te bekijken. Anders kunnen we net zo goed allemaal alvast in fletse beige bejaardenjasjes gaan rondlopen.

We lijken heel wat gewend te zijn door sterren zoals Rihanna, die vaker haar tepels dan haar tenen laat zien, maar in het echt zijn we een stuk preutser. Behalve op dancehall-feestjes, daar zijn de sleutelwoorden strak en bloot. Elke ronding en rol wordt geaccentueerd. Vrouwelijke bezoekers schamen zich niet voor een putje meer of minder. Naakt staat daar niet gelijk aan ordinair, maar aan feest.

Toen ik door dj-collectief Boomshakalak Soundsystem werd gevraagd om mee te doen aan een crossover tussen schrijvers en dancehall-riddims, stemde ik in, wetende dat ik eigenlijk niet kan zingen. Nu schijnt Britney Spears dat ook niet te kunnen en dat heeft haar nooit tegengehouden.
Ik vond altijd al dat er te weinig liedjes over mannenbillen zijn. Vrouwen hebben van alles in hun 'trunk en 'droppen' het alsof het 'hot' is, maar mannen hebben geen idee wat er achterin hun broek gebeurt. Ik zag mijn kans schoon. Ik trok een pantercatsuit aan die Gordon niet zou goedkeuren en beklom het podium.

Ons eerste optreden was in een dampende dancehall-zaal in Arnhem. Het publiek werd wild. Achteraf kwamen er mannen naar me toe om trots te laten zien hoe goed ze konden twerken. Het tweede optreden met mijn billenlied was op een literair feest in Utrecht. Weer had ik de catsuit aan, maar het had een andere uitwerking op het intellectuele publiek.

"Waarom heb je dát aan?", vroeg een meisje van de organisatie me. Ze wees backstage naar mijn catsuit alsof het een clownspak was. "Omdat het feest is," zei ik.

Toen ik opkwam, viel de zaal stil. De ogen werden groot en angstig. Hoezeer ik ze ook aanmaande om te dansen, ze bleven als bevroren staan. Na een lauw applausje droop ik af. Niemand liet zijn billen zien. Jammer.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!