PIETER, GUIDO EN DE 60 (RATJES) POLITICI?

6 juni 2014 om 09:22 door Ebru Umar
PIETER, GUIDO EN DE 60 (RATJES) POLITICI?

Het was een tweet van Pieter van Vollenhoven die de achterlijkheid van dit land genadeloos bloot legde: "Voor de functie en voor de samenleving acht ik het van belang dat de Tweede Kamer met een unaniem oordeel komt over de benoeming vd Nat Omb."

Natuurlijk kun je van een man, die behoort tot een kaste waarbij democratie niet eens een echo uit het verleden, heden dan wel toekomst is, niet verwachten dat hij begrijpt dat unanieme oordelen alleen voorkomen bij absolute regimes. Bij verkiezingen in Syrië en Egypte worden de presidenten unaniem verkozen. Maar de Tweede Kamer die unaniem tot een besluit komt? Dat komt alleen voor als het om het koningshuis gaat. Huldiging, kroning, bruidjes: unanieme besluiten. TOPPIE! Voor de bühne willen de jongens en meisjes Tweede Kamerleden nog wel tegensputteren, iets over ceremoniële monarchie brabbelen, maar als een kroning bijgewoond moet worden, niets van dat alles. Een Argentijnse heeft in Nederland meer te vertellen dan ik.

Tuurlijk, Van Vollenhoven is een aimabele man. Charmante glimlach, hij kan ook nog aardig pianospelen. En staat dicht bij de mensen: hij twittert en hij vindt dingen! Maar aan geen enkel lid van Beatrix' familie hangt iets democratisch. Het is ceremoniële poeha en dan haalt zo'n man het in z'n pianistenhoofd om iets over de benoeming van een Nationale Ombudsman te zeggen? Over een man wiens huis, auto en personeel niet betaald wordt door de belastingbelastingbetaler? Wie het niet gevolgd heeft, lag waarschijnlijk onder een oranje steen, maar er is gedoe over de benoeming van Van Woerkom tot Nationale Ombudsman. De man is baas van de ANWB en zei in het verleden dat hij liever niet heeft dat zijn vrouw een taxi neemt in Amsterdam. Vanwege de Marokkaanse taxichauffeurs bij wie tegenwoordig niemand meer hoeft in te stappen dankzij het bestaan van Über-taxi's (google maar). Omdat Van Woerkom gelijk heeft: niemand in 020 wil in een taxi met Marokkaanse chauffeurs stappen. En dat ligt helemaal aan die chauffeurs: ze zijn onbeschoft, spreken geen Nederlands, kennen de weg niet en willen wel 'ns Badr'tje spelen. Kortom, je wilt niet dat ze weten waar je woont. Ze hebben het zelf gedaan. Niet de klant, laat staan Van Woerkom. Je zou denken dat de Kamer blij is met een Ombudsman die weet wat er leeft. Maar nee, 60 laffe ratjes politici stemden tegen. Van Woerkom kan straks een claim indienen wegens reputatieschade.

En laten we eerlijk zijn: naast alles wat de familie van Pieter van Vollenhoven de belastingbetaler kost, is het unanieme oordeel uit Ebruland dat dat er ook nog wel bij kan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!