De remedie tegen sletvrees

12 november 2013 om 08:46 door Thom Arisman
De remedie tegen sletvrees

Wij stukjesschrijvers zijn altijd erg blij als Sunny Bergman weer een documentaire heeft gemaakt. Want de docu's van Sunny zijn altijd entertaining, nooit saai en zonder uitzondering spraakmakend. En o ja, ze gaan altijd over seks. Dus wij columnisten hebben weer een leuk onderwerp voor onze stukjes, zodra Sunny een nieuw meesterwerkje aflevert.

Sunny's nieuwe film heet Sletvrees en wordt donderdag uitgezonden. Ik heb 'm nog niet gezien, maar Sunny gaf de laatste tijd zoveel interviews dat het me niet is ontgaan dat de docu gaat over de vraag waarom vrouwen met veel sekspartners een slet genoemd worden, terwijl mannen die zich een slag in de rondte wippen stoer zijn. Een goede vraag, maar we moeten dus tot overmorgen wachten voor het antwoord. Met alle liefde zou ik de vraag willen beantwoorden, maar ik heb in mijn hele leven nog nooit een vrouw slet genoemd en toen ik Jeroen Pauw in Kwestie van Kiezen hoorde zeggen dat hij met zeker tweehonderd vrouwen naar bed is geweest, vond ik dat niet stoer. Ik vond het wel uncool, want een heer zwijgt op tv over dat soort zaken. Echt zielig vond ik de reactie van presentator Rick Nieman: hij stak zijn handen in de lucht en riep: "Respect!" Ik dacht nog: djeezus - en zo'n lulletje rozenwater ligt op Sacha de Boer. Het leven is niet eerlijk.

Als hardcore single man ben ik met een stuk of veertig, vijftig vrouwen naar bed geweest. Vermoed ik. Is dat veel? Is dat weinig? Ik heb geen idee. Het interesseert me ook niet. Veel belangrijker vind ik de vraag of ik lekker was in bed, of de vrouwen zich hebben vermaakt. Op deze vraag weet ik het antwoord trouwens wel: nope. De reden: de seks wordt beter naarmate je het vaker met dezelfde persoon doet. Oefening baart kunst. Mijn affaires duren nooit lang, hoogstens een paar maanden, dus mijn sex skills zijn om te janken. Ik bereid de vrouwen dan ook altijd voor. "Ik ga je ernstig teleurstellen", zeg ik, voordat we van bil gaan. Mijn hoop is dan dat ik meeval. Wat natuurlijk nooit het geval is. Zei ik trouwens al dat het singleleven soms enorm zuigt?

Tot een paar jaar geleden vroeg ik wel eens aan een vrouw met hoeveel mannen ze naar bed was geweest. Gewoon, voor de fun. Maar dat heb ik afgeleerd. Kwam door het antwoord van een vrouw dat ik niet erg funny vond: "Ongeveer honderd." Fuck, dacht ik, dus ik ben nummertje 101. Honderd hitsige piemels gingen mij voor. Dat vond ik geen romantisch idee, wel lustdodend. Sindsdien luidt mijn motto dan ook: don't ask, don't tell. Want wat niet weet, wat niet deert.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!