"Laat uw hart spreken en kies wat moois voor de stad"

29 februari 2012 om 09:06 door Ahmed Aboutaleb voor Metro
"Laat uw hart spreken en kies  wat moois voor de stad"

Morgen krijgt u een stemkaart in de bus. Schrik niet, er zijn geen tussentijdse verkiezingen voor de Tweede Kamer of de gemeenteraad. U hoeft zich niet te verdiepen in allerlei partijprogramma’s of de Stemwijzer in te vullen. Het enige wat u moet doen is uw hart laten spreken en iets moois uitkiezen voor uw stad.
Van 1 tot en met 12 maart kunnen alle Rotterdammers van 12 jaar of ouder hun stem uitbrengen op één van de vijf Stadsinitiatieven. Dat zijn creatieve plannen van Rotterdammers om de stad verbeteren. En verbeteren wil zeggen: zichtbaar en voelbaar voor iedereen. Het is aan u om te bepalen welk plan u het meest aanspreekt.

Die keuze zal nog niet gemakkelijk zijn, want de vijf Stadsinitiatieven zijn heel verschillend. Wordt het een eerbetoon of een stiltepunt? Een stadslandbouwbedrijf, muziekproject of luchtsingel? Op www.stadsinitiatief.nl/stemmen kunt u er alles over lezen en uw stem uitbrengen. Dat kan trouwens ook telefonisch, via 14 010. Op 12 maart wordt bekendgemaakt welk Stadsinitiatief heeft gewonnen en wordt uitgevoerd.

De Stadsinitiatieven laten zien dat Rotterdam bruist van de creativiteit. De beste ideeën ontstaan niet op de tekentafel van een ambtenaar maar komen uit de stad zelf. De gemeente is er voor om zulke initiatieven te ondersteunen, ook in tijden van economische tegenwind. Tot en met 2015 zal er jaarlijks een Stadsinitiatief gekozen en uitgevoerd worden.

Rotterdammers weten als geen ander wat goed is voor hun stad, dat merk ik bijna dagelijks. We zijn hier gewend om de handen uit de mouwen te steken en met elkaar mooie dingen van de grond te krijgen. Vanaf morgen bent u aan zet. U gaat uw stem uitbrengen op een van die vijf mooie projecten. Ben heel benieuwd welke op 12 maart als winnaar uit de bus komt!

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!