Beboet de boerka, lang leve de (geile) hoofddoek!

14 februari 2012 om 08:25 door Annelies van der Veer
Beboet de boerka, lang leve de (geile) hoofddoek!

Openbare veiligheid, hmm.. maar het blijft een hypocriete bedoening natuurlijk, de boerka beboeten en de malle-hoofddoek onbekritiseerd laten. Want laten we wel wezen, dat kun je gerust verwachten als die nieuwe ‘boerkawet’ een feit is. Honderdvijftig vrouwen die de weg definitief vrij maken voor die - hoeveel zullen het er zijn in Nederland? - voor die honderdduizenden! Terwijl het enige verschil wat centimeters stof is. Dat vond de Franse (moslim)minister van Stedelijke Zaken Fadela Amara in 2008 ook al. Tja, een symbool dat ergens voor staat, verander je niet zomaar. Wel dan? Maar wie zal na de boerkawet ooit nog iets van de onwenselijkheid van de hoofddoek in de publieke ruimte zeggen? Wie zegt dan nog: beter van niet.

De overheid laat niet na te waarschuwen voor de nadelige gevolgen van overmatig tabak-, suiker-, vet- en alcoholgebruik. Niet goed voor de volksgezondheid. Campagnes, spotjes, tonnen subsidiegeld geeft de overheid uit om deze slechte gewoontes te ontmoedigen. Niet verbieden, maar ont-moe-di-gen. Beter van niet. Waarom toch krijgen de boven-ons-gestelden dat woordje ‘ontmoedigen’ niet over hun lippen als het gaat om de islamitische hoofddoek die eveneens aantoonbaar schadelijk is voor zowel de geestelijke als de lichamelijke volksgezondheid? Wat ligt er meer voor de hand dan dat malle ding te ontmoedigen daar waar mogelijk? Met subsidie, in dit geval graag met zo veel mogelijk subsidie. Laten we onszelf niet voor de gek houden, alleen in een maatschappij zonder die ene religie is de hoofddoek slechts een kledingstuk.

Met een boerkaboete in ‘t verschiet zie ik ‘t er niet snel meer van komen, dat ontmoedigen. De heersende elite is toch al zo verzot op de hoofddoek, en jonge (nooit de oudere, die heeft men in dat geval zelden voor ogen), jonge, trotse, strakke vrije-keuze-moslima’s, zijn geil, vindt menigeen van het mannelijke geslacht. Dus waar maken we ons eigenlijk nog druk over? Ja, hoofdlingerie daar zitten we echt op te wachten. Kortom, het is allemaal volkomen logisch en hoewel ik persoonlijk die boerkavrouwen een stuk spannender vind, zij het om andere redenen, lopen zij straks kans beboet te worden, terwijl het, dat kan bijna niet anders, hun eigen keuze is zich erin te hullen. In Nederland dan. Gek genoeg telt die vrije keuze nu ineens niet of nauwelijks mee. Dat zou trouwens in London, niet ver hiervandaan, nog een lucratieve zaak worden, zo’n boete, want daar lopen er duizenden beboerkaat door de straten (m/v, je weet het niet). Maar goed, hier wordt het dus lang leve de hoofddoek! The women’s cloth of shame forever!

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!