De dansende borsten van Anouk

26 juli 2011 om 09:10 door Thom Arisman
De dansende borsten van Anouk

Als single columnist is het natuurlijk mijn taak om me af en toe te bekommeren om singles die met zichzelf overhoop liggen. (Amy, rest in peace.) Niet te vaak, want dan kan ik wel aan de gang blijven. Vandaag bekommer ik me om single Anouk. En omdat ik last heb van een goed humeur steek ik haar ook een hart onder de riem. Iemand moet het doen.

Dat het met Anouk even niet zo lekker gaat, weet onderhand heel Nederland. Ze is een keer of vijftien bedonderd door een of ander onbekend reppertje, maakt daar een heel album over, wil er met journalisten per se niet over praten maar heeft het over niets anders, koopt alle albums van Julio Iglesias (dan ben je eigenlijk rijp voor opname), gooit cd’s van Ilse deLange weg (terecht), zet het op een zuipen en flikkert een fotootje van haar kont in string op Twitter. Was blijkbaar even vergeten dat ze moeder is van vier kids. Kan gebeuren. En laten we eerlijk zijn: Anouk heeft een goed kontje. Had ik niet verwacht. Rood staat haar trouwens erg goed. Jammer genoeg is Anouk vorige week gekapt met twitteren - nu moeten we zelf maar fantaseren wat Anouk in haar vrije tijd voor de spiegel uitspookt.

Anouk heeft een nieuwe single uit, ‘I’m a cliché’, en daarbij heeft ze een clip geschoten die nogal morbide is. Ze wordt een paar keer door een auto doormidden gereden en om zeker te weten dat ze echt de pijp uit is, wordt ze ook nog eens aan flarden geschoten. Niet bepaald een gezellig clipje, inderdaad. Punt is: aan Anouk kleeft iets fatalistisch, iets zelfdestructiefs. De clip van ‘I’m a cliché’ maakt dat weer eens duidelijk. En dat baart me toch een beetje zorgen. Anouk is namelijk een mooi, puur, bijzonder mens, ze is one of a kind. Ook is ze de enige, echte superster die we in Nederland hebben. Hoe hard Ilse, Marco, Jan en Guus ook hun best doen - Anouk is de enige Nederlandse artiest met star quality. Maar Anouk is dus momenteel geen happy single. Het singleleven ligt haar duidelijk niet; ze is een vrouw die een man nodig heeft. Ik heb goed nieuws: Anouk wordt binnenkort weer ontsingled. Dat weet ik, omdat in de clip van ‘I’m a cliché’ haar borsten zo vrolijk dansen. Jazeker, ik heb daar oog voor. En vrouwen met vrolijk dansende borsten blijven nooit lang alleen. Zo, weer een single gered. Next!

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!