Ebru Umar
Ebru Umar Columnisten 19 feb 2019 / 05:30 uur

Terreurbitches

Of het de door Turkije uitgeleverde journaliste Ans Boersma is of een willekeurig ander Nederlands grietje, IS-bruidjes zijn zonder uitzondering mediagenieke meisjes.

Meisjes die het predicaat ‘naïef’ opgeplakt krijgen. Het zijn geen zelfdenkende, geëmancipeerde vrouwen die net zo goed kunnen nadenken als mannen, maar slachtoffers met wie we medelijden moeten hebben. Meisjes in wie we geen wraakgodinnen willen zien die met satanisch genoegen een evenredig aandeel hebben gehad bij de vormgeving van het kalifaat.

Meisjes doen dat niet. Meisjes zijn IS-bruidjes. Onschuldig. Gevallen voor de charmes van terroristen. Meisjes zijn geen vrouwen. Geen heksen. Geen Cruella de Ville’s. Geen Powervrouwen. Geen Neelie’s, Hillary’s, Merkel’s of May’s (laat staan Angela’s of Theresa’s). De ergste benaming voor meisjes is ‘jihadbruidjes’. Terwijl Terreurbitches de vrouwelijke terroristen omschrijft die vastzitten in de Koerdische gevangenkampen in Noord-Syrië. En nu die all-inclusive de terreurbitches niet bevalt, willen ze naar huis. Waarmee ze uiteraard niet het kalifaat bedoelen maar Europa. Ons Europa.

Ze zijn slachtoffer en erin geluisd. Ze verdienen een tweede kans. En dat terwijl de ongezellige gevangenkampen net zo goed onderdeel van het islamitisch paradijs zijn. Toen hun mannen buitenshuis ‘werkten’ en zij tussen de bommen en granaten door boodschappen deden voor het avondeten, was het wél gezellig? „Hi schat hoe was je dag, heb je vandaag mannen, vrouwen of kinderen afgeslacht? Heb je wel eerst gecheckt of het afvalligen waren of joden? Wat zeg je, het waren homo’s? Goed gedaan liefie, hier, neem nog lekker wat extra couscous en köfte, ze zijn beter gelukt dan gisteren. Ik mis de Thaise biefstukreepjes, sushi, tapas, bloemkool en patat helemaal niet. Jammer dat we niet 24/7 stromend water of elektriciteit hebben in het paradijs maar we zitten hier maar mooi wél!”

In totaal zitten zo’n 3.500 Europese paradijszoekende terroristen (m/v) in Koerdische gevangenschap. Lekker laten zitten. Maar zoals de Koerden zeggen: het zijn júllie terroristen. Het is waar: wij hebben ze laten gaan. Mag je de Koerden verwijten dat zij zijn vergeten het af te maken? Onze premier Rutte wenste ze dood, het stond in NRC (2015) dús is het waar. Maar ze leven nog, die 3.500 de titel ‘mens’ onwaardige schepsels. Zoals de Koerden ze niet willen, zo wil het weldenkende deel van de Europese bevolking de terreurbitches en hun mannen ook niet terug. En hoewel zij er zelf anders over denken, verdienen ze ons medelijden niet. „Het zijn onze kinderen”, janken de ouders. Geef ze een tweede kans, zoals in ons vergevingsgezinde Europa normaal is.

De premier had liever dat ze daar zouden sterven dan dat ze zouden terugkomen naar Europa. Maar ja, VVD’ers en hun woord… Het is niet normaal dat je afreist naar een vreemd land om mensen te vermoorden, vrouwen systematisch te verkrachten om daarna in Europa weer je leven op te pakken. Voor terroristen niet en voor terreurbitches óók niet. Hoe mediageniek die meisjes – sorry, die wijven – ook zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Terreurbitches
Sluiten