Marike Wouters
Marike Wouters Columnisten 15 nov 2017 / 05:00 uur

Irritante kantoortypes #22: Loes Lipgloss

In iedere kantoortuin lopen dezelfde irritante types rond. Collega’s waarbij je stilletjes hoopt dat ze heel ongelukkig vast komen te zitten in de draaideur of met hun haar verstrikt raken in het kopieerapparaat. Als dat niet gebeurt, moet je er maar het beste van maken. Hoog tijd dus voor Eerste Hulp bij Irritante Kantoortypes in de rubriek Typisch! Psycholoog en carrièrecoach Roos Woltering staat ons bij met raad en daad.

#22 Loes Lipgloss

Loes Lipgloss heeft één grote liefde, namelijk: de spiegel. En als er geen spiegel is, dan fungeert een autoraam, de koffieautomaat of het glas van de koeling in de kantine ook prima. Loes Lipgloss heeft elke dag haar volledige make-updoos bij zich en glipt een half uur voorafgaand aan een presentatie de wc in. Naast de wc-momentjes smeert Loes zesmaal daags haar lipglos bij en kent overigens geen schaamte om dat in het openbaar te doen. Op haar bureau prijkt een prachtig spiegeltje waarin ze naast de lippen, ook haar neus, wallen, wenkbrauwen en hairextensions ieder uur een keurige opknapbeurt geeft.

Wat zegt het over jou dat jij je ergert aan Loes Lipgloss?

Jij hebt 101 kwaliteiten en laat je verschijning niet je imago bepalen. Of je nou knap bent of niet, je hebt geleerd dat uiterlijk geen competentie is. Sterker nog, misschien heb je wel geleerd dat je met je uiterlijk bezighouden, een oppervlakkige aangelegenheid is. Je vindt het erg irritant dat Loes voorafgaand aan een presentatie haar make up bijwerkt in plaats van haar aantekeningen nog even doorleest. Maar stiekem kan jij ook best een beetje jaloers zijn op Loes. Want zoals ‘door een ringetje te halen’ Loes eruit ziet, dat lukt jou meestal niet. Nouja, op zaterdag doe jij je best, maar ook dan is je kapsel bij aankomst in de bar al uit de krul geschoten.

Hoe ga je om Loes Lipgloss?

Feit 1: we worden onzeker van knappe mensen. Feit 2: knappe mensen zijn bijna altijd onzeker. Ze hebben namelijk veel te verliezen. Loes is haar hele leven bewondert om haar looks en denkt dat dat ook de enige manier is om credits te krijgen. Met de juiste hakken is tenslotte de helft van het werk al gedaan. Neem Loes Lipgloss serieus als ze zit te zeuren dat ze er echt niet uit ziet en nodig naar de kapper moet. Als jij er met een veel slechter kapsel naast staat, realiseer je dan dat Loes hele hoge eisen aan zichzelf stelt, en alleen de meetlat zo hoog voor zichzelf heeft liggen. Roem haar daarnaast om haar kwaliteiten in plaats van haar uiterlijk. En durf aan haar toe te geven, dat je onzeker wordt van haar goedverzorgde uiterlijk. Als je vervolgens hoort wat ze daarvoor moet doen (lees: om 05:00 opstaan), verdwijnt je jaloersheid waarschijnlijk als sneeuw voor de zon.

Wat als je zelf een Loes Lipgloss bent?

Het is een zegen en tegelijkertijd een vloek om er mooi uit te zien. Je uiterlijk geeft je veel zelfvertrouwen, maar het maakt je ook het meest onzeker. Schoonheid is vergankelijk en hoor je goed bij te houden. Ooit is het idee in jouw hoofd genesteld dat je je succes aan je uiterlijk te danken hebt. Probeer echter eens bij jezelf drie andere competenties te ontdekken waar je minstens net zo goed in bent en probeer daar meer op te vertrouwen. Als je je zelf echt wilt uitdagen, ga dan op zoek naar je eigen lelijkheid en doe een presentatie zonder je haar geföhnd te hebben. Of ga een keer zonder make-up de deur uit naar de supermarkt. Dan zul je zien dat mensen je net zo leuk vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Irritante kantoortypes #22: Loes Lipgloss
Sluiten