Marike Wouters
Marike Wouters Columnisten 3 nov 2017 / 05:00 uur

Irritante kantoortypes #14: Willy Wegklikker

In iedere kantoortuin lopen dezelfde irritante types rond. Collega’s waarbij je stilletjes hoopt dat ze heel ongelukkig vast komen te zitten in de draaideur of met hun haar verstrikt raken in het kopieerapparaat. Als dat niet gebeurt, moet je er maar het beste van maken. Hoog tijd dus voor Eerste Hulp bij Irritante Kantoortypes in de rubriek ‘Typisch’. Psycholoog en carrièrecoach Roos Woltering staat ons bij met raad en daad.

#14 Willy Wegklikker

Als je het kantoor van Willy Wegklikker binnenloopt, hoor je een razendsnelle muisklik gevolgd door een extreem onschuldige blik. "Ja?" Willy Wegklikker zit een kwart van zijn werktijd te gamen, te web-appen of de vakantiefoto’s van zijn vrienden op Facebook te bestuderen. Als je een ‘like’ van Willy krijgt op je post, dan is dat meestal tussen 09:00 en 17:00 uur. Maar als je vraagt of hij dat verslag al af heeft, is het antwoordt altijd ‘bijna’ en ‘ik wacht nog op input van anderen’. Twee dagen later is het precies hetzelfde liedje. Wat betekent ‘bijna’, Willy ‘Je ex op Facebook uitchecken kan ook thuis’ Wegklikker?

Wat zegt het over jou dat jij je ergert aan Willy Wegklikker?

Jouw to-do-list reikt tot 2019. Als er niets te doen is, zorg jij dat er wat te doen is. Pas op: overspannenheid lijkt op de loer te liggen. Het laatste dat jij daar bij kan gebruiken zijn mensen die lummelen.

Hoe ga je om met Willy Wegklikker?

Spreek hem er vriendelijk op aan, eerst in de vorm van een grapje: ‘Hee dat zag er interessant uit! Vakantie aan het boeken?’ Als dat niet werkt, besef je dan dat Willy Wegklikkers gemotiveerd moeten worden voor een uitdaging. Benoem expliciet dat jij hem nodig hebt voor deze klus. Hij is the man for the job. Zie hem als een dieseltje: hij moet even op gang komen, maar er zit veel meer in dan je denkt.

Ben jij zelf een Willy Wegklikker?

Oke, werk en privé hoeven niet strikt gescheiden te blijven, maar als je je irriteert aan het feit dat niemand iets nieuws op Facebook heeft gepost het afgelopen kwartier, dan is er wel iets mis. Vraag jezelf af of je werk wel uitdagend genoeg is voor je. Van niets doen word je alleen maar nog luier en dan voel je je uiteindelijk zo slap als een gebruikt elastiekje. Wist je dat er ook zoiets bestaat als een bore-out. Dus geef jezelf een schop onder je kont, sluit Facebook, je potje Patience en de top 10 leukste kattenfilmpjes af en zeg dat je meer uitdaging wil.

Deel dit bericht met iemand die Willy Wegklikker ook kent!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Irritante kantoortypes #14: Willy Wegklikker
Sluiten