Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Columnisten 13 jan 2017 / 11:52 uur

Napraat Wie Is De Mol? Molfan vs. Molmaagd

Metro’s Constance kijkt al jaren naar Wie is de Mol? Collega Erik kijk dit jaar voor het eerst. Elke week bespreken ze de uitzending.

Constance: Erik, om te beginnen: hoe kan het dat je tot nu nog nooit naar Wie is de Mol? hebt gekeken?

Erik: Tja, goh, nou… Vol schaamte moet ik bekennen dat ik het te moeilijk vind, als in: dan moet ik de hele tijd maar opletten. En ik vond het zaterdag meteen maar moeilijk gedoe allemaal. Maar ik ben gewoon gaan zitten, heb nul aantekeningen gemaakt en dacht ‘wat denken ze allemaal veel’. Of moeten ze dat?

Drie blaadjes vol

Constance: Niks moet, maar om daarin het verschil tussen jou en mij aan te geven: ik heb drie blaadjes vol volgeschreven.

Erik: Wat?? Waarom? Ik heb gewoon goed opgelet en weet nu al wie de mol is. Hartstikke makkelijk dit. Moet dat echt negen weken duren?

Constance: Nou, kom maar op dan: wie is jouw mol en waarom?

Napraat Wie Is De Mol? Molfan vs. Molmaagd
Sanne Wallis de Vries: verdacht…

Erik: Sigrid ten Napel, punt. Ik wist dat door één achteloze molleriaanse blik. Mol in het bakkie. Maar ik ga het verder niet uitleggen. Ik doe ook niet mee aan alle theorieën die op internet worden opzet – heb ik gehoord – om de tv-kijker al te verklappen hoe het zit.

Constance: Dat noemen ze nou een tunnelvisie, Erik. Vanaf dag 1 op een persoon zitten en daar niet meer vanaf willen wijken. Leuk aan WIDM is die vermoedens juist wel onderbouwen met dat wat je gezien hebt.

Al gezakt?

Erik: Dan ken jij mijn voortreffelijke Jonkvisie nog niet. Wat mij opviel is dat Roos Schlikker de mooiste helikoptertocht ooit maakte en toen riep ‘Maar je vraagt je toch steeds af: waar zijn die anderen nu en wat dóen ze?’. Ja hoor… Maar nee, er is me naast de achteloze blik van Sigrid niets opgevallen. Ben ik nu al gezakt?

Constance: Nee hoor, Sigrid zit er nog in, dus je kan nog winnen. Ik zit op Sanne, Roos en Diederik, trouwens.

Napraat Wie Is De Mol? Molfan vs. Molmaagd
Diederik Jekel: verdacht…

Erik: Waarom of houd je dat geheim?

Constance: Nee, dat wil ik juist graag delen! Dat doen wij molloten graag. Diederik zei ‘Ik focus me op de grond’. En welk dier focust zich op de grond? Juist. Daarna keek hij als een boer met kiespijn toen er een envelop met geld werd gevonden. Typisch mollengedrag. Roos komt als vierde voor in de leader van het programma en na het woordje ‘moltown’. Snap je het nog? En Sanne is ook een gevoel.

Kladblok en vulpen

Erik: Ik heb dit dus allemaal gemist. Ik beloof hierbij dus maar plechtig dat ik zaterdag met een kladblok en vulpen op de bank klaar zal zitten. Ik bedenk me nu opeens dat ‘Diederik’ in de codenaam ‘Keep Portland Weird’ zit… Hmm, geloof dat ik dat kladblok helemaal niet nodig heb.

Constance: Zie je nou, zo moeilijk is het niet. Tot volgende week!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Napraat Wie Is De Mol? Molfan vs. Molmaagd
Sluiten