Constance van Amstel
Constance van Amstel Columnisten 7 nov 2016 / 07:59 uur

Mediacolumn: ‘Art’ + ‘laptop’ = WIDM?

Ja hoor, daar was ‘ie dan vorige week: de uitnodiging voor de perspresentatie van Wie is de Mol 2017. Morgen is het zo ver en mag ik naar een – ook voor mij nu nog onbekende – locatie in Nederland afreizen om te zien wie er dit jaar aan het spelletje meedoen en waar de reis überhaupt naartoe gaat. Tenminste, dat denk/hoop ik want behalve een datum, een tijdstip en de welbekende groene vingerafdruk stond er verder niks in het mailtje van de AVROTROS.

De bestemming van WIDM seizoen 17 is erg goed verborgen gebleven. Meestal lekt het reisland van het programma al ruim voor de officiële bekendmaking uit. Bijvoorbeeld doordat iemand Art Rooijakkers ergens ter wereld achter een laptop in een verlaten winkelcentrum heeft zien zitten. Maar wat ik ook google – ‘Art + winkelcentrum’, ‘Art + laptop’ of ‘Art + #middleofnowhere’ – geen toerist heeft de presentator van het NPO 1-programma ergens gespot. Zelfs de zoekopdracht ‘Art + Schiphol’ levert dit jaar niks op, waarmee hij lijkt te bewijzen echt iets opgestoken te hebben van het presenteren van De Nationale Privacytest eerder dit jaar. 😉

Maar dit weekend was daar opeens toch een hint. Althans, niks is wat het lijkt, maar toch. Op de site van Wie is de mol? dook opeens een aftelklokje naar dinsdag op. Op de achtergrond een in nevelen gehuld bos. Hmz… is het ergens in Scandinavië? Het westen van Canada misschien? Heeft het überhaupt met de bestemming te maken?

Echte fans focusten zich echter op iets anders, want wie langer dan een paar seconden naar het klokje blijft kijken, ziet tussen de mistige bomen ook mensen opduiken. Vaag en klein, dat wel. Zijn dit dan de kandidaten? Fanblog De Tunnelvisie legde de silhouetten vast naast de namen die reeds rondzingen en verdomd, het zou kunnen. Wetenschapper Diederik Jekel, columniste Roos Schlikker, acteur Kurt Fortin, actrice Emanuelle Grives: ze passen inderdaad in de plaatjes. In de in het blauw gehulde man herkende ik zelf Jochem van Gelder, want tja, die staat vaker met zijn hand in zijn zij op foto’s. Of is dit de tunnelvisie omdat ook zijn naam al genoemd is als mogelijke kandidaat?

Morgen is het raden en gissen voorlopig ten einde. Dan weten we meer, kunnen we ons opmaken voor de eerste aflevering in januari en de echte zoektocht naar De Mol. Mits ik dat geheime adres nog krijg, natuurlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mediacolumn: ‘Art’ + ‘laptop’ = WIDM?
Sluiten