Constance van Amstel
Constance van Amstel Columnisten 4 jul 2016 / 05:30 uur

Mediacolumn: Q’s babygate gaat verder

Als er een prijs was voor het meest ongemakkelijke radiomoment van 2016, dan maakten Mattie en Wietze daar dankzij Mattie’s baby-gate dit jaar al een dikke kans op. Want hoe keurig het Q-duo het hele gebeuren rond de-gevaarlijk-te-vroeg-geboren-tweeling-van-Mattie-die-vervolgens-niet-van-Mattie-bleek-te-zijn-zaak ook oplosten, echt lekker om naar te luisteren was het allemaal niet. De spanning was door de radio heen voelbaar. De zorgeloze radioshow werd opeens de hoorspelvariant van RTL4’s waargebeurde woensdagavonddrama.

Maar net nu die soap een beetje ten einde lijkt, Mattie weer achter de microfoon zit, hij zijn leven weer een beetje lijkt te hebben opgepakt en de radioshow weer in rustiger vaarwater zit, was daar vrijdag opnieuw een kanshebber voor voornoemde prijs. Zeg maar gerust dat het een Situatie was. Ja, met een hoofdletter, want: Wietze wordt vader.

En ja, dat moest op de radio verteld worden. Natuurlijk, ze hadden er voor kunnen kiezen om dat nu eens niet te doen, maar zoiets houd je niet geheim. Zeker niet nu er nog altijd paparazzi op Mattie jagen in te hoop te achterhalen wie dan wèl de vader van de tweeling is.

Vrijdagochtend, de laatste ochtend voor de vakantie, was dan het moment om het heuglijke, maar zwaarbeladen nieuwtje de ether in te slingeren. „Ga er even goed voor zitten”, zei Wietze. „Want ik ga even met de deur in huis vallen… Ik word papa.”

Dankzij een camera in de studio konden wij luisteraars direct de reactie van Mattie zien. Hij lachte. Geen neplach, maar een ‘hoe krijgen we het voor elkaar-lach’. Hij wist het al, zo bleek. Gelukkig maar. Al denk ik dat ik niet de enige ben die tijdens dit radio-moment even was vergeten te ademen.

Mattie nam vervolgens het woord. Hij feliciteerde zijn vriend, maar de beelden toonden een bloedserieuze en zichtbaar geraakte Mattie. Toch was daar opeens die bekende grijns weer. „En je weet zeker dat eh… Ja, ik maak hem zelf maar als eerste, jongens!”

De prijs voor Radioman van het Jaar bestaat wel. Wat mij betreft gaat die nu al richting Q-music.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mediacolumn: Q’s babygate gaat verder
Sluiten