Constance van Amstel
Constance van Amstel Columnisten 24 jul 2016 / 17:45 uur

Mediacolumn: Project Comic Con San Diego

Drie jaar geleden werd ik uitgenodigd om naar Comic Con in San Diego af te reizen. Deze strip- film- en tv-beurs is een van de allergrootste ter wereld en een begrip in het wereldje. Duizenden fans, makers, acteurs en journalisten komen er jaarlijks samen om te praten over de nieuwste series, trailers en comics. Ik was alleen niet echt thuis in die wereld, en het tripje was nogal last-minute, dus dat was ook alles wat ik wist. Helaas, denk ik achteraf.

Het begon al op het vliegveld, toen de douanier van dienst mij vroeg als wie ik verkleed zou gaan. Ik keek hem niet begrijpend aan en zei dat ik slechts op Comic Con kwam om stukjes te schrijven. Op zijn beurt keek hij mij weer niet begrijpend aan en schudde meewarig zijn hoofd.

Toen ik op de eerste dag de brug naar het gigantische conventiecentrum overliep, begreep ik wat hij bedoelde. Iedereen, maar dan ook iedereen was verkleed. Ik herkende figuren uit The Walking Dead, zag PowerPuff Girls, een Edward Scissorhands en nog veel meer types die ik überhaupt niet thuis kon brengen. Iedereen zag er prachtig uit, en ik voelde me nogal… underdressed. En dat is een understatement.

Op de beurs zelf werd het er allemaal niet beter op. Het leek mij bijvoorbeeld wel leuk om het ‘panel’ met acteurs uit Game of Thrones bij te wonen, dus een uurtje voor de start toog ik met plattegrond in mijn hand naar die zaal. Nergens echter een ingang voor de pers en navraag leerde me dat ik gewoon in de rij moest aansluiten. Na 20 minuten lopen had ik het einde daarvan in zicht. Deze mensen stonden er al sinds 6 uur in de ochtend en het was nog maar de vraag of ze naar binnen konden. Ik voelde me een pannenkoek.

Een kijkje in de beurshallen werd ook geen succes. Hal na hal was gevuld met tafels vol stripboeken en kraampjes waar ik niks wilde kopen. Ondertussen werd ik bedwelmd door de zweetgeur van de overige bezoekers, nadat zij natuurlijk al uren in die rijen voor die panels hadden gestaan.

Pas op de laatste dag kreeg ik een beetje door hoe het allemaal werkte, en wat ik er kon doen voor een paar leuke verhalen. Dat lukte, maar eigenlijk was het toen al te laat.

Dit weekend was het weer Comic Con. En ik vind het stiekem toch wel jammer dat ik er niet bij was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mediacolumn: Project Comic Con San Diego
Sluiten