Constance van Amstel
Constance van Amstel Columnisten 25 apr 2016 / 06:05 uur

Mediacolumn: Ellende

De heftigste scène die ik ooit op televisie zag, is er een uit het vorige seizoen van Game of Thrones. Laat ik het maar eerlijk zeggen: ik heb er slecht van geslapen. In de betreffende scène offert een van de koningen zijn eigen dochter op de brandstapel. Het meisje in kwestie leerden we de afgelopen seizoenen kennen als een lief en intelligent kind dat gek was op haar vader. Bij haar afscheid hoorden we haar gillen en krijsen tot ze dat, tja, niet meer kon. Ik krijg weer koude rillingen als ik eraan denk.

Toen ik Carice van Houten onlangs sprak voor een interview, wilde ik dan ook graag van haar weten hoe de sfeer op de set was die dag. Immers, zij sloeg het tafereel in haar rol van de rode priesteres Melisandre van dichtbij gade. Zij was zelfs, in dit geval letterlijk en figuurlijk, de aanstichter van dit alles.

Het antwoord van Carice op mijn vraag was nogal verrassend. Want waar ik verwachtte dat ze zou gaan vertellen over een zwaarmoedige sfeer en het afscheid van een gewaardeerde collega, zei ze: ,,Het was eigenlijk vrij grappig allemaal.” Mijn verbazing ziende, legde ze haar antwoord uit. ,,Ja, we hadden die dag een windmachine op de set die nogal hard nepsneeuw in de rondte stond te blazen. De actrice in kwestie had me eerder die dag al een cadeautje gegeven: een kandelaar met een eeuwig brandende kaars. Grappig toch?”

Stiekem was ik wel blij met haar antwoord. Eerlijkheid gebiedt me namelijk te zeggen dat ik na die scène twijfelde of ik nog door wilde met de serie; mijn ellende-grens was inmiddels wel bereikt. Het doet me dus wel goed dat ik nu weet dat het buiten die gitzwarte scènes om, gewoon leuk is op de set. Hopelijk brengt het wat luchtigheid in mijn beleving van seizoen 6. Want hoe vreselijk ook: ik zit vanavond toch weer voor de tv.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Mediacolumn: Ellende
Sluiten